Gezenbilir İzmir; Seferihisar Off Road Gezisi Görselleri (04 Eylül 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,134
Ynt: Gezenbilir İzmir; Seferihisar Off Road Gezisi Görselleri (04 Eylül 2011)

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
lastik demişken, seferihisar dağlarına kurban verdiğimiz lastiğin yerine,
5 adet 265x75x16 BF GOODRİCH edinip dün itibariyle araca takmış bulunuyorum.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Vay Vay Vay Lastiğe bak :D :D

Etiketler

Rüstem ÖNEL' Alıntı:

Hayırlı olsun, yakışmış :smiley: Bana da lazım bunlardan 1 takım. Ne kadara aldınız? Ayrıca sizin lastiklerin standart ölçüsü neydi, standart ölçüde mi aldınız, büyük mü aldınız? Benim lastikler 225/65/17, bu ölçüde AT lastik yok, 235/65/17'den hatta bazı markalarda 245/65/17'den başlıyor 17" AT'ler.

Evren UYANIK' Alıntı:
Hayırlı olsun, yakışmış :smiley: Bana da lazım bunlardan 1 takım. Ne kadara aldınız? Ayrıca sizin lastiklerin standart ölçüsü neydi, standart ölçüde mi aldınız, büyük mü aldınız? Benim lastikler 225/65/17, bu ölçüde AT lastik yok, 235/65/17'den hatta bazı markalarda 245/65/17'den başlıyor 17" AT'ler.

teşekkürler,
lastikleri İst. oltay oto dan aldım (sitede sayfası var,sahibindende ilanları var) benim lastikler 225x75x16 idi bunlar 265x75x16 yani çapta 6cm, tabanda 4cm daha büyük.
senin lastikleri büyütmen için yükseltme uygulaman gerekebilir.
ben tanesini 350 ye aldım ama ölçüye göre değişiyor.
bişey farkettim lastiklerin taban kenarları keskin olduğu için dönüşlerde tırlama yapıyor.
saygılar.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
teşekkürler,
lastikleri İst. oltay oto dan aldım (sitede sayfası var,sahibindende ilanları var) benim lastikler 225x75x16 idi bunlar 265x75x16 yani çapta 6cm, tabanda 4cm daha büyük.
bişey farkettim lastiklerin taban kenarları keskin olduğu için dönüşlerde tırlama yapıyor.
saygılar.

Ben de 3cm yükselttim geçenlerde, ama lastik konusunda acele etmek istemiyorum, günlük kullanımda nasıl olur bilemiyorum. AT lastiklerin kenarları çok keskin, tabanlarla yanak arasında normal lastiklerdeki gibi yumuşak bir geçiş yok. Arazide avantajlıdır mutlaka, ama yolda nasıl olur bilmiyorum. Ses bir yana viraja hızlı girildiğinde de kayma yapıyordur herhalde. Normal lastikler viraj dönerken yanağa doğru yatsa da düzgün şekilde yere basıyor çünkü. Bu arazi lastiklerinde yanaklar keskin olduğu için o da viraj açısından dezavantaj yaratıyor olsa gerek. Ancak lastiğin deseni çok güzel, toprakta, taşta, kayada bana mısın demez. Bunlar Mustafa Abi'nin lastiklerle aynı galiba di mi?

benim araba kamyonet olduğundan çok rahatsız etmez ama,
senin araçta asvaltta rahatsız edebilir. iki takım lastik yapman daha mantıklı olur.
Seferihisarda Mustafa abi tavsiye etmişti zaten lastikleri, evet onunkilerle aynı.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
benim araba kamyonet olduğundan çok rahatsız etmez ama, senin araçta asvaltta rahatsız edebilir. iki takım lastik yapman daha mantıklı olur.

Belki de, düşünelim bakalım biraz daha.

Sizin araçta baya şık durmuş ama, güle güle kullanın tekrardan.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:

Aracın altında eskisin, benim bildiğim en iyi AT lastik bu. Selamlar.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
teşekkürler,
saygılar.
siz bide ok 144 kullanın :smiley:

Mustafad' Alıntı:
Kış aylarında bende MT lastik kullanıyorum, asfaltta sıkıntı oluyor. Ama çamur performansı için değer. ;)

Peki yazın toprakta, taşta, kayada MT nasıl? Yazın MT yerine AT takma sebebin sadece AT normal yolda daha az rahatsız ediyor diye mi, yoksa AT'ler yazın MT'lerden daha mı iyi oluyor arazide? Atıyorum kişi arabayı normal yolda hiç kullanmayacak olsun, sadece geziler için arabası olsun, direk MT takıp her mevsim kullansa olur mu, yoksa AT'lerin MT'lere üstün olduğu yerler de oluyor mu?

Evren UYANIK' Alıntı:
Peki yazın toprakta, taşta, kayada MT nasıl? Yazın MT yerine AT takma sebebin sadece AT normal yolda daha az rahatsız ediyor diye mi, yoksa AT'ler yazın MT'lerden daha mı iyi oluyor arazide? Atıyorum kişi arabayı normal yolda hiç kullanmayacak olsun, sadece geziler için arabası olsun, direk MT takıp her mevsim kullansa olur mu, yoksa AT'lerin MT'lere üstün olduğu yerler de oluyor mu?

Zor soru.. bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım, (Yanlışım olursa üstadlar düzeltsin. :smiley: )

1. AT toprakta, kumda, gevşek zeminde iyi. MT kaya da iyi.
2. Açıkcası, AT lastik ve jant eski aracımdan yadigar kaldı, elimde hazır olduğu için yaz aylarında kullanıyorum.
3. Tek takım lastik kullanacak olsam MT tercih ederdim. MT ile AT'lerin gittiği yerlere gidiliyor, ama AT lerle MT'lerin gittiği yerlere gidilemiyor.
4. Sadece arazide kullanılan araç için bir takım MT bence yeterli.

Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Zor soru.. bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım, (Yanlışım olursa üstadlar düzeltsin. :smiley: )
1. AT toprakta, kumda, gevşek zeminde iyi. MT kaya da iyi.
2. Açıkcası, AT lastik ve jant eski aracımdan yadigar kaldı, elimde hazır olduğu için yaz aylarında kullanıyorum.
3. Tek takım lastik kullanacak olsam MT tercih ederdim. MT ile AT'lerin gittiği yerlere gidiliyor, ama AT lerle MT'lerin gittiği yerlere gidilemiyor.
4. Sadece arazide kullanılan araç için bir takım MT bence yeterli.
Selamlar.

Teşekkürler, olayı anladım. Ben de böyle olsa gerek diye düşünüyordum.

Ben yaz kış MT kullanıyorum. Evet yağmurda ve kaygan zeminde tam bir kabus ama toprakta ve çamur zeminde ise bir o kadar mucize. MT nin ilerlediği çamurda radial lastikler 5 Metre zor gider. MT biraz alışkanlık diyebilirim. Eğer yavaş ve sakın araba kullanıyorsanız Pekte sorun olmuyor gürültü dısında. Mustafa abininde dediği gibi MT yi tek biryere sokmamak laZim o da kum. MT ninde üstü extrem'ler var Mustafa abinin hilux u onlarla düşünemiyorum bile :smiley:

ziyacanbayar' Alıntı:
Ben yaz kış MT kullanıyorum. Evet yağmurda ve kaygan zeminde tam bir kabus ama toprakta ve çamur zeminde ise bir o kadar mucize. MT nin ilerlediği çamurda radial lastikler 5 Metre zor gider. MT biraz alışkanlık diyebilirim. Eğer yavaş ve sakın araba kullanıyorsanız Pekte sorun olmuyor gürültü dısında. Mustafa abininde dediği gibi MT yi tek biryere sokmamak laZim o da kum. MT ninde üstü extrem'ler var Mustafa abinin hilux u onlarla düşünemiyorum bile :smiley:

Benim MT'lerde 31" Silverstone Sport. Çamur için iyi bir seçenek, Extrem kadar performans doğal olarak yok. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR