Gokart İmal Edebilecek Arkadaşlar Aranıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tostos1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,663

tostos1

Ana Kamp
Kendimi kisaca tanitayim. Amerikada Doktora egitimi yapmaktayim. Babam ve kuzenim gokart pisti acti. Bende araba ithal ettim. Yalniz arabalarin saseleri dayaniksiz cikti. Amerikada arastirdim, burdada sase inceligi falan ayni. 2 mm diyorlar. Bunu yukseltin yeni saseler alalim diyorum, 2.5 mm yapariz diyorlar ama cesaret edemiyoruz, guvenemiyoruz. Elimizde malzemeler var, 20 tane honda 9hp motor, 2 tane 6.5 hp motor, yagli sanziman sistemi falan var. Tekerdi her bir zimbirtiyi bu adamlardan yine aliriz. Gokart pistimizden bizden araba satmamizi, hatta gokart pisti acmamizi isteyen uc belediye bile oldu. Babam ve teyze ogullari hergun arabalara kaynak yapmaktan usandi. Cok tanindilar, arabalara cok ugrasiyorlar, gecelerini gunduzlerine katiyorlar. Ama bu is bu sekilde gitmeyecek. Arabalarri kendi baslarina gelistirdiler, ama saseye care bulamadilar. 6 aya yakin zamanda baya tanindilar, dedigim gibi etraftan bize araba yapin, getirin, pist acin diye teklifler bile oldu. Ama birsey yapamiyorlar. Maddi olarak zor durumdalar. Yani cok luks gokartlar alamazlar. Sodikartlar var. Ellerimizdekiler bizi iyi goturmeyecek.Sase disindaki malzemeler saglam. Sodikart alsalar o malzemeler falan uymayacak.Bir sodikart turkiyede 13 milyar. Fransayla gorusecegim ve ithalatini arastiracagim, ama bildigim kadariya onlarda 5bin dolara yada daha fazlaya satiyorlar ki gumruge girdiginde bu mallar yuzde yuz vergi yiyor. Gokart pistide yeni acildigindan, gecen kistan itibaren havalarin kotulugunden ancak ne kazandilarsa onu harciyorlar. Allahdan zarar etmiyorlar bu halde bile. Ama musterilerin arabalari cilgin gibi kullanmasi ve arabalarin saselerinin 2mm olmasi, islerini aksatmaya basladi. Eger icinizden birileri varsa, bize yardimci olursa Sodikarta benzer araba bile uretme sevki var babam ve teyze ogullarinda. Arabalari kendi emekleri ile modifiye ediyorlar. Ama birileri yardim etse, bu sase yapimini bilen, kuvvetli ve uyumlu sase yapacak birileri olsa etraflarinda kendilerine gelen belediyeleri de geri gondermeyecekler ve pistide daha iyi isletecekler. Burda tartisan bu isleri bilen arkadaslarin yazilarini okudum, kendilerine mesaj atayim dedim ama mesaj sayim dusuk oldugundan iletisime gecemiyorum. Bu isi bilen arkadaslar varsa, babam kimsenin emegini zai etmez, kendilerine katkisi olanlara hakkini verir. Sizden ricam benimle iletisime gecmeniz .
Gokart dizayn edecegiz arkadaslar. Ben sase disindaki her malzemeyi alabilirim ithal ederim. Elimizde de simdilik baya malzeme var. Motorlar var. Sodikart gibi guclu araba dizayn ederim diyorsaniz, bizim yeni acilmis gokart pistimizle ortak calimak isterseniz lutfen bana mesaj atin.Yardim ederseniz ben size ithal malzeme bulurum (teker, cark , cant, zincir, motor vs) siz arabalari yaparsiniz. Babamlarin kendi imal etmeye calistiklari bolumleri var.Bana ulasirsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

Etiketler
Ynt: Gokart İmal Edebilecek Arkadaşlar Aranıyor

istanbulda olsan bişeler yapabilirizde ankarada tavsiye edebileçeğim kimse yok tam olarakda şasedemi sorun yada tam olarak ne istiyosun onuda anlamış değilim acıkcası

buggy yapan arkadşlarım var yarın danışayım onlara bir elinde malzeme varsa cok sorun olmamalı acıkcası imkanın varsa yarın öğleden sonra ara beni

unal' Alıntı:
buggy yapan arkadşlarım var yarın danışayım onlara bir elinde malzeme varsa cok sorun olmamalı acıkcası imkanın varsa yarın öğleden sonra ara beni
Tamam tesekkur ederim Unal abi. Babam sizi arayacak. Telinizi aldim.

msn kullanmıyorum uzun zamandır iş yerindeyim. linki var alt kısımda.

yavuz-çelikel' Alıntı:
msn kullanmıyorum uzun zamandır iş yerindeyim. linki var alt kısımda.
Tamam babam size ulasacak. Yavuzpirinc in iletisiminden size telefon ederiz sanirim. Babam simdi arar sizi.
Tesekkurler.

Ülkemizdeki ilk gokart aracı ben üretmiştim, ilki 10 adet, ikinci 5 ve son olarakta 5 adet olmak üzere toplamda 20 araç ürettim ama sonra özel nedenlerden ötürü bu işi bırakmıştım. Sanıyorum 1997-1998 yıllarıydı. Üretim işine girmem ama deneyimsel olarak yardım isterseniz ederim. Selamlar

assuva' Alıntı:
Ülkemizdeki ilk gokart aracı ben üretmiştim, ilki 10 adet, ikinci 5 ve son olarakta 5 adet olmak üzere toplamda 20 araç ürettim ama sonra özel nedenlerden ötürü bu işi bırakmıştım. Sanıyorum 1997-1998 yıllarıydı. Üretim işine girmem ama deneyimsel olarak yardım isterseniz ederim. Selamlar

Sefa bey,
ilgi konuda iki tane prototipten sonra 20 adet araç üretilip firmamca tesli edidi.İlgili araçlar üç tane boru ne olacak tarzında yorumlanmasına rağmen , ciddi emek ve treknik gerektirdiğini siz biliyorsunuzdu muhakkak.:smiley:)

Yardmım teklifiniz için teşekkürler.Ankaraya yolunuz düşerse fabrikama muhakkak bekleri. selamlar.

Yavuz Çelikel 0 312 8151175

Yavuz Bey ülkemizde ne yazık ki teknik işlere bakış açısı böyle, benim zamanında bırakma nedenim de buydu zaten. 2.8mm et, 32mm çapında çelik çekme boru için zamanında nasıl arandığımı bilmeyenlere anlatmak zor. Ön teker ayarı için sağ diş sol diş klavuzdan tutun da fren tertibatının braketlerine varana kadar çok ter dökmüştüm... kısaca " idare eder abi, kurtarır abi " mantığıyla olacak bir şey değil, en iyi biz birbirimizi anlıyoruzdur eminim. Elinize emeğinize sağlık zor bir iş yapmışsınız, bu nedenle tebriğimi kabul edin lütfen.
Ankaraya bir gelişimde uygun olursanız bir çayınızı içmeye uğrarım, selamlar.

Yavuz abi hani 15hp go cart yapıp gazlayacaktık :smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
dur daha dur hayabusa motoru takacam.

Hoooooooooooooooooo.................. ;D ;D ;D ;D ;D

Var abi öyle bişi...... yapıyolar yurtdışında....... Bızzzzz bızzzzz gidiyo namıssız ;D
Bursa' da bi ustada Smart' a takmıştı.............

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR