Gezenbilir İzmir; Seferihisar Off Road Gezisi Görselleri (04 Eylül 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,134
Ynt: Gezenbilir İzmir; Seferihisar Off Road Gezisi Görselleri (04 Eylül 2011)

Esasında GE nin yanında aynı hizmeti veren birkaç çeşit harita daha var Haluk abi, örneğin yahoo maps vs. Böyle birkaç çeşit sistemden sağlama aldıktan sonra denemek lazım rotayı. Bunun içinde herkese gmap catcher programını öneriyorum. Çok güzel ve laptoplara rotayı offline olarak ta istenilen zoom yakınlığında ve km kare ebadında kaydedebiliyor. Böylece çevre alternatif yollara da acil durumda bakılabiliyor.

Etiketler

bahsettiğim rotada arada köyler var, yollar tamamen orman yolu değilde sanki kollanılan toprak yollar gibi.

ziya kardeşim.güzel bir bilgi paylaşmışsın..teşekkürler..ben çalıştığım için rota çıkarma konusu şu an ilgi alanımın dışında.. ama levent kardeşime bu çok yardımcı olacaktır..bu bilgiyi ilgili kişilerede gönderdim..sağol..

iyi akşamlar haluk abi...
dün seni çok aradım arazide, bir yere girdim ki dönemem. yaklaşık 700mtlik masefyi 1.5 saatte aştım ki sorma. yaklaşık 1 mt.lik kayalar. garibim benim yılkı 8 oldu. lastiklerin havasını baya indirdim. kaya ve taş parçalarından istikamcılık oynayıp seyyar köprüler yaptım. yol bitti bende bittim.

yoksa yalnızmı gittin..aman diyim..yalnız çıkılmaz..bizde urlaya gittik ama inanki spontane oldu. çok planlı bir şey değildi.gidelimmi? hadi gidelim oldu..öğlenide geçtiğimiz için ,seni çağırsam gelmek istemesende beni kırmayacağını bildiğim içn hadi dedim planlı başka bir geziye beraber gideriz..( özelden devam)

ozcour' Alıntı:
Ben bu pazar gününe kadar İzmire döndüm, var mı bu hafta için program :smiley:

canı sıkılan varsa, bozdağ tarafına keşif gezisi yaparız birkaç araç.
mangal yapar hava alır geliriz.
yolu bulursak gezi haftası süper olur.

Karaburun Urla o taraflara geçenki gezi kıvamında, hem yeni koylar görsek normal arabanın gidemeyeceği, hem mangal olsa yine..

ozcour' Alıntı:
Karaburun Urla o taraflara geçenki gezi kıvamında, hem yeni koylar görsek normal arabanın gidemeyeceği, hem mangal olsa yine..

Urla'dan Gülbahçe, Mordoğan, Karaburun şeklinde doğu kıyılarından gittikten sonra batı kıyılarından dönüş yolu var. Yol dediğim herkesin kullandığı asfalt yol, ama o batı kıyıları az araç geçen ıssız yerler. Bir iki kez eşimle gezinti olsun diye dönmüştük yarımadayı. Balıklıova'dan geri dönülüp normal Urla yoluna çıkılıyor tekrar. Off-road'la alakası yok da Urla Karaburun diyince aklıma geldi yazmadan edemedim :smiley: O tarafların da doğası manzarası havası güzel ama off-road için ayrı yol, rota vs. bilmek gerek tabi. Daha önceden gidenlerin, bilenlerin olduğu bir rota lazım.

bu hafta sonu beni mazur görün.. önemli bir işim var..gidenlere selam olsun..

Evren UYANIK' Alıntı:
Urla'dan Gülbahçe, Mordoğan, Karaburun şeklinde doğu kıyılarından gittikten sonra batı kıyılarından dönüş yolu var. Yol dediğim herkesin kullandığı asfalt yol, ama o batı kıyıları az araç geçen ıssız yerler. Bir iki kez eşimle gezinti olsun diye dönmüştük yarımadayı. Balıklıova'dan geri dönülüp normal Urla yoluna çıkılıyor tekrar. Off-road'la alakası yok da Urla Karaburun diyince aklıma geldi yazmadan edemedim :smiley: O tarafların da doğası manzarası havası güzel ama off-road için ayrı yol, rota vs. bilmek gerek tabi. Daha önceden gidenlerin, bilenlerin olduğu bir rota lazım.

Hem oraları görüp hem de tepinebilsek :smiley: Dediğin gibi abi önceden gidilmiş bi rota olması lazım

Parkur önerisi:
Sarı ile işaretli yolu daha önce bir kez geçtim. Hoşuma gitti, Ağır bir parkur değil. yaklaşık birbuçuk saatte biter. Kırmızı ile eklenen bölümü ise daha önce hiç denemedim. sarı parkura ekleniyor yol. Güzel bir keşif olabilir. Özellikle kışın sarı parkur minik dere yataklarıyla sağlam çamur yapar.
ekte aynı zamanda GE için kmz belgelerinide yollamaya çalışacağım.

rota.jpg

Ekli dosyalar

• Adsız Yol.kmz
    8.4 KB · Görüntüleme: 146
  • adsız yol2.kmz
    14.4 KB · Görüntüleme: 142

bu hafta sonu misafirler var.

MOBİDİK' Alıntı:
ziya kardeşim takipte olalım..offroada giderken haberleşiriz..murat kardeşim..bizlik birşeyler varsa katılmayı düşünebiliriz..ama fikrimi soracak olursan yürüyüş ve offroad iklisi bir arada zor görünüyor..

Bozdağ Gölcük yakınlarında Off - Road. Google Earth üzerinden oluşturulan parkur. Ama sıkıştım. Tam daire çizemedim. Aynı yoldan geri dönmek zorunda kaldım bilgisayar başında.
;D

Levent'in kulakları çınlamıştır.
:smiley:

Bozdağ - Gölcük Off Road 001.JPG

Bozdağ - Gölcük Off Road 002.JPG

Bozdağ - Gölcük Off Road 003.JPG

Bozdağ - Gölcük Off Road 004.JPG

Bozdağ - Gölcük Off Road 005.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR