Gezi Rotası - Sarnıç - Karagöl

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evren UYANIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,659

Etiketler
Ynt: Gezi Rotası - Sarnıç - Karagöl

paylaşım için teşekkürler.
Bu cumartesi günü aynı parkuru bende geçtim.
bildiğim bir yol değildi, tamamen tarifle girdiğim yoldan başarıyla karagöle ulaştım.
kış geldiğinde kesinlikle gurup olarak gidilmeli.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler.
Bu cumartesi günü aynı parkuru bende geçtim.
bildiğim bir yol değildi, tamamen tarifle girdiğim yoldan başarıyla karagöle ulaştım.
kış geldiğinde kesinlikle gurup olarak gidilmeli.

Sarnıç'tan taş ocağını bulurken karıştırıyorum ben bazen. Birkaç kez gittim ama köyün içindeki yolları ezberleyemedim. Taş ocağından sonrasında genel olarak bir yere sapmadan Karagöl'e varılıyor. Bir iki yol ayrımı var ama diğer sapaklar daha bozuk yollar olduğu için nispeten düzgün olan yolu takip edince Karagöl'e çıkıyor. Bu rota doğa açısından da daha keyifli bir rota. Evka 4'ten Karagöl'e çıkan yol kara kuru bir yol ama Sarnıç'tan Karagöl'e çıkan yol tamamen orman yolu, çok güzel bir yol, oralarda yayan gezmek de çok keyifli olur.

Evren UYANIK' Alıntı:
Sarnıç'tan taş ocağını bulurken karıştırıyorum ben bazen. Birkaç kez gittim ama köyün içindeki yolları ezberleyemedim. Taş ocağından sonrasında genel olarak bir yere sapmadan Karagöl'e varılıyor. Bir iki yol ayrımı var ama diğer sapaklar daha bozuk yollar olduğu için nispeten düzgün olan yolu takip edince Karagöl'e çıkıyor. Bu rota doğa açısından da daha keyifli bir rota. Evka 4'ten Karagöl'e çıkan yol kara kuru bir yol ama Sarnıç'tan Karagöl'e çıkan yol tamamen orman yolu, çok güzel bir yol, oralarda yayan gezmek de çok keyifli olur.

merhaba,
karıştırmamak için Sarnıç'tan değilde,
sabuncubeli karakolun karşısından girip,ileride önünüze çıkacak çataldan sola devam ederseniz daha kolay bulabilirsiniz.
dediğiniz gibi keyifli bir yol.
bu rotadan girilip, karagölde mola verip, diğer taraftan Emiralem' inilirse, tam günü dolduran güzel bir gezi olabilir.

saygılar.

Merhabalar,
Bahsettiğiniz bölgeyi bilirim, rahmetli eniştemin işletmesi sınırları içindeydi.1990 ve 1993 yılları arasında o bölgede orman içerisinde basmadığım yer kalmadı.
O dönem eniştemin aracını kullanan Kars - Sarıkamış'lı Muhsin abi vardı ona soyadı ile hitap ederik BULUT derdik araç toyota idi.O dönemde navigasyon cihazı yoktu belkide yaygın değildi,
Çok yol teptik Bulut abiyle o dağlarda.Çok eski bir yol olduğu her halinden belli olan yola girdim bir süre yürüdükten sonra baktım yolun kenarında tarihi bir çeşme ve çeşmenin yanında birkaçtane çınar ağacı var bir süre oturdum aşağıdaki vadiyi seyrettim.
Kalın sağlıcakla.

yoğurtçu kale görülmeye değer olabilir, emiralem tarafından gidiliyor yanlış hatırlamıyorsam çaltı köyü yakınlarındaydı evet oradanda karagöle geçiş var....hatta kalenin orada suziki samuray kovalamıştık kovalamıştık derken aracın üzerinde kimse yokken yokuş aşağı kaymıştı allahtan bir yere girmeden arkadaş aracın üzerine atlayıp dudurmuştu :D

turkakreb' Alıntı:
yoğurtçu kale görülmeye değer olabilir, emiralem tarafından gidiliyor yanlış hatırlamıyorsam çaltı köyü yakınlarındaydı evet oradanda karagöle geçiş var....hatta kalenin orada suziki samuray kovalamıştık kovalamıştık derken aracın üzerinde kimse yokken yokuş aşağı kaymıştı allahtan bir yere girmeden arkadaş aracın üzerine atlayıp dudurmuştu :D

Yoğurtçu Kalesi Emiralem tarafında değil de Akgedik'e yakın, yani Manisa'ya daha yakın. Emiralem biraz daha Manisa-Menemen arasında gibi kalıyor. Akgedik'ten de, Emiralem'den de Karagöl'e çıkışlar var. Bu sitede önceden yapılan gezilerde fotoğraflar gördüm, ama benim daha gitme şansım olmadı. İleride tekrar gezi olur da gideriz umarım hep birlikte.

