Grand Cherokee 5.2 94 model O/D off düğmesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taylan67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,832

taylan67

Ana Kamp
Slm yeni aldığım aracımla yolda giderken yanlışıkla O/D off düğmesine bastım ve motordan çok yüksek bir ses çıkmaya başladı ve korkudan hemen kapattım :D O/D off tuşu ne işe yarıyor roket gibi birşeymi???

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 94 model O/D off düğmesi?

Evet,roketleme gibi bir şey.O/D düğmesine basınca (min.60 km/saat hızın üzerinde olmak şartıyla) araç bir kademe vites küçültüyor.Böylece daha seri yol alıyor.Bu özellik ,romörk/karavan çekerkende kullanılıyor.Özellikle rampa çıkışlarında.
Ama normal şartlarda bu özelliğin devre dışı olması gerekiyor.Çünkü yakıt tüketimini fazlalaştırdığı gibi ,aracın yüksek süratlerde 3. vitesten yukarı çıkmasını engellemiş oluyor ve sürekli yüksek devirde çalışan motor zarar görebiliyor.
Uzun yolda sollamalarda zaman zaman bu özelliğe ihtiyaç duyabilirsin.Onun dışında pek kullanılır tarafı yok gibi.
Ama bu özelliğin halen aracında çalışıyor durumda olması hoş bir şey. :smiley:
Aracını iyi günlerde keyifle kullanmanı dilerim.

arabanın normal hali aslında bu.od ile biraz ekonomi yapıyor vites 4+ oluyor hadise bu.

uzun ve meyilli inişlerde bu düğmeye basarak sürekli frene basmaktan kurtuluyorsun.biraz yakıtı artırabilir.

benim bildiğim bir nevi spor kullanım gibi vites geçiş aralıkları artıyor 2000 devirde vites geçeceğine üst devirlerde geçiyor . kullanım kılavuzunda römork çekerken bu düğmeye basın diye yazdığını hatırlıyorum.

Teşekürler.. tam olarak ne işe yaradığını öğrendim :smiley:)

Ynt: Grand Cherokee 5.2 94 Model O/d Off Düğmesi?

2001 WJ 4.7'de araç her çalıştırıldığında, O/D On olarak başlıyor. Gösterge panelinde herhangi bir ışık yanmıyor. Vites kolu üzerindeki O/D düğmesine basınca gösterge panelinde O/D Off yazısı çıkıyor. Bu özelliği kapatmak istiyorsam her seferinde düğmeye basmam gerekiyor.

O/D'nin ne işe yaradığını anladım. Ama bu bahsettiğiniz rampa çıkışlarında seri yol alma özelliği O/D On konumunda mı geçerli yoksa Off konumunda mı?

On konumunda geçerli ise ben her seferinde aracı çalıştırdığımda kapatmam gerekecek.

Ynt: Grand Cherokee 5.2 94 Model O/d Off Düğmesi?

WJ 2001 4.7 için anlatıyorum.

Olayı çözdüm. O/D yani OverDrive 4. ve 5. vitesleri de kullanan, aracın normal modu.

Aracı her çalıştırdığınızda bu özellik açık olarak başlıyor.

O/D'yi kapatmak için normal vitesin solundaki O/D tuşuna basacaksınız ve gösterge panelinde O/D off yanacak. Yani 4. ve 5. vites iptal oluyor. Bu özelliği (O/D Off modunu) örneğin uzun yolda giderken biraz yavaşlamanız gerektiğinde frene basmayıp motor freni ile yavaşlamak ve güç kaybetmeden tekrar hızlanmak için kullanabilirsiniz. Yada sollama yapacağınızda birden hızlanmak için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,968
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR