Kendimi kisaca tanitayim. Amerikada Doktora egitimi yapmaktayim. Babam ve kuzenim gokart pisti acti. Bende araba ithal ettim. Yalniz arabalarin saseleri dayaniksiz cikti. Amerikada arastirdim, burdada sase inceligi falan ayni. 2 mm diyorlar. Bunu yukseltin yeni saseler alalim diyorum, 2.5 mm yapariz diyorlar ama cesaret edemiyoruz, guvenemiyoruz. Elimizde malzemeler var, 20 tane honda 9hp motor, 2 tane 6.5 hp motor, yagli sanziman sistemi falan var. Tekerdi her bir zimbirtiyi bu adamlardan yine aliriz. Gokart pistimizden bizden araba satmamizi, hatta gokart pisti acmamizi isteyen uc belediye bile oldu. Babam ve teyze ogullari hergun arabalara kaynak yapmaktan usandi. Cok tanindilar, arabalara cok ugrasiyorlar, gecelerini gunduzlerine katiyorlar. Ama bu is bu sekilde gitmeyecek. Arabalarri kendi baslarina gelistirdiler, ama saseye care bulamadilar. 6 aya yakin zamanda baya tanindilar, dedigim gibi etraftan bize araba yapin, getirin, pist acin diye teklifler bile oldu. Ama birsey yapamiyorlar. Maddi olarak zor durumdalar. Yani cok luks gokartlar alamazlar. Sodikartlar var. Ellerimizdekiler bizi iyi goturmeyecek.Sase disindaki malzemeler saglam. Sodikart alsalar o malzemeler falan uymayacak.Bir sodikart turkiyede 13 milyar. Fransayla gorusecegim ve ithalatini arastiracagim, ama bildigim kadariya onlarda 5bin dolara yada daha fazlaya satiyorlar ki gumruge girdiginde bu mallar yuzde yuz vergi yiyor. Gokart pistide yeni acildigindan, gecen kistan itibaren havalarin kotulugunden ancak ne kazandilarsa onu harciyorlar. Allahdan zarar etmiyorlar bu halde bile. Ama musterilerin arabalari cilgin gibi kullanmasi ve arabalarin saselerinin 2mm olmasi, islerini aksatmaya basladi. Eger icinizden birileri varsa, bize yardimci olursa Sodikarta benzer araba bile uretme sevki var babam ve teyze ogullarinda. Arabalari kendi emekleri ile modifiye ediyorlar. Ama birileri yardim etse, bu sase yapimini bilen, kuvvetli ve uyumlu sase yapacak birileri olsa etraflarinda kendilerine gelen belediyeleri de geri gondermeyecekler ve pistide daha iyi isletecekler. Burda tartisan bu isleri bilen arkadaslarin yazilarini okudum, kendilerine mesaj atayim dedim ama mesaj sayim dusuk oldugundan iletisime gecemiyorum. Bu isi bilen arkadaslar varsa, babam kimsenin emegini zai etmez, kendilerine katkisi olanlara hakkini verir. Sizden ricam benimle iletisime gecmeniz .
Gokart dizayn edecegiz arkadaslar. Ben sase disindaki her malzemeyi alabilirim ithal ederim. Elimizde de simdilik baya malzeme var. Motorlar var. Sodikart gibi guclu araba dizayn ederim diyorsaniz, bizim yeni acilmis gokart pistimizle ortak calimak isterseniz lutfen bana mesaj atin.Yardim ederseniz ben size ithal malzeme bulurum (teker, cark , cant, zincir, motor vs) siz arabalari yaparsiniz. Babamlarin kendi imal etmeye calistiklari bolumleri var.Bana ulasirsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.
Gokart dizayn edecegiz arkadaslar. Ben sase disindaki her malzemeyi alabilirim ithal ederim. Elimizde de simdilik baya malzeme var. Motorlar var. Sodikart gibi guclu araba dizayn ederim diyorsaniz, bizim yeni acilmis gokart pistimizle ortak calimak isterseniz lutfen bana mesaj atin.Yardim ederseniz ben size ithal malzeme bulurum (teker, cark , cant, zincir, motor vs) siz arabalari yaparsiniz. Babamlarin kendi imal etmeye calistiklari bolumleri var.Bana ulasirsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.