GPS Hassasiyeti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alfa4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,182

alfa4

Ana Kamp
Web
colorblend.blogspot.com
Merhabalar,
GPS cihazlarımızın kullanma kılavuzunda en hassas durumdaki sapmaya yer veriliyor.
http://www.trimble.com/gps/index.shtml sitesindeki GPS anlatımında sinyal gücünün nelerden etkilendiği genel olarak anlatılmış.
Benim kafamda 2 soru var:
1. Garmin GPSMap 60 CSx modeli cihazım parçalı bulutlu havada 11m, tamamen kapalı, yağışlı havada 25m hassasiyetle çalıştı. Sizce normal midir? (Hassasiyet normalde 3m olurdu).
2. Sizin GPS marka ve modeliniz nedir? Değişik koşullarda ne hassasiyet yakaladınız?
Herkese teşekkürler.

Etiketler
Ynt: GPS Hassasiyeti

Alper bey geneli magellan olmak üzere bir sürü gpd cihazı kullandım gps cihazlarının hassasiyeti gördüğü uydu sayısı ve aldığı sinyal gücüne göre değişir. Ne kadar çok uydu o kadar hassasiyet bu da yüksek binaların arasında ya da ormanda ağaçların arasındayken ya da havada kalın bulut tabakası varken hassasiyetin azalmasını normal hale getirir.

Onu biliyorum. Benim merak ettiğim ne ölçülerde gerçekleşiyor bu azalma. İlk sorumda metre cinsinden verdiğim ölçüler gibi.

Yani şöyle sorayım:
Sık ormanlık alanda, apartman bloklarının arasında, parçalı bulutlu ya da tam kapalı havada yakaladığınız en hassas gösterim nedir? Ne kadar sapma gösteriyordu GPS'iniz?

Teşekkürler.

Selamlar,
ben de 60CSx kullanıyorum .. normal de 5-6mt. civarinda ortalama.. acik alan 2m. , orman da ise 10mt.'ye kadar ciktigi oluyor.. Hava kapalı oldugunda ise , açık alanda çok şey fark etmediğini söyleyebilirim..

60CS ise daha çok etkileniyor idi ve araç içind eiken, harici anten kullanmak zorunda kalıyordum , orman içinde seyhata ederken.. iyi günler dilerim, reha

alfa4' Alıntı:
Yaşar Bey merhaba,
http://www.gpsinformation.org/penrod/g60csx/60csx.html sitesinde 60CSx ve 60CS karşılaştırması yapılıyor ve bu arada hassasiyet sayısal olarak (fit cinsinden) ifade ediliyor.
Ben yine de site genelinde arkadaşların yakaladığı hassasiyetleri öğrenmek isterdim.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

SON KONULAR