Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,369
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

ilkakdeniz' Alıntı:
STİ'mi? ;D ;D
cıkkk cadde japonlarını semiyom çok kaçıyor ;D

abi bende 2000 2.0 gt vardı... aktarma %50-%50... sti gibi 30-70 yapamıyorsun...
bildiğin yengeç dansı ;D ;D

Etiketler

hele sport mode çok deli bir şey oluyor

mjeliada' Alıntı:
tekrar hondaya dönmezsem düşündüğüm araba pontiac firebird trans-am olurdu heralde

bugünkü üzücü haber... pontiac fabrikası kapanıyor :-[ bir efsane sona eriyor...

ilkakdeniz' Alıntı:
hele sport mode çok deli bir şey oluyor

abi yalnız sana bir tavsiye... arabanı daha fazla yükseltme... inanılmaz rüzgar direnci oluyor... ben hissediyorum arabanın zorlandığını..
ve arabayı bu haliyle günlük kullanıyorum... 220.000 km de motor.. biraz daha böyle gazlarsam sanırım motoruda yiyeceğim ;D

mjeliada' Alıntı:
tekrar hondaya dönmezsem düşündüğüm araba pontiac firebird trans-am olurdu heralde

hondaya döneceksen s2000 diyorum... başkada bişii demem ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
abi bende 2000 2.0 gt vardı... aktarma %50-%50... sti gibi 30-70 yapamıyorsun...
bildiğin yengeç dansı ;D ;D

ben arabayı aldım tanımıyorum tabii adam arkaya 150 kg gizli ağırlık yaptırmış tabii bana söylemeyi unutmuş, efendi efendi getirdik aracı, bir gün ışıklarda gaz veriyorum samba yapıyo durduğu yerde o zaman da bu passat 1.8 turboların ilk çıktığı zamanlar eleman geldi gazlıyoruz ışıklarda kalkış yapıcaz ;D
neyse yeşil yandı ben abandım gaza bir kükreme sonra bulutları görmeye başladım ne hikmetse ;D sonra bir çatırtı duydum, gazı bıraktım, sağa cektim dikizden baktım passat kaldırımdaydı ;D
neyse mertin dediği gibi sürat felaket

mertozzy' Alıntı:
bugünkü üzücü haber... pontiac fabrikası kapanıyor :-[ bir efsane sona eriyor...

o efsane 90 larda fiber kasaları çıkardığı zaman bitti zaten benim gözümde

yukarıda anlattığım pontiac dı hani disco falan zanneden olur ;D ;D

bu ayarı tam kıvamında geldi bana, hanım yükseldiğini bilmiyor mesela, ona amortisör ve helezonları değiştirdim yeni oldugu için yüksek duruyor zamanla oturur dedim yerine bu yalanlarla nereye kadar bilmem artık ;D ;D
bu arada şnorkeli gördüm iyi olacak iyi

bitirdik abi snorkelii...
yarın bitmiş fotoları koyucam...
bu arada bu ay bi yoğunluğumuz atölyede.. ama aralık başında arka tamponla ön tamponu yapıcam yeniden.. kaşıntı tuttu beni yine ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
bitirdik abi snorkelii...
yarın bitmiş fotoları koyucam...
bu arada bu ay bi yoğunluğumuz atölyede.. ama aralık başında arka tamponla ön tamponu yapıcam yeniden.. kaşıntı tuttu beni yine ;D ;D

vet bu kasıntılar bende de başladı ;D cüzdanı kaşıyoruz şimdilik ama yakında sırtım kaşınmazsa iyidir ;D

bu arada muhabbetine limon sıktık ama... herşeye okey ama beni tek düşündüren 94 model olması.. yani şu anda 16 yaşında...
en başta arabada metal yorgunluğu olduğu kısmını atlamayın...
ikinci olarakta.. her araç kullanıcısına göre tepki verir..
yani arabanın şu anki temizliği ilk 2 sahibinin çok sakin kullanmasından gelir. ama sen daha sert seri kullanmaya başladığında arızalar başlar.. bu sırf bu araba için değil, 2004-2005 model bi araba için bile geçerli.. fiyatına göre süper lüks bir araba alıyorsun... zamanında bu araçalr 80-90.000 dolardan satılıyordu.. ancak sadece yaşı dikkat edilmesi gereken konu..
naçizane fikrimdir.. ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
vet bu kasıntılar bende de başladı ;D cüzdanı kaşıyoruz şimdilik ama yakında sırtım kaşınmazsa iyidir ;D

sana dedim ya acele etme.. benim tamponları takarız sana
cüzdanı az kaşırsın... bi statik boya bide montaj masrafın olur

Mert'in söylediği gibi alıntı yapamıyorum işyerindeki pc izin vermediği için,

yaygın ve genel kanı ki yanlıştır. bu araçlar yolda kalmaz, bırakmaz, gideceğin yere mutlaka varır motorları 1 milyon mil gidiyor vs. vs. vs..... ilan sitelerinde veya forumlarda bu tabirleri görmek mümkün
sağlam yapılı araçlar yoksa o kadar motor hacmini beygir ve torku zaten taşıyamazlar fakat sonuçta bir makina ve yıpranma diye bir gerçek var motor isterse 5 milyon mil gitsin marka belirtmeden konuşuyorum burada, bu araçlar sadece motordan ibaret değil, aktarma, yürüyen, elektrik, elektronik ne durumda bunlar çok önemli.
200 bin km olarak çok değil ama 16 yılda 200 bin. bu da demek oluyor ki aşınmadan değil ama kullanım ömrü açısından sıkıntı çıkarması oldukça muhtemel parçalar mevcut olacaktır araçta.

koltuk, döşeme, tavan bunlar basit ZJ'lerde aynı bizim araçlardaki gibi tavan sarkması kronik bir sorundur. tadilat görmüş olabilir ama dediğim gibi bunlar öyle çok fazla dikkate alınacak detaylar değil bence. yaşına bakınca ben boyanın orijinalliğine de çok bakmazdım. bunlar bir defa düzgün şekilde yapıldığı zaman artık aracı hurdaya kadar götürür.

daha çok motor, aktarma, yürüyen ve elektronik aksamla ilgilenin. hemen bir tane söyleyeyim ön diferansiyeli zayıftır, alırken özellikle dikkat edin.

bununla ilgili konu başlığı vardı
93-98 arası grand cherokee alırken nelere dikkat etmeliyim diye aratın forumda çıktı alın araç üzerinde bir kontrol yapın kendinizce içiniz rahatlasın.

mert ön tamponuna yazılabilirim ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
mert ön tamponuna yazılabilirim ;D

yazılmana gerek yok abicim... direk senin olsun... ama aralık sonuna doğru biter ikiside... atölye full çakılı en az bir ay.. ;D
sonra 1 haftada çıkarırız diye tahmin ediyorum.. bakalım, kısmet diyelim ;D

biliyorsun hiiiiiiçç acelem yok ;D