Gezilerimizi ve Karavanımızı Fotoğraflayabilmek için Nasıl Bir Fotoğraf Makinası Almalıyız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,369
Ynt: Gezilerimizi ve Karavanımızı Fotoğraflayabilmek için Nasıl Bir Fotoğraf Makinası Almalıyız?

Yaklaşık bir yıl önce, A.B.D.'den Canon PowerShot SX20 IS bir makine getirtme olanağımız olmuştu. (Çanta ve 8 gb bellek içinde olmak üzere: 460$) Dslr like diyorlar bunlara ama aslında compact makinelerin geliştirilmişi bence. Ederi, o aralar bize iyi gelmişti. İyi mi yaptık bilemiyorum artık. Tümüyle incelediğim de söylenemez...
Hakkında bir yorum:
http://www.letsgodigital.org/tr/22950/canon-powershot-sx20-is/

Cavid Sezen

Etiketler
Ynt: Gezilerimizi ve Karavanımızı Fotoğraflayabilmek için Nasıl Bir Fotoğraf Makinası Almalıyız?

Melih, Yusuf; elinize sağlık, bu sefer oldu, ben anlayacağımı anladım, inşallah fotoğrafla ilgilenen ama konunun burasından biraz uzak olan arkadaşlarda kendilerine bir şeyler çıkarabilmişlerdir...Bu konunun burada kapanmasını istemiyorum, soru cevaplarla bilgileri pekiştirmenin iyi olacağı inancındayım...

Melih, şu anda fotoğraf makinam yok, yıllardır cep telefonundan faydalanıyorum, parça parça çekip photoshop da birleştirerek geniş fotolar elde ediyorum..Yıllar öncesi, practica PLC2 kullandım, objektifinde 2.8 yazıyordu, ve makinanın makro çekimlerindende, görüş açısının genişliğindende memnundum, bir gün makina arızalandı, hem makina satışı yapan hemde tamirat yapan bir dükkana gittim, makinanın tamir edilemeyeceğini ama bu haliyle satın alabileceklerini söylediler, bende sattım, bir hafta sonra, vitrine başka bir praktikaya benim objektifi takıp satılık olarak koymuşlardı, objektifimin kıymetini o zaman anladım, adamlar benim makinayı deyil sadece objektifini benden almışlardı, bunun anlamını yıllallar sonra anlayabildim....

Praktica_PLC2.jpg

gezmen' Alıntı:
Yaklaşık bir yıl önce, A.B.D.'den Canon PowerShot SX20 IS bir makine getirtme olanağımız olmuştu. (Çanta ve 8 gb bellek içinde olmak üzere: 460$) Dslr like diyorlar bunlara ama aslında compact makinelerin geliştirilmişi bence. Ederi, o aralar bize iyi gelmişti. İyi mi yaptık bilemiyorum artık. Tümüyle incelediğim de söylenemez... Hakkında bir yorum:http://www.letsgodigital.org/tr/22950/canon-powershot-sx20-is/
Cavid Sezen

Cavid abi makinayı arkadaşlardan biliyorum çok memnunlar bende bayağı incelemiştim eğer makinam olmasaydı bende bu makinalardan alacaktım,hem fotoğraf hem HD video çekme özelliğinin olması hemde diyafram başlangıç değerinin 2.8 ile başlaması çok artı bir özellik,SLR makina için 2.8 bir objektifi alacaksanız yaklaşık 1000 dolar vermeniz gerekiyor,eğer profesyonel olarak düşünmüyorsanız bu makineler en mantıklısı her türlü ihtiyaca cevap verecek cihazlardır.

yaybek' Alıntı:
Cavid abi makinayı arkadaşlardan biliyorum çok memnunlar bende bayağı incelemiştim eğer makinam olmasaydı bende bu makinalardan alacaktım,hem fotoğraf hem HD video çekme özelliğinin olması hemde diyafram başlangıç değerinin 2.8 ile başlaması çok artı bir özellik,SLR makina için 2.8 bir objektifi alacaksanız yaklaşık 1000 dolar vermeniz gerekiyor,eğer profesyonel olarak düşünmüyorsanız bu makineler en mantıklısı her türlü ihtiyaca cevap verecek cihazlardır.

Yusuf,
Epeydir bir makina arayışında idim.Buradaki önerilerinizi okuyunca bu makinanın uygun olacağını düşündüm.
Bu makinayı Amerikada biri ile getirtme şansım var.
Cavid bey ve senin önerileriniz ile bu akşam ısmarlamayı düşünüyorum.
Sizlere teşekkür ediyorum.

Hüseyin abi hiç düşünmeden alabileceğiniz bir makina tavsiye ederim,çektiğiniz fotoğraf ve videoların keyfini süreceğiniz bir makina şimdiden hayırlı olsun.

RÜZGAR' Alıntı:
Yusuf,
Epeydir bir makina arayışında idim.Buradaki önerilerinizi okuyunca bu makinanın uygun olacağını düşündüm.
Bu makinayı Amerikada biri ile getirtme şansım var.
Cavid bey ve senin önerileriniz ile bu akşam ısmarlamayı düşünüyorum.
Sizlere teşekkür ediyorum.

Huseyin bey;

Cavid abinin makinesi gayet basarili fakat bu yaz Panasonigin cikardigi yeni bir makina var Panasonic FZ40. Ingiltere fiyatlarina baktigimda canon'dan fiyat olarak daha ucuz. Bu yuzden bunuda goz onunda bulundurabilirsiniz. Artisi eksisi nedir derseniz. Canon SX20 de 28mm olan baslangic acisi, Panasonicte 25mm yani biraz daha genis fotograflar cekebilirsiniz. En cok zoom Canonda 560mm iken Panasonicte 600mm. Canonda 12.1 megapixel olan cozunurluk, Panasonicte 14.1 megapixel. Canonun bu modelide oldukca guzel bir makinadir. Ozellikle cavid abi aldiginda gecen sene yeni bir modeldi fakat su anda daha iyisi cikmis oldugu icin bence Panasonic'' bir inceleyin ve fiyatinida goz onunde bulundurun derim.

atiladi' Alıntı:
Melih, Yusuf; elinize sağlık, bu sefer oldu, ben anlayacağımı anladım, inşallah fotoğrafla ilgilenen ama konunun burasından biraz uzak olan arkadaşlarda kendilerine bir şeyler çıkarabilmişlerdir...Bu konunun burada kapanmasını istemiyorum, soru cevaplarla bilgileri pekiştirmenin iyi olacağı inancındayım...

Melih, şu anda fotoğraf makinam yok, yıllardır cep telefonundan faydalanıyorum, parça parça çekip photoshop da birleştirerek geniş fotolar elde ediyorum..Yıllar öncesi, practica PLC2 kullandım, objektifinde 2.8 yazıyordu, ve makinanın makro çekimlerindende, görüş açısının genişliğindende memnundum, bir gün makina arızalandı, hem makina satışı yapan hemde tamirat yapan bir dükkana gittim, makinanın tamir edilemeyeceğini ama bu haliyle satın alabileceklerini söylediler, bende sattım, bir hafta sonra, vitrine başka bir praktikaya benim objektifi takıp satılık olarak koymuşlardı, objektifimin kıymetini o zaman anladım, adamlar benim makinayı deyil sadece objektifini benden almışlardı, bunun anlamını yıllallar sonra anlayabildim....

Atilla abi eski makinalar simdikilere bence bin basar ama uzulmene gerke yok kaybettigin icin cunku teknoloji karsisinda zaten bu makinayi bir koseye atip kullanmayacaktin. Benim simdi kullandigim makinamdan daha guzel manuel SLR makinalarim var film, tab hersey para bu yuzden hic birini kullanmayip gene digitali kullaniyorum. Ve bu fotograf makinasi teknolojisi oyle bir hale geldiki her ay yeni birseyler cikariyorlar yetismek mumkun degil ama hala eski filmlerin teknolojisini yakalayamadilar. Filmlerin cosunurlugu yaklasik 35 milyon pixel yani 35 megapixeldir. Su anki en teknolojik makinalar 21.1 magapixel civarinda.

Karşılaştırmalı değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alacağım.

Kabaca bende şu kısa bilgileri vereyim,eğer sanatsal fotoğraf çekmiyorsanız 28 ile başlayıp ne kadar yukarı çıkarsanız o kadar iyi,28 in aşşağısına indiğinizde hatta 35 mm aşşağısına indiğinizde objeler deformasyona uğramaya başlar fotoğrafçı tabiri ile balık gözü oluşmaya başlar.Dar mekanlarda tercih edilir(genelde).Profesyonel bir çok fotoğrafçıda 50 mm lik objektiflerden 2,3 tane vardır çünkü insan gözüne en yakın değer odur ve bu değere dikkat ederseniz,satın almak istediğiniz makinada tek açılı objektif varsa o genelde 50mm dir.Hatta bütün hayatını 50 mm lik açılarla fotograflar çeken fotograf sanatçıları vardır.Eğer ben sanatsal fotoğraf çekeceğim derseniz objektifiniz tek açılı olması tavsiye edilir.Tabi ki 28-300 mm ile de sanatsal fotoğraf çekersiniz ama hiçbiri tek açılı kadar iyi sonuç vermez.Zamanın da hocamın dediği gibi''dünyanın en iyi fotografını çekersin ama göz flu dur,kaldır çöpe at''
Sanatsal fotoğraf (yarışmalara katılmak) çekmiyorsanız 2 çeşit objektifle bütün işinizi bitirebilirsiniz.20mm altı bir değer ve 50-60mm,mesela 17-50mm gibi.2. objektif te 70-300 mm
Tek objektif derseniz benim seçimim mesela 18-250 mm.Bunlar kişilere ve paraya göre değişir ama odak uzaklığı ne kadar düşük olursa o kadar iyi.Yani f değeri büyüdükçe sehpa kullanmak zorunda kalırsınız. 90 enstantene bana göre 125 enstantenin altında bir değerde fotoğraf çekmek riskli bu yüzden sehpa kullanmak zorundasınız.İçeri giren ışığı ne kadar fazla tutarsanız o kadar enstanteneyi yükseltebilirsiniz.
Şimdi işi bilmeyenler için anlattıkça anlatmak zorunda kalıyorsunuz sonra konu kısaca da olsa bitmiyor.Yukarıdaki konunun devamı diyafram çok açıksa ne olur sorusu sorulur ve bu iş durmadan uzar.Alın benim gibi otomatiğe birde sehpa iş bitsin :smiley:

Bülent söylediğin objektifler + iyibir body, 5000-6000 $ civarına çıkıyor...

Bu gün reklam objeleri ve manken fotoğrafcısı eski bir arkadışımının studyosunu ziyaret ettim, üç saate yakın, tekrar tekrar anlattılar, sonuç şu...Bizim elimizden mesleğimizi almayacaksan canon olmak şartıyla kaç paralık almak istiyorsan bir body al dediler(uygun fiyatlı canon EOS 450D olabilir mesela dediler), hangi kodunu alayım dedim, kodlar bizim için önemli amatörler bu pek farketmez, bu işin gösterişi diyorlar, ama geniş açı olarak 12-24 alacaksın, birde 28-200 veya 300 tele alırsan hem iç mekan, hem hatıra fotoğrafı, çiçek böcek, hemde doğa manzarası çekebilirsin dediler, tabiki bu konfigrasyon uygun ekonomi konfigrasyonu, daha iyiside var parasıda ona göre....

Atilla abi eger DSLR a para ayirabilecekseniz gayet guzel bir kit olusturmus olursunuz dediklerinizle. Zaten Turkiye'de Canon yada Nikon'dan sasmamak lazim DSLR da. Olympos'un cok guzel makinalari olmasina ragmen Turkiye'de yeterince objektifi ve yedek parcasi yok. Bir arkadasim almisti oldukca zorluk yasiyordu objektif bulmakta. Bulduklarida cok pahali oluyordu canon ve nikonun objektiflerine gore. DSLR da Nikon'un bir ozelligi beni cezbediyor Canon'a karsi. Nikon'un bir cok modelinde eski ve manuel objektifleri bile kullanabiliyorsunuz. Yani elinizde nikon objektifler varsa uyum saglayabilir. Yada bazen bu eski objektiflerin uyumlu oldugunu bilmeyen insanlar ne ise yarar diye cok kaliteli objektifleri hic parasina satiyorlar. Nikon alip boyle objektifler dusururseniz biryerlerden cok ucuza cok kaliteli objektifler alabilirsiniz.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Melih sağolasın kardeş gayet güzel bilgiler vermişsin ama benede senin gibi amatör yapıyorum bu işi,benim branşım video buna rağmen fotoğrafı öğrendim ve kendime yetecek kadar bilgi sahibi oldum,
Senin tavsiye ettiğin aynı makinaya benziyor ama geçtiğimiz yaz sezonunda benim iş yerinden arkadaş bana makina alalım dedi ve Sirkeci'de doğubank'a gittik niyetimizde Canon SX10ıs modeli vardı fakat orada makinaları inceledim fuji'nin HS10 modelini görüp inceledim ve arkadaşa 100 lira fazla ver bunu al dedim ve makinadan çok memnun ayrıca bir özelliği fullHD video kaydı yapması anlayacağınız tek makina ile hem fotoğraf hem çok kaliteli video çekebilme özelliği,eğer makinam olmasaydı benimde alacağım bu makina olacaktı tüm dostlara tavsiye ederim

Bu arada Teknosa'da 1600 lira fiyatı vardı ama biz Doğubank'tan 830 liraya aldık dükkan bilgileri var bende isteyene yardımcı olurum.

Aşağıdaki linkte ürün incelemesi var.

http://www.letsgodigital.org/tr/25022/fujifilm-finepix-hs10/

Yusuf.şimdi biz kazıklandıkmı diyorsun?
Melih arkadaşın linkini verdiği makinanın tahmin ediyorum bir üst modelini ben bu gün teknosadan 1500tl nakite aldım,
Tripod'a ise 80tl aşşağıda resimleri paylaşıyorum,yorumla lütfen.selamlar.
(bu resimler çok zor oldu,cebin ekranından bu fotoğraf makinası ile çektim)

fm1.JPG

fm2.JPG

fm5.JPG

fm3.JPG

fm4.JPG

Sayin dalyan aldiginiz makina eger HS20 yada HS30 ise bence cok guzel bir makina. Teknosada satislar garantili oldugu icin fiyatlar piyasa fiyatlaridir. Amerikadan gelen urunleri internette satan insanlarda yada garantisiz spot urun satanlarda belki daha makul fiyatlara bulunabilir ama tanidik biri olmadikca kesinlikle garantili almakta fayda var. Tabiiki bu benim gorusum.

Selam,
Melih bey,makinam Fınepıx hs 28 exr modeli.
Fotoğrafa bu güne kadar cepten,çokta umursamadan ilgileniyordum(ilgilenmiyordum)
Fakat bu Dünya'ya adım atar atmaz acayip ilgimi çekti,hatta satıcı eleman benim ilgimi görünce"siz çok yakında tam profesyonel makinalara geçeceksiniz"dedi.
Oralara kadar gidermi bu iş bilmem ama en azından bu makina ile ihtiyacımı fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum.
Deneme çekimleri harika,bir çok özellik de var.

Elinizdeki makina oldukca iyi bir makina oldukca fazla ozelligi var ve hic biri bos ozellikler degil. Makinanizdan tam randiman almak icin ilk basta fotografcilik ile ilgili bilgi edinin. Daha sonra makinanizin kullanma kilavuzunu okuyarak ne ne ise yarar mutlaka ogrenin cunku insanlarin "bu makina bu tarz fotograf cekmiyor" dedikleri bir cok pozisyonda aslinda yanlis modda yada ayarda oldugu icin insanlar istedikleri pozlari elde edemiyorlar. Ve sonrasinda bol bol gezip bol bol fotograf cekin. Fotografcilik masa basinda ogrenilmez. Mutlaka cekmek ve denemek gerekir. Kullanma kilavuzunu arabadan eksik etmeyin. Eger isteyipde cekemediginiz bir poz varsa kilavuza basvurun care olmazsa forumlardan yada buradan sorarsiniz. Makinanizi gule gule ve iyi gunlerde kullanin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,144
Kayıtlı Üye Sayımız
166,867
Kaydolan Son Üyemiz
METEK

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.