grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 3mm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,475
Ynt: grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

mjeliada' Alıntı:
wj atiktir?? komik olmayın lütfen 2260 kglik boş agırlıyla wj 4.7 ler , zj 5.2 lerin bakımlılarından daima agır bir araçtır.
Arazide lsd?? çok işe yaramadığını hemen herkes bilir. Takarsınız öne benimki gibi detroit locker arkada lsd , o zaman olur.
ARAZİDE ZARAR GÖRECEK PARÇALARI ; ZJ den daha pahalıdır , bulunurluğu aynıdır. WJ motorunu dagıtırsanız kolay kolayda yapamazsınız. zira fatura kabarık çıkar biraz.
Alt yapısı muadillerinden iyidir , zj den daha teknolojiktir ancak asla daha dayanıklı değildir.

ZJ gibi motoru 4 5 şanzımanı 2 2.5 milyara çıkacak başka araç getirin ve bu kadar özellikli olsun , bende ikna olayım.

daha set yazı yazmıştım ama kendime yakıştıramadım ve sildim...
önce bineceksin, 2 aracıda fikir edinecek şekilde kullanacaksın, tecrübe edeceksin ve öyle yazacaksın...nerdeyse 40 bin lirayı geçti aldığın zj!!!!
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-4-7-4-700-cc-v8-jeep-grnd-cherokee-komple-motor-dodge-chyrs/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-jeep-grand-cherokee-99-2006-arasi-4-7-litre-yarim-motor/detay?
ankarada da 4500 tl sandık sıfır motor mevcuttur....
bakım ve işletim maliyetleri olarak aralarında fark yoktur...

Etiketler

Hay gözünü seveyim Levent bende bu ilanı arıyordum... Düşünüldüğü gibi WJ lerin parçaları pahalı ve bulunmaz değil denemeden bilinmez... Ayrıca bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak iyi değildir ;) :smiley:

benim zj ne zaman yolda bıraktı? yada zaruri yaptırılacak bir arıza çıkardı??1 kere çıkardı benzin pompasını bozdu oda benim hatamdan oldu ve 75 liraya yapıldı. 40 bini filanda bulmadı 24 bin tl yi buldu. supercharger yaptırınca olacak o 40 bin. 3bin tl ye de sandık ZJ motoru var. motoru toplamak ayrı sandık almak ayrı. piyango oynayıp kapalı kutuyu alırsanız 100 km sonra elde de patlayabilir. wj nin 3.1 , 2.7 motoru dagıtında masrafı görelim...

mjeliada' Alıntı:
benim zj ne zaman yolda bıraktı? yada zaruri yaptırılacak bir arıza çıkardı??1 kere çıkardı benzin pompasını bozdu oda benim hatamdan oldu ve 75 liraya yapıldı. 40 bini filanda bulmadı 24 bin tl yi buldu. supercharger yaptırınca olacak o 40 bin. 3bin tl ye de sandık ZJ motoru var. motoru toplamak ayrı sandık almak ayrı. piyango oynayıp kapalı kutuyu alırsanız 100 km sonra elde de patlayabilir. wj nin 3.1 , 2.7 motoru dagıtında masrafı görelim...

Ada gene yanılıyorsun, 3.1 i zaten ele geç onu konuşmayalım bile fakat 2.7 dediğin Mercedes motoru önce bi bitermeye çalışalım ondan sonra toplamaya kalkalım ;) Fiyatlarına gelince ise Chrysler üzerinden alırsan çok üzer ama gidip Mercedescilerden alırsan uyguna gelir birçok parçası..

mjeliada' Alıntı:

yahu hala ne geveliyorsun konu 1999 4,7.....saptırma!!!!!!!!!sana zj seni yolda bıraktı mı dedik? yada konu zj mi wj mi yolda bırakır mı?
bu güne kadar kime git 3,1 dizel al dedik?...2,7 al dedim? konu bunlar değil ki!!!!!
şimdi yazmışsın yukarıya bakım masrafı ağırdır diye...
yaz bakalım şunların fiyatını...
,hava filtresi
yağ filtresi
motor yağı
şanzuman yağı
şanzuman filtresi
bujiler
tekerlek bilyaları
track bar ön arka
bagaj amaortisörleri
rot başı ve rot kolları

genel olarak hemen hemen her araçta bozulan şeyler hangisi yada bu listenin toplamı zj ve wj olarak kıyasla...
bunların hangisin aldın da yazı yazıyorsun? ne biliyorsun wj ile ilgili? kaç km arazide sürdün bu araçları?

yani hangi donelerle hareket ediyorsun?
biri 2130 kg biri 1835 kg bu arada....

wj ile zj arasında atiklik ve gaza tepki verme olarak epey fark vardır tekrar ediyorum...bu da arazide fark yaratacaktır...kaya tırmanışları yapmadığınız sürece lsd ler pey işinize yarayacaktır...lsd ne zaman işe yaramaz? battığın anda, zaten o kadar derin çamura battığın anda %100 kilitte hiçbir işine yaramaz!!!! önemli olan batmayı engellemektir...

neyse ilanı incelediğimde ön göğüsteki kaplamalar (ahşap görünüm) amerikan versiyon gibi duruyor, ama koltuklar avrupa versiyonu...
emin olmak için şanzuman quadra drive mı quadra track mı? bunu netleştirmek lazım...takometre okunmuyor mil mi km mi? emin olmak lazım...
iyi bir lpg sistemi 3500 civarı (prins) onu da düşünün....

sandık motor derken bilmem farkettin mi de ben sıfır sandık motordan bahsediyorum...nerdeymiş sıfır sandık zj motoru 2500 e söyle alayım evin bi yerinde dursun...

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Hay gözünü seveyim Levent bende bu ilanı arıyordum... Düşünüldüğü gibi WJ lerin parçaları pahalı ve bulunmaz değil denemeden bilinmez... Ayrıca bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak iyi değildir ;) :smiley:

bulunmaz diyen kim?? bulunur ama pahalı. neyse ben levent beyin olduğu yerde artık polemiğe girmeyeceğim laf anlatamıyorum çünkü.

halep ordaysa arşın burada. karşılaştırın parça fiyatlarını. üstelik Amerika fiyatlarını : http://www.jeep4x4center.com/
997799' Alıntı:
yahu hala ne geveliyorsun konu 1999 4,7.....saptırma!!!!!!!!!sana zj seni yolda bıraktı mı dedik? yada konu zj mi wj mi yolda bırakır mı?
bu güne kadar kime git 3,1 dizel al dedik?...2,7 al dedim? konu bunlar değil ki!!!!!
şimdi yazmışsın yukarıya bakım masrafı ağırdır diye...
yaz bakalım şunların fiyatını...
,hava filtresi
yağ filtresi
motor yağı
şanzuman yağı
şanzuman filtresi
bujiler
tekerlek bilyaları
track bar ön arka
bagaj amaortisörleri
rot başı ve rot kolları

genel olarak hemen hemen her araçta bozulan şeyler hangisi yada bu listenin toplamı zj ve wj olarak kıyasla...
bunların hangisin aldın da yazı yazıyorsun? ne biliyorsun wj ile ilgili? kaç km arazide sürdün bu araçları?

yani hangi donelerle hareket ediyorsun?
biri 2130 kg biri 1835 kg bu arada....

wj ile zj arasında atiklik ve gaza tepki verme olarak epey fark vardır tekrar ediyorum...bu da arazide fark yaratacaktır...kaya tırmanışları yapmadığınız sürece lsd ler pey işinize yarayacaktır...lsd ne zaman işe yaramaz? battığın anda, zaten o kadar derin çamura battığın anda %100 kilitte hiçbir işine yaramaz!!!! önemli olan batmayı engellemektir...

bu malzemeler sarf malzemeler farkındaysan. zamanla bozulacağı kesin olan şeyler. arıza ciddi oldupunda çıkacak masrafları yaz birde. senin zj 40 ı buldu demek kolay benim orda anlatmak istediğim keyfekeder herşeyi yenilediğimdi. neyse artık laf anlatmaycagım. wj sürmediimi nerden biliyorsunuz?? belki alacağım? parası olan demişsiniz. bakın amerikaya , arazide en çok zjleri göreceksiniz. orada öyle para filanda değil wjler. gaza tepki diyorsunuz , sizin zj nizin kavraması düşüktü belki nereden biliyorsunuz? diplomat olan bir arkadaşımın 94 model 75 bin kmdeki zj 5.2 sinide sürdüm. wj den çok daha iyiydi gaza tepkisi. wjlerin tepkisi neden daha iyi ? yada öyle geliyor? cevabı basit. wj ler daha yeni daha az yıpranmış araçlar. zjlerin ise sizinde belirttiğiniz gibi çoğu 500 600 bin kmde ve en yenisi 13 yıllık. tam düzgün şekilde motor , şanzıman ve aktarması revize edilmiş zj ile wj yi yanyana koyalım o zaman dediğimi anlayacaksınız.

997799' Alıntı:
sandık motor derken bilmem farkettin mi de ben sıfır sandık motordan bahsediyorum...nerdeymiş sıfır sandık zj motoru 2500 e söyle alayım evin bi yerinde dursun...

3000 3500 aralığına var sandık motorlar. 2500 demedim.

mjeliada' Alıntı:
bulunmaz diyen kim?? bulunur ama pahalı. neyse ben levent beyin olduğu yerde artık polemiğe girmeyeceğim laf anlatamıyorum çünkü.

halep ordaysa arşın burada. karşılaştırın parça fiyatlarını. üstelik Amerika fiyatlarını : http://www.jeep4x4center.com/

bu malzemeler sarf malzemeler farkındaysan. zamanla bozulacağı kesin olan şeyler. arıza ciddi oldupunda çıkacak masrafları yaz birde. senin zj 40 ı buldu demek kolay benim orda anlatmak istediğim keyfekeder herşeyi yenilediğimdi. neyse artık laf anlatmaycagım. wj sürmediimi nerden biliyorsunuz?? belki alacağım? parası olan demişsiniz. bakın amerikaya , arazide en çok zjleri göreceksiniz. orada öyle para filanda değil wjler. gaza tepki diyorsunuz , sizin zj nizin kavraması düşüktü belki nereden biliyorsunuz? diplomat olan bir arkadaşımın 94 model 75 bin kmdeki zj 5.2 sinide sürdüm. wj den çok daha iyiydi gaza tepkisi. wjlerin tepkisi neden daha iyi ? yada öyle geliyor? cevabı basit. wj ler daha yeni daha az yıpranmış araçlar. zjlerin ise sizinde belirttiğiniz gibi çoğu 500 600 bin kmde ve en yenisi 13 yıllık. tam düzgün şekilde motor , şanzıman ve aktarması revize edilmiş zj ile wj yi yanyana koyalım o zaman dediğimi anlayacaksınız.

bu sene 17 tane zj-wj alan biri olarak aralarındaki farkı yazdım...gördüğümü yazdım...ödediğim parayı yazdım...öyle 1 araca binip diğerine 2 km binip yazmadım...aldığım tüm araçların full+full bakımını yaptırmadan teslim etmedim... sen zj off-road yazarsan zj off-road videosu izlersin...türkiyede arazide zj kullanan sayısı wj lere göre çok fazla olduğu için bu nedenle zj videosu izlersin...
zaten konu hangisi çok kullanılıyor değil...
şimdi unimog daha az diye zj daha mı iyi arazide? 2 araçta g.cherokee biri yeni kasası o kadar...ufak tefek farklar var...
hala işin gücün saptırmak...konuyu ve soruları tekrar oku... ben net ve kesin konuşurum...yukarıda yazdığım herşey nettir...
bence de benim yazdığım şeylere böyle tepkiler veme... gerginlik yaratmayalım...

mjeliada' Alıntı:
3000 3500 aralığına var sandık motorlar. 2500 demedim.

her neyse öyle hatıladım yazdığını...
3000-3500 sıfır mı? ve nerde? telefonunu yazarmısın...motoru patlatanlar enayi gibi yaptırmaya sadece 3---5000 lira harcamasın...

997799' Alıntı:
neyse ilanı incelediğimde ön göğüsteki kaplamalar (ahşap görünüm) amerikan versiyon gibi duruyor, ama koltuklar avrupa versiyonu...
emin olmak için şanzuman quadra drive mı quadra track mı? bunu netleştirmek lazım...takometre okunmuyor mil mi km mi? emin olmak lazım...
iyi bir lpg sistemi 3500 civarı (prins) onu da düşünün....
.
Tesekkurler.takometre km.lpg ile 31000 diye dusunelim karar verirken.Sanzimani soralim tekrar.

kdv dahil değil 8750 dolar... :smiley: 3500 motor fiyatı için mert birincioğlu bizzat fiyat aldı

mjeliada' Alıntı:
sıfır değil. sizin dediğiniz de sıfır değil.

ya ne laf anlamazsın... ben SIFFFIIIIRRRRR diye 3 kez yazdım...okuduklarını bi daha oku...okuyamadın mı? olsun linktekiler den de anlayabilirsin...
8750 dolara ne var iyi bak ayrıca...iyi oku ilanı... diğer yarım motor olan kısmı 4500 tl SIFIR sandık diyorum... hala sıfır la 2.eli çıkmayı kıyaslayıp polemik yaratmaktan öteye gitmiyorsun...
bu kouyu daha fazla kirletmeyelim... 2 mizin yazdıklarından gerekli anlamı çıkaracaktır okuyucu arkadaşlar...

sync' Alıntı:
.
Tesekkurler.takometre km.lpg ile 31000 diye dusunelim karar verirken.Sanzimani soralim tekrar.

şanzumanı bilmeyebilirler...vites kollarının gerisinde yazar...
ama alternatif olarak şu ilana da bakın...aracı bilmiyorum, tanımıyorum...ama size alternatif olabilir...birde yakınlarda beim sattığım bir wj vardı sattığım kişi biraz sıkışık gibi isterseniz bi sorarım satmayı düşünür mü? (araç benim değil arkadaşımındı, ben almıştım, ben sattım)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-boyasiz-hatasiz-prins-lpg-li-tam-full-pars-motors-46017571/mega-foto/?photo=6

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR