<div class="bbWrapper">.<br />
Tecrübesini bilmesek de bir ürünün kalitesine temelden de yaklaşılabilir.<br />
<br />
* Kalite gerçekten sıklıkla pahalı olmalı.<br />
Isıtıcının yanma odasının uzun yıllar çatlaksız kalabilmesi, ancak pahalı metal alaşımı ve zorlu işlenim gerektirebilir. Kaliteli sürücü elektronik birimleri, dizayn ve üretim açısından zaten baştan ucuz değil.<br />
Aletine karbon monoksit sensörü koyan üretici, aslında tüketiciden çok belki kendini düşünüyordur ?<br />
Yahut neden marka olanları bunu gereksinim olarak görmüyor ?<br />
<br />
* Ürünün işlevini yerine getirmesinden çok onu ne kadar uzun ve arızasız yerine getirdiği kalitesinin göstergesi olmalı.<br />
Elektronik çağında ucuz olup da bu beklentiyi karşılayabilen az ürün sınıfı var. Çin malı olduğunu sandığım ucuz bir sandaletin bile boyalı bir mukavva olduğunu, sadece iki hafta sonra şaşırarak görmüştüm.<br />
<br />
Bu açıdan sıklıkla kamp yapan Yücel bey düşüncesinde tamamen haklı.<br />
Çalışma yaşamındaki çocuklu aileler genellikle yazları yollarda ise bu risiko daha az önemli sayılabilir. Burada da Orhan bey haklı olmalı.<br />
Üstelik yatırımın, gereksinimin boyutuyla orantılı olma durumu var.<br />
<br />
* Bir ürün ne kadar çok kullanılıyorsa, tüketicisinden o kadar fazla geri dönüş öğrenme avantajı oluyor. Tekil deneyimlerin yanılgı payı ise daha fazla.<br />
Forumlar ve güven payı az olsa da ürün sitelerinin yorum bölümleri bu açıdan yardım sunabilir.<br />
<br />
* Ürünü kullanan bilgili tüketiciler, kalitesi üzerine daha güvenilir sonuçlardan bahsetmeli. Yani eleştiriden önce, onu yapanı tanımak lazım.<br />
<br />
<br />
Yanlış anlaşılmasın, en kaliteli LFP akülerin çoğu gibi en sorunluları da yine Çin’den geliyor. Webasto’nun Çin’de büyük bir fabrikası var. Bu gün dünyadaki tüm LFP akülerin %95 i Çin ürünü. En baba araçların çipleri de Çin’den gelmiyor mu ?<br />
Ürün üzerine yeteri kadar bilgi sahibi olmadan, yeri açısından genelleme yapmak bence yanlış. Bu ayni zamanda, genel anlamda o cins ürünü işlevleriyle bilmeyi de gerektirmekte.<br />
<br />
Sonuçta gereksinimimizi analiz etmemiz kadar, bütçemizin de seçimimizde rolü olmakta.<br />
Tabi bir de marka bildiğimiz dağlara bile yağan karlar, seçimimizi daha da zorlaştırmakta. Mazotlu araçlardaki emisyon skandalını düşünün.<br />
<br />
Ben bereket, özellikle enerji sistemiminin nasıl cuk diye yerine oturmuş olduğunu gördükten sonra, 24 kısım tekmili birden hazır bir karavan alarak baştan bu düşüncelerle uğraşmaktan uzak kaldım sayılır..<br />
<br />
Yoksa “az ama öz” düsturum olurdu sanırım.</div>