Paylaştığınız rota çok güzel, çok hoşuma gitti çok gitmek gezmek isterim ama acep 4x2 l200 ile gidilebilirmi ? üstünde 265/70/16 A/T lastikler var fakat bildiğim kadarıyla arkada LSD yada kilit yok.

Hoş şöle toplu bi gezi olsa yanımda bolca çekme halatı getiririm oraya gitmek için ;D

Gidilir gidilir, Toros, Doblo tarzı altı yüksek araçlar bile rahatlıkla gidiyor. Bozuk ve taşlık yerler var ama ağır ağır gidince bir şey olmuyor.

Bu arada bu yolun Karagöl tarafına yeni bi tabela dikmişler, bugün gördüm. Yürüyüş yolu yapmışlar Karagöl'den Kayadibi'ne. Güzel çalışma olmuş, doğa severler için bu rotada yürüyüş yapmak çok keyifli olsa gerek.

DSC_6166.jpg

Karagöl'den Emiralem'e giden yolu 2 hafta önce kullandım..Yıllar önce Emiralem'den yürüyerek çıkardım Karagöl'e! Çok iyi bildiğim bir yoldur. yol toprak ama her türlü aracın rahatlıkla gidebileceği kadar düzgün! zaten Emiralem'e yakın kesimlerde Doğan'larla gelmiş piknikçiler bile mevcuttu :smiley:

cudberrys' Alıntı:
Karagöl'den Emiralem'e giden yolu 2 hafta önce kullandım..Yıllar önce Emiralem'den yürüyerek çıkardım Karagöl'e! Çok iyi bildiğim bir yoldur. yol toprak ama her türlü aracın rahatlıkla gidebileceği kadar düzgün! zaten Emiralem'e yakın kesimlerde Doğan'larla gelmiş piknikçiler bile mevcuttu :smiley:

O yolda birkaç farklı rota var sanki. Ben daha oradan hiç geçmedim, ama Google Earth'ten baktığımda 2-3 farklı şekilde gidilebiliyor gibi geldi. Karagöl'den Emiralem tarafına dönünce ana yolun hangisi olduğu, Emiralem'e hangi yolun gittiği orman içinde anlaşılıyor mu? Bende uydu görüntüsü gösteren bir navigasyon yok. Standart navigasyonlar da bu yolları haritada göstermiyorlar. Telefonda Google Earth uygulaması var oradan bakıyorum, ama onun için de telefonun çekmesi gerekiyor. Bu rotada telefon çekiyor mu, sinyal mevcut mu? Tek başımıza gider de yolu kaybedersek diye soruyorum ;D

Evren UYANIK' Alıntı:
O yolda birkaç farklı rota var sanki. Ben daha oradan hiç geçmedim, ama Google Earth'ten baktığımda 2-3 farklı şekilde gidilebiliyor gibi geldi. Karagöl'den Emiralem tarafına dönünce ana yolun hangisi olduğu, Emiralem'e hangi yolun gittiği orman içinde anlaşılıyor mu? Bende uydu görüntüsü gösteren bir navigasyon yok. Standart navigasyonlar da bu yolları haritada göstermiyorlar. Telefonda Google Earth uygulaması var oradan bakıyorum, ama onun için de telefonun çekmesi gerekiyor. Bu rotada telefon çekiyor mu, sinyal mevcut mu? Tek başımıza gider de yolu kaybedersek diye soruyorum ;D
bahsettiğimiz yol karıştırılacak bir yol değil..ama Karagöl'den Örnekköy tarafına dönüş yaparken sağa giden ilk yola değil yaklaşık 2 km sonraki ikinci yola girmeniz gerekiyor. bu yol aşağıya doğru eğim verdiği için dikkatli olmazsanız gözden kaçırabilirsiniz..ama oraya girince Emiralem'e kadar karıştırmanız olanaksız..dümdüz anayolu takip edeceksiniz..Karagölden hemen sonraki sağdaki yol ise yine aynı yere çıkıyor ama son derece bozuktur orası, Quasgai ile gidecekseniz aman dikkat :smiley:

cudberrys' Alıntı:
bahsettiğimiz yol karıştırılacak bir yol değil..ama Karagöl'den Örnekköy tarafına dönüş yaparken sağa giden ilk yola değil yaklaşık 2 km sonraki ikinci yola girmeniz gerekiyor. bu yol aşağıya doğru eğim verdiği için dikkatli olmazsanız gözden kaçırabilirsiniz..ama oraya girince Emiralem'e kadar karıştırmanız olanaksız..dümdüz anayolu takip edeceksiniz..Karagölden hemen sonraki sağdaki yol ise yine aynı yere çıkıyor ama son derece bozuktur orası, Quasgai ile gidecekseniz aman dikkat :smiley:

Tamam, bu yaz bir ara giderim sanırım o taraflara. Kış gelince grup halinde de gezi olur belki.

Evren UYANIK' Alıntı:
Tamam, bu yaz bir ara giderim sanırım o taraflara. Kış gelince grup halinde de gezi olur belki.
beni de ekleyin arkadaşlar listeye ,ama kışı beklememiz şart değil ki dağlar yazın da çok güzel hem serin olur ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR