Gezenbilir Terkos Parkurları Off-Road Gezisi (1 Nisan 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,947
Ynt: Terkos Parkurları Off Road Gezisi (1 Nisan 2007)

Arkadaslar,
her ne kadar geziye katilamayacak olsam da, lastik konusunun cok ciddiye alinmasi gerektigini dusunuyorum. Evet, her arac arazide engellere takilabilir ama bu havada MT olmayan bir lastik (boyle bir havada) devamli engellere takilacak ve ne kullanani ne de ekibin diger suruculerini mutlu edecektir. Evet katiliyorum, araca yapacaginiz her modifikasyon masraf demek ama en azindan bir takim Camur lastigi olmalidir. Yagmurun yagmakta oldugu bugun de camur lastiginin sart oldugunu dusunuyorum.

Gecen sene boyle bir havada arazaiye giren araclarin bir bolumu AT idi ve yari yoldan geri dondugumuzde kimse pek mutlu olmamisti..

selamlar, reha

Etiketler

Mevcut şartlar altında ben de parkur değiştirilmesinden yanayım.Yoksa katılımcı sayısı bir elin parmaklarını geçemeyecek gibi görünüyor,şahsen ben de böyle aktivitelerin hiç haz vermediğini düşünüyorum.

Terkosa gidelim orda rehberimiz zaten Galip ve Bulent beyler, onlar bize gurubun durumuna göre parkur gösterirler, ama bu kadar ağır bir yağmur sonrası pek çamursuz parkur kalacağını sanmıyorum etrafta, yani Reha abi ile aynı görüşteyim çamur lastiği offroadun bir gerekliliği yoksa yapacağımız şey piknikten öteye gitmez zaten

Haklısın abi ama işte bu gidişle de müsabaka tarzı sınırlandırılmış bir aktivite olacak gibi görünüyor.Halbuki gelebilecek kişiler ve araçlar belirlense,ondan sonra herkese uygun bir parkur seçilse daha iyi olur diye düşünüyorum.Sonuçta evet arazi aracı çok var ama her araç da oraya bu havada girebilecek durumda değil.Örneğin sen de OK144leri almamış olsaydın aynı durum senin için de geçerli olacaktı.Ben derim ki,gelebilecek araçlara göre bir parkur seçelim.Zorlansa dahi orta karar modifikasyonlu bir araç da girebilsin ve ilerleyebilsin.

Değişen bir durum yok sanırım,yarın Terkos'dayız.
Buluşma yeri ve saati aynı olup ilk mesajda belirtildiği gibidir.

Arkadaslar,
yine bir uyari daha, bilinen bir kural da, cok basit piknik turu aktiviteler disinda modifikasyonu ne olursa olsun ekiplerin 4-5 araci gecmemesi seklindedir. Zira, sectiginiz parkur ne olursa olsun, arazi ve hava sartlari cok ciddi problemlere neden olabiliyor. Yine ornek olarak LRO olarak gecen sene gunluk/guneslik bir havada yaklasik 15 arac ile girdigimiz ve aksamustu 1600 civari cikmayi planladigimiz araziden, gece saat 2300 civarinda cikabildigimizde nerdeyse herkes asfalti opecek durumda idi..Sonuc olarak, boyle bir mevsimde araziye girileceginde

1. araclariniz araziye ve fazlasina (yani surprizlere) hazirlikli
2. arac sayisi , bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida

olmalidir.. Ama malum, kurak havada yapilacak geziler kapsam disidir. selamlar, herkese iyi eglenceler, reha

önce araçları, sonra araçlara göre parkuru belirlemek biraz garip olur bence, Terkos'a gidelim dedik, Bülent ve Galip beylere haber verdik, tüm göle inen yollarda da bolca çamur ve zorlu geçişler var bu durumda "biz parkuru değiştiriyoruz Terkos'a gelemiycez kolay bir parkura gidicez" diyemeyiz ki :smiley:
tüm gurup gezilerinde önce parkur belirlenir, parkura göre önşartlar ilan edilir, yoksa işin içinden çıkılmaz arkadaşlar bu bir gerçek, sonuçta gezi offroad gezisi amaç offroad yapmak, bu işten keyif almak, aracın kapasitesini aşan bir parkurda araç ta çok zarar görür sahibi de bunu unutmamak gerek, ben sadece en son gezide Terkosta yaşadıklarımızdan sonra gelecek arkadaşları bilinçlendirme gereği duyuyorum

Terkosdan gelen yok mu?
hadi ama heyecanlıyız...yoksa herkes çok mu yorgun :smiley:

Maceralarınızı merakla bekliyoruz. Cumartesi gününe rastlayan bir aktivitenize istanbulda mutlaka gelecegim.Parkur mutlak agırdır bakalım nasıl batıp çıktınız. Bu akşam sizden cevap beklemek pek mümkün degil gibi.

Geçmiş olsun ;D
Efendim biz mogzilla ve mogzilla ceyar olarak yaklaşık yarım saat önce eve giriş yapmış bulunuyoruz.
Gezi resimleri ve videoları fazla zamana kalmadan karaborsaya düşer ;D

Bekliyoruz, gönderin bakalım resimleri... bu aralar benimkinin sanayideki programı yoğun ama bir daha ki geziye katılamak için elimden geleni yapıcamm...

Terkos gölünde gezen garip cisimler gözlendi.Uzaylılar tarafından suyun ortasına bırakıldıkları sanılan tuhaf cisimler,gölde küçük çaplı tsunamiler yarattı.Geniş çaplı bilgi haber kuşağında.

Videoların kesilip youtube'a koyulması biraz vakit alabilir ama konulduğunda dünyayı sarsacak nitelikte görüntülere sahip oldukları su götürmez bir gerçek. ;)

Kesin sizlerden dolayı oraya gelmişlerdir :D Desenize Gezenbilir.com'un ünü dünya sınırlarınıda aştı :D Can kardeşim bu Off-Road virüsünü sonunda uzaylılarada bulaştırdınız galiba :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler