Grand Cherokeden İnip Dustere Binmek.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 6005016 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,246
Ynt: Grand Cherokeden İnip Dustere Binmek.

dopamin' Alıntı:
At,dan inip eşeğe binmeye benzer diyeceğim ama demiyorum çünkü dusterci arkadaşlara ayıp olur duster suv cheroke safkan arazi aracı aynı kategoriye koymak olmaz değilmi?

Hangi cherokee safkan arazi aracı? :smiley:

Etiketler

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar Zj den inip duster a binilmez .....

Aleykümselam... Vatandaş binmiş işte. ZJ'den değil ama Choreke'den inip Duster'a binmiş. "Hayır, binemezsin" mi diyelim... ;D ;D ;D

Binilir-binilmez (yani olur-olmaz) tartışması, olasılık olarak ayrı bir konu; bizzat olmuş bir şey ayrı bir konu. ;D

olguncandan' Alıntı:
Aleykümselam... Vatandaş binmiş işte. ZJ'den değil ama Choreke'den inip Duster'a binmiş. "Hayır, binemezsin" mi diyelim... ;D ;D ;D

Binilir-binilmez (yani olur-olmaz) tartışması, olasılık olarak ayrı bir konu; bizzat olmuş bir şey ayrı bir konu. ;D
binmişse binmiştir binmemişse binmemiştir önemli olan binmesi veya inmesi değildir.biz binene in inene bin dememişşizdir. ;D ;D ;D ;D

Düzeltme yapayım; konuyu kaçırmışım.

Fatih bey arkadaşımız cherokeden inip Duster'a binmeyi düşünmüş, fikişr sormuş (tu). Sayın bozo "binilmez" demişti, ben de olmuş bitmiş, binmiş... demişim. Yanlış algılama bende. Fatih bey henüz binmemiş, binmeyi düşünüyordu. Sayın bozonun fikri, bu başlıktaki bağlama uygundur, benimki yanlıştır.

yanlış
Binilmez dende öte mukayese edilmez dedim
jeep in arazi araçı olmadığını ciddi olarak iddia eden biri varsa yemek tarifi falan yazalım daha ciddi muhabbet olur ;D ;D ;D ;D ;D şahsen ben bir kaç ay gülerim. aslında ciddiye alacaklarını bilsem jeep bölümünde açıcam konuyu ama bunu siz yaparsınız diye düşünüyorum ;D şakası bile melodram.
bu arada ben duster sahibi kardeşlerimi parkurlarda mesela isoff beyoff gibi gezilerde mesela altıoluk mahmuriye gibi etkinliklerde görmek isterim. offroad yarışlarında seyretmek isterim.
Bu forumda yazılanlar bir arazi aracı almak için arayış içinde olan insanları etkiliyor yol gösteriyor,
zj nin arazi kabiliyetini duster la aynıdır yada değildir cevabı yada tartışması ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır.
duster arazi aracı yada jeep katagorisinde değildir.
bu arada konuyu açan arkadaş konuyu grand cherokee diye açmış = zj 4.0 kare kasa tabir edileni xj niye yazdım ? olurda bunlardan birini onroad yada offroad da geçerseniz tabii onlar park halinde iken başka türlü mümkün değil hangisini geçtiğinizi bilin istedim.

saygılar.

Böyle bir mukayese eden yok zaten muhterem.

Duster safkan arazi aracıdır diyen de yok.....

Şimdi işler karışmadan Marka şovenizmide tavan yapmadan bişeyleri netleştirelim.

1. si low vitesi - arazi şanzımanı olmayan hiçbir araç arazi aracı sınıfında olamaz , ileride yeni bir teknoloji yaratırlarsa bilemem.
2. si Safkan arazi araçları standar hali ile alıp arazide profesyonel yarış hariç herşeyi yapabileceğin donanım, güç ve dayanıklılıktaki araçlardır, geneli tam şase ve %100 kilitli difransiyel uygulanabilen yada üstünde standart olarak %100 kilitler bulunduran araçlardır.
3. sü 5.2 v8 motorlu bir araç ile Duster gibi bir aracı kıyaslamak ikisininde gaza basınca hareket edip frene basınca durması dışında pek ortak yönü olmayan bir kıyastır. dünyanın en kötü V8 aracına bile binsen gaza bastığında aldığın gücün zevkini hiçbir ekonomik dizel araçla kıyaslayamazsın. Ama hadi İstanbuldan Trabzona gezmeye gidelim dediğinde v8 in sahibi kara kara düşünürken dusterci gider döner arta kalan paraylada aracın full bakımını yapar.
4. Her marka aracın vezirinide gördüm rezilinide, her modifiyeli off road aracını kendi içinde değerlendirirm, asla binmeyeceğim jeep yada toyota araçda var, kapımda olmasını çok istediğim jeep yada toyota araçda var. Hatta bazıları o kadar kötüki duster'im olmasını tercih ederim.

Saygılar

Tempus' Alıntı:
Şimdi işler karışmadan Marka şovenizmide tavan yapmadan bişeyleri netleştirelim.

1. si low vitesi - arazi şanzımanı olmayan hiçbir araç arazi aracı sınıfında olamaz , ileride yeni bir teknoloji yaratırlarsa bilemem.
2. si Safkan arazi araçları standar hali ile alıp arazide profesyonel yarış hariç herşeyi yapabileceğin donanım, güç ve dayanıklılıktaki araçlardır, geneli tam şase ve %100 kilitli difransiyel uygulanabilen yada üstünde standart olarak %100 kilitler bulunduran araçlardır.
3. sü 5.2 v8 motorlu bir araç ile Duster gibi bir aracı kıyaslamak ikisininde gaza basınca hareket edip frene basınca durması dışında pek ortak yönü olmayan bir kıyastır. dünyanın en kötü V8 aracına bile binsen gaza bastığında aldığın gücün zevkini hiçbir ekonomik dizel araçla kıyaslayamazsın. Ama hadi İstanbuldan Trabzona gezmeye gidelim dediğinde v8 in sahibi kara kara düşünürken dusterci gider döner arta kalan paraylada aracın full bakımını yapar.
4. Her marka aracın vezirinide gördüm rezilinide, her modifiyeli off road aracını kendi içinde değerlendirirm, asla binmeyeceğim jeep yada toyota araçda var, kapımda olmasını çok istediğim jeep yada toyota araçda var. Hatta bazıları o kadar kötüki duster'im olmasını tercih ederim.

budur...............

Saygılar

Selamlar

[color=yellowŞimdi işler karışmadan Marka şovenizmide tavan yapmadan bişeyleri netleştirelim.

Saygılar][/color]

Bende farklı bir şey demedim aslında bir konu hariç amaç yakıt ekonomisi ise bu iş döşovo ya kadar gider otostop da biter. gücü çeken bedelini öder malesef ülkemizde yakıt çok pahalı.
marka sövenizmine gelince tamam yapmayalım ama bazı markalar uzun yıllardan beri ezici üstünlük sağlamış efsane olmuş yok saysakta şövenizm desekte bir şey değişmiyor. bunların içinde belirttiğiniz gibi çok kötü olan versiyon ve modellerde var doğrudur ama bu o markaların kabiliyet ve geçerliliklerini değiştirmiyor. kalbiniz hangisini sever beğenirse en iyi odur sadece arazi söz konusu olsa hekes en ucuzundan bir niva alırdı olay biterdi
Diğer yazdıklarınız esp ve videolara gelince.

Esp yada trc yada atrc bu sistemi kısaca acmak gerekirse değişik markaların değişik isim kısaltmaları ile kullandığı aynı prensibe dayanan bir elektronik güvenlik sistemidir.
kısaca abs ile birlikte çalışır. sensörler spin atan tutunamayan yada kayan teker yada tekerleri tespit eder abs yi devreye sokar o teker yada tekerlere belirli orantıda fren yaptırır tekrar tutunmayı saglar.
basit olarak viraja hızlı giren aracın savrulmasını kaymasını önlemek amaçlı araçlara konulan elektronik bir donanımdır.
Esp araçta % 100 kilit varsa ve kilit çalıştırılırsa otomatik olarak devreden çıkar. orjinali %100 kilit olmayan araca sonradan takıldıysa yine manuel yada otomatik olarak devreden çıkartılmalıdır.
videolardaki araçların ortak özelliği ve en büyük engeli arazi şanzımanı olmamasıdır.
çaprazda kalmak yani delta boşluğu bazı durumlarda arazi şanzımanlı araçlar içinde sıkıntılı bir durumdur.
yukarda yazdıklarımı basite indirgersek ilk videoda tırmanan araçlar hafif el freni çekik deneseler kalmayabilirlerdi. iniş ve çıkışlar içinde geçerlidir.
LSD diff. kilidi bu gibi durumlar için genelde tercih edilmezler yetersizdirler.
esp nin savrulma ve devrilmeye katkısını çok iyi anlatan bir video var kendi aracımla ilgili ama fikir vermesi açısından paylaşıyorum esp atrc yada ne derseniz işlevini çok iyi anlatıyor. ( esp yi denemeyin ) ( çaprazda kaldığınızda devreye girerse kaldığınız yerden çıkartabilir )

http://video.mynet.com/school.bus/Toyota-Hilux-vs-Mitsubishi-L200-Slalom-Test/548309/

saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler