Gezi Planı Yapmalıyım, Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan satilovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,844

satilovski

Yeni Üye
Merhaba,

17 Temmuz gibi Amerika'dan bir arkadasim ve babasi Turkiye'ye geliyorlar. Bende
kiymetli misafirlerime guzel bir gezi plani hazirlamak istiyorum ama bulusma
gunu yaklastikca bunun o kadar kolay olmadigini anladim...

2 hafta kalacaklar. Biraz dinlenip denize girmek ve biraz da tarihi onemli
yerleri gormek istiyorlar. Deniz kiyisi tatili icin Mugla'yi dusunuyorum;
Gokova, Dalyan, Fethiye felan ama tarihi yerler? Tarihi yerler konusunda da ilk
aklima gelen yerler; Assos, Safranbolu, Efes-Sirince..

Butun bu aklima gelen yerleri harita uzerine koyunca cok abuk bir rota cikiyor.
Ege kiyilarinda cok uzaklasmayacak sekilde bir gezi plani yapmak istiyorum ve
yardiminiza siddetle ihtiyacim var.

Tavsiyeleriniz?

Tesekkurler!

Onder

Etiketler
Ynt: Gezi Planı Yapmalıyım, Tavsiyeleriniz?

Öncelikle sitemizde hoşgeldiniz Önder Bey.

Safranbolu'yu da gezi planına kattıysanız eğer batı karadenizden başlamanız olasılığı ile konuşursak güneye inmeden aşağıdaki durakları da katabilirsiniz.

Safranbolu
Amasra
Bolu (Göynük-Yedigöller)
Nallıhan üzerinden Beypazarı
Konya-Çatalhöyük

Murat Bey,

Oncelikle tesekkurler misafirperverliginiz icin.

Safranbolu'yu donus yolu uzerine koyabilirim diye dusunuyorum. Assos tarafindan baslarsam geziye Ege kiyisi boyunca Fethiye'ye gidene kadar gorulebilecek yerler konusunda fikir verebilir misiniz?

Belki bu bağlantılar işinize yarayabilir Önder Bey

Muğla http://www.gezenbilir.com/index.php/board,144.0.html
Antalya http://www.gezenbilir.com/index.php/board,94.0.html
İzmir http://www.gezenbilir.com/index.php/board,126.0.html

Çanakkale'de Truva atı ve Truva antik şehri, Assos'tan devam edip sahil yolundan Ayvalık, Cunda adası, ordan Bergama, İzmir üzerinden Efes harabeleri, Bodrum,Dalyan Kaya mezarları,
Fethiye Kayaköy, Ölüdeniz, Kaş, Olympos, Antalya, Köprülü kanyon, Side Aspendos, Alanya-Konya yolunu kullanıp Aksaray üzerinden Ürgüp, biraz yolu uzatırsanız Amasya muhteşemdir, yoksa direkt Safranbolu ve Bolu üzerinden dönüş , 2 hafta yeter sanırım biraz tempolu olur ama :smiley:
iyi seyehatler

Önder bey,
Gelen kişilerin beğenileri ve özellikleri de önemli muhakkak. Bazısı gezip görerek, tatilde yorularak dinlenir, bazısı ise tatil süresini daha tembelce geçirerek dinlenir. Bunları bilerek daha kolay bir plan çıkarabilirsiniz. Eğer araba ile yola çıkıp tekrar aynı noktaya dönecekseniz dönüşü geze geze dönme şeklinde yapmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü direkt geri dönüş gerçekten zor oluyor :smiley:

Kısıtlı süre, gezilecek yerlerin çokluğu, hareket ve varış saatlerini dengelemek pek de kolay olmuyor. Bizim turumuz (geçen sene) ile ilgili link vereyim; o dönem için gezenbilir'i bilmediğimden buraya koymadım. http://www.flickr.com/photos/caner/sets/72157594231681787/ Fotoğrafların tamamı yok orda ama yazı ve fotoğraflar fikir verebilir.

Dar süre, deniz tatili de işin içine girince ve Ege kıyılarından uzaklaşmadan düşünüyorsanız (İstanbul çıkışlı iseniz) Fethiye-Ayvalık hattını düşünebilirsiniz. 2 hafta dolu dolu geçebilir. Ölüdeniz'de paragliding, deniz tatili, Fethiye ve çevresi gezisi (Kayaköy gibi) Dalyan'da tekne gezisi ve çamur banyosu (biz yapmadık gerçi) Marmaris-Bodrum taraflarında birkaç günlük mavi tur da ekleyebilirsiniz. Bu hat üzerinde Efes ve Bergama antik kentleri ve müzelerini kesinlikle görmeden geçmeyin. Dönüşte Foça'da serinleyip, Ayvalık'ta (Cunda Adası gibi) vakit geçirebilirsiniz. Ve vakit bittiyse ver elini İstanbul.

Hakikaten zor bir iş rota çıkarmak, kolay gelsin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri