Google earth'ı açamıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,432

demir59

Hiç gezenle gezmeyen bir olur mu?
Evdeki bilgisayarıma format atılmadan önce kullanabildiğim Google Earth'ı artık kullanamıyorum. Denediğim 3 farklı yerdeki bilgisayarlarda da aşağıdaki mesajı veriyor:

"GoogleEarth uygulaması EarthServer ile yeni bir oturum başlatamadı. GoogleEarth çalışmaya devam edecek ve sadece yerel olarak kullanılabilen (önbellekteki) verileri görünteleyecek. GoogleEarth oturum açmayı düzenli olarak yeniden deneyecek ve başasırsa size bildirecek."

bir süre bekledikten sonra şu mesaj çıkıyor:

"Hesabınızı etkinleştirmek üzere Google Eart sunucusuna bağlanamadık.
Sorunun nasıl giderileceği ile ilgili bilgi için, bir tşhis testi çalıştırmak istermisiniz? Bu test, Google Eart uygulamasının düzgün çalışmasını
engelleyebilecek bilgisayar ayarlarını algılamaya çalışır."

Bu testi çalıştırıyorum ama bir sonuç yok.

Bir kaç defa yeniden yüklemeye çalıştım, ama herseferinde aynı.

Bana çözüm yolu gösterecek arkadaşlara minnettar kalıcam.

Saygılar
Ceyhun DEMİR

Etiketler
Ynt: Google earth'ı açamıyorum

Bu konu youtube yasaklanmasi ardindan google ve youtube'un ortaklığından doğan bazı ortak DNS ler IP ler nedeniyle epeydir sorunlu.. bilgisayarınızı formatlamanızla ilgisi yok.sitedeki bazı forumlarda bilgisayarınıza farklı DNS ler girerek sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatan bilgiler var ancak ben kendi tecrübeme göre söylüyorumki , hiçbirisi şimdilik sorunu kesin çözmüyor bazan çalışıyor bazanda çalışmıyor ..açılmıyor..
Selamlar

Ben de sorun DNS'den kaynaklandığını düşünerek farklı DNS'leri denedim. Ancak sonuç alamadım. Youtube'u çok rahat seyredebiliyorum, youtube'ta sorun yok.

host dosyasina google maps ya da bilimum google hizmetini ekleyebilirsiniz, bende sorunsuz calisiyor.

72.14.213.103 maps.google.com

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Bu konu youtube yasaklanmasi ardindan google ve youtube'un ortaklığından doğan bazı ortak DNS ler IP ler nedeniyle epeydir sorunlu.. bilgisayarınızı formatlamanızla ilgisi yok.sitedeki bazı forumlarda bilgisayarınıza farklı DNS ler girerek sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatan bilgiler var ancak ben kendi tecrübeme göre söylüyorumki , hiçbirisi şimdilik sorunu kesin çözmüyor bazan çalışıyor bazanda çalışmıyor ..açılmıyor..
Selamlar

arkadaş konuya çok güzel açıklık getirmiş.....tşk

skmg' Alıntı:
host dosyasina google maps ya da bilimum google hizmetini ekleyebilirsiniz, bende sorunsuz calisiyor.

Bu işemi nasıl yapacağımı bilmediğimden google'a "google host dosyası" yazdım. aşağıdaki adres çıktı.

Yazılanları yaptım ama yine sonuç olumsuz.

http://www.zgrkaralar.com/youtube-ve-google-icin-yeni-host-dosyasi

Ama arayan mevlasınıda bulur mevlasınıda derler ya sonunda başardım.

Host dosyasına aşağıdakileri yazınca sorun halloldu. Emeği geçenlere teşekkürler.

209.85.229.99 auth.keyhole.com
74.125.157.99 kh.google.com
74.125.157.99 geo.keyhole.com

skmg' Alıntı:

Evdeki bilgisayarda o kadar uğraştım, işyerimde ise sadece sizin yazdığınızı yazdım ve sorun çözüldü.

Host dosyasında. Şiimdilik bunlarla çalışıyor

72.14.213.136 mt1.google.com
72.14.213.91 mt0.google.com
72.14.213.136 khm1.google.com
72.14.213.136 khm0.google.com

Host dosyasını değiştirdikten sonra PC yi kapayıp açmanın faydası büyüktür :smiley:

Host dosyası Bilgisayarım/C/Windows/System32/Drivers/Etc içinde buraya internetten bulacağınız hazır bi host dosyasını kopyalayınız hepsi çalışır google earth veya youtube diğer grup vs.... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR