Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,344
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

ilkakdeniz' Alıntı:
STİ'mi? ;D ;D
cıkkk cadde japonlarını semiyom çok kaçıyor ;D

abi bende 2000 2.0 gt vardı... aktarma %50-%50... sti gibi 30-70 yapamıyorsun... :smiley:
bildiğin yengeç dansı ;D ;D

Etiketler

mertozzy' Alıntı:
arkadaşlar genel bir yorum yapayım.. hayatım hep hızlı arabalarla ve motorlarla geçti.. tabi işin içine evlilik vs girince biraz daha yavaşlama ihtiyacı hissediyor insan.. ;D
ama genel olarak benim arabada disco 2.. 185 beygir.. ve şu an üzerinde kendi 2300 kg haricinde 2 adet tampon 1 adet sepet yan guard vs vs sayarsam toplamda min 500 kg civarında bir yük var... tabi ki araba gibi hızlanmıyor.. ama bu haliyle bile çatır çatır makasa giriyorum. ve 140-150 km hızlara hala çıkıyorum... ama bunu lastik çapıyla çarptığınız zaman %12 lik bir fark daha eklemeniz gerekiyor.. ;) ve şunu diyorum kendime tabiki subarum gibi değil ama 2800 kg taşıyan bir motora göre çok ciddi ivmeleniyor... ve bence hızlı arabdan daha farklı bir keyif alıyorum... kuvvetli kaslı birşey kullanıyorsun... yukardasın devamlı ;D ve güvendesin...
hep şunu diyorum hacthback bir arabay çarparsam cabrio yaparım, sedan bir arabayıda çok rahat hacthback yaparım... ;D ;D bu güven bile çok keyifli...
sürat felakettirrr :p :p

hele sport mode çok deli bir şey oluyor ;)

mjeliada' Alıntı:
tekrar hondaya dönmezsem düşündüğüm araba pontiac firebird trans-am olurdu heralde :smiley:

bugünkü üzücü haber... pontiac fabrikası kapanıyor :-[ bir efsane sona eriyor...

ilkakdeniz' Alıntı:
hele sport mode çok deli bir şey oluyor ;)

abi yalnız sana bir tavsiye... arabanı daha fazla yükseltme... inanılmaz rüzgar direnci oluyor... ben hissediyorum arabanın zorlandığını..
ve arabayı bu haliyle günlük kullanıyorum... 220.000 km de motor.. biraz daha böyle gazlarsam sanırım motoruda yiyeceğim ;D

mjeliada' Alıntı:
tekrar hondaya dönmezsem düşündüğüm araba pontiac firebird trans-am olurdu heralde :smiley:

hondaya döneceksen s2000 diyorum... başkada bişii demem ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
abi bende 2000 2.0 gt vardı... aktarma %50-%50... sti gibi 30-70 yapamıyorsun... :smiley:
bildiğin yengeç dansı ;D ;D

ben arabayı aldım tanımıyorum tabii adam arkaya 150 kg gizli ağırlık yaptırmış tabii bana söylemeyi unutmuş, efendi efendi getirdik aracı, bir gün ışıklarda gaz veriyorum samba yapıyo durduğu yerde o zaman da bu passat 1.8 turboların ilk çıktığı zamanlar eleman geldi gazlıyoruz ışıklarda kalkış yapıcaz ;D
neyse yeşil yandı ben abandım gaza bir kükreme sonra bulutları görmeye başladım ne hikmetse ;D sonra bir çatırtı duydum, gazı bıraktım, sağa cektim dikizden baktım passat kaldırımdaydı ;D
neyse mertin dediği gibi sürat felaket :smiley:

mertozzy' Alıntı:
bugünkü üzücü haber... pontiac fabrikası kapanıyor :-[ bir efsane sona eriyor...

o efsane 90 larda fiber kasaları çıkardığı zaman bitti zaten benim gözümde

yukarıda anlattığım pontiac dı hani disco falan zanneden olur ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
abi yalnız sana bir tavsiye... arabanı daha fazla yükseltme... inanılmaz rüzgar direnci oluyor... ben hissediyorum arabanın zorlandığını..
ve arabayı bu haliyle günlük kullanıyorum... 220.000 km de motor.. biraz daha böyle gazlarsam sanırım motoruda yiyeceğim ;D

bu ayarı tam kıvamında geldi bana, hanım yükseldiğini bilmiyor mesela, ona amortisör ve helezonları değiştirdim yeni oldugu için yüksek duruyor zamanla oturur dedim yerine bu yalanlarla nereye kadar bilmem artık ;D ;D
bu arada şnorkeli gördüm iyi olacak iyi :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
bu ayarı tam kıvamında geldi bana, hanım yükseldiğini bilmiyor mesela, ona amortisör ve helezonları değiştirdim yeni oldugu için yüksek duruyor zamanla oturur dedim yerine bu yalanlarla nereye kadar bilmem artık ;D ;D
bu arada şnorkeli gördüm iyi olacak iyi :smiley:

bitirdik abi snorkelii...
yarın bitmiş fotoları koyucam...
bu arada bu ay bi yoğunluğumuz atölyede.. ama aralık başında arka tamponla ön tamponu yapıcam yeniden.. kaşıntı tuttu beni yine ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
bitirdik abi snorkelii...
yarın bitmiş fotoları koyucam...
bu arada bu ay bi yoğunluğumuz atölyede.. ama aralık başında arka tamponla ön tamponu yapıcam yeniden.. kaşıntı tuttu beni yine ;D ;D

vet bu kasıntılar bende de başladı ;D cüzdanı kaşıyoruz şimdilik ama yakında sırtım kaşınmazsa iyidir ;D

darkcity2000' Alıntı:
Arkadaşlar , aranıza katılmak üzereyim, yarın 94 model 5.2 grabd cherokee satın alacağım kısmetse, sabahtan ustaya göstereceğiz,

gece vakti aracı kullanma fırsatım oldu, aracın geçmişi şöyle, 2. sahibinden, araç bir bürokrata ait yaklaşık 1 yıl önce almış, kendisi 4-5 keaz şehir dışına çoıkmış fırsatı olmamış kullanmaya oğluda arkadaşları ile aracı kullanırