Google Earth'den İmage Elde Etme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan szt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,878

szt

Ana Kamp
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
0
Web
www.sztoker.com
Herkese merhaba,

Buraya epey bir zamandır üyeyim ama, hep "bilgi alma" amaçlı kullandım siteyi. Birazda tecrübelerimi paylaşıp "bilgi verme" amacındayım.

Geniş bir alanın google earth imagelerini elde etmede kullandığım yöntem:

1- İmajı istenen bölge için Arcgis'de 500x300 metrelik poligonlardan oluşan bir vektör grid hazırladım ve shape file olarak kaydettim.
2- Bu shape dosyasını Google Earth'de import ettim. Play tour yaparak her noktanın cache dosyasına kaydedilmesini sağladım. (cache dosyası boyutunu 2000 mb yaptım)
3-GE_JPG_extractor programı ile cache dosyasından verileri okuttum. (Bu programın rusça dışında bir versiyonunu ben bulamadım. Programı indirdiğim linki de şu an bulamıyorum malesef)
4-GE_JPG_extractor programı ile okuttuğum verileri, GoogleMV programı ile açıyorum. İstediğim zoom düzeyinde (Mersin ili sınırları içinde en yüksek zoom düzeyi 18) Oziexplorer map file ve jpeg olarak işaretlediğim alanın imajını bilgisayarıma kaydediyorum. GoogleMV programı ile Arcgis ve Mapinfo formatında çıktı almak ta mümkün görünüyor ancak, program yapımcısı ile görüşmek gerekiyormuş. Bu program da rusça ama ingilizce desteği de var.


Kısa yazma gayretiyle yazdıklarım anlaşılmayabilir. Anlaşılmayan noktalar belirtilirse detaylandırabilirim.

Kolay gelsin...
 

Etiketler
Ynt: Google Earth'den İmage Elde Etme

hocam bende mersinde oturuyorum bana mersinin detaylı il-ilçe haritaları lazım cihazım magellan sportrakcolor gps yardımınızı bekliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst