GPS'lere Uydu Fotoğrafı Yükleme (Resimli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,387
Yer
Rize
Web
www.xudisa.com
Aşağıdaki resimlerde Garmin'lerin harita uzantısı olan .img formatında kaydedilmiş Google Earth uydu görüntüsünün GPS cihazı içine yüklenmiş halini görüyorsunuz.
Google Earth veya herhangi bir uydu görüntüsünün yerine istenilen topografik harita veya uçaktan çekilen aerial görüntüler de yüklenebilir.
Fotoğraftaki yer Rize'nin doğu bölgesinde bir yer. Mavi renkli çizgiler ise Garmin'in gidilen yolları kaydettiği iz kayıtları.
[imgzoom]http://img264.imageshack.us/img264/9144/spa1705k.jpg[/imgzoom]
[imgzoom]http://img264.imageshack.us/img264/9278/spa1707.jpg[/imgzoom]

Etiketler
Ynt: GPS'lere Uydu Fotoğrafı Yükleme (Resimli)

arkadasım nasıl yapıldığını anlatmamıssın ii tmm da nasıl yükleniyo

Arkadaşlar Mapwel, CGPSMapper, Moagu, BMap2MP, Oziexplorer gibi daha pek çok programlarla neredeyse her istediğimizi yapabiliriz. Uydu fotoğraflarının kaliteleri, renk sayısının sayısallaştırılmasından dolayı düşüyor. Piksellerde ister istemez öyle tabi.
Ama ben şimdi bizim buraların bütün köy yollarını ve patikalarını da içeren bir yol haritası yapmaya çalışıyorum.
Onuda yapınca yüklerim ama epey zaman alacak gibi...

bu yazdığın programlardan hangisi ile resim eklediniz

Mogau 'yu daha once denemistim , sonra yazari ilede yazismalarim sonucunda ZUMO ile uyumlu olmadigini ogrendim.

Mapwell olabilirdi ancak google earth uzerinden resimleri koordinat bilgileri ile alan programlar konusunda takildim. Daha dogrusu hic birinin basarili olmadigini gordum ve hemem hemen bu asamalarda motivasyonum azaldi.

Simdi bu konuda yeni gelismeleri heyecan ile takip ediyorum.

Ben bu yukarıdaki img uzantılı haritaları Mapwel ile yapıyorum. Koordinatlandırmayı ise resmin kenarlarının ondalıklı derece olarak koordinatlarını alıp biçimlendiriyorum. Resmin kendisinide photoshop'ta ayarlıyorum. Yani renkleri parlaklaştırıp, kırmızının dozunu artırıp, yeşili kısarak (bizim karadeniz için sadece) daha görsel hale getiriyorum.
Moagu'yu anlayamadım ben. Hiç beceremedim kullanmayı. Onuda denemeyi çok istiyorum ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum. Garmin için img uzantılı uydu fotoğrafından harita yapabiliyor mu?

Birde Mapvel programının sadece harita çizmek için olan bölümüde var. Kendimiz dereleri, parkları, denizleri, karayollarını, ara sokakları, demiryollerını, ormanlık alanları vs ile istediğimiz gibide kendi bölgemizin haritasını yapabiliyoruz. Onunda görüntülerini tamamlayınca yükleyeceğim..

Dostum şahsen RİZE liyim nasip olursa yazin bizim oralari sahile hiç inmeden yayladan yaylaya dolaşmak istiyorum. malum köy yollari vede yaylalar bizim makinalarda yok. eger dedigin gibi yollari cizebilirsen çok dua alirsin. Kolay gelsin.

merhaba mapwel programını nasıl temin edebileceğimiz konusunda yardımcı olursanız sevinirim fderent@hotmail.com

Bu deneme sürümü. Yaptığınız uydu fotoğrafı tabanlı (ismini atıyorum bahcelievler.img) haritanın içinde bazı yerlerde "Marwel Demo" yazıyor beyaz renkte.

http://www.mapwel.eu/down.htm

ilginiz için teşekkür ederim ancak dediğiniz gibi demo versiyom img dosyasına çeviremiyor sanırım siz satın aldınız galiba maliyeti nedir nereden satın alabiliriz bilgilendirebilirseniz sevinirim. sitede inceledim ancak siz bilgi verirseniz daha iyi olacak sanırım. fderent@hotmail.com

Hayır hayır, demo versiyonuda img formatına çevirebiliyor. Direkt olarak kaydet deyince kayıt uzantısı için img yazmıyor. Program şimdi bende kurulu değil, 1 hafta sonra kuracağım. O yüzden tam hatırlayamıyorum ama yukarıda sekmelerden birinin altında görüntüyü img ye çevir yapıyordum. Onuda hangi sekmede, ne yazıyordu tam hatırlayamıyorum ama resimlerini koyduğum Garmin Nüvi 205 deki uydu haritasını Mapwel'in demo versiyonu ile yapmıştım.

Dediğim gibi 1 hafta sonra yükleyeceğim programı. Eğer o zamana kadar bulamazsanız ben tam olarak nasıl yapılıyor yazar gönderirim size.

bunu kesinlikle indirmem lazım tüm garmin modellerimdde calışıyormu bende nuvi 200 var

evet dediğiniz gibi kaydet altında yok ama dosya altında export map toolu var ordan img a çevirebiliyorsunuz ama çevirme sırasında register kaydı istiyor. fderent@hotmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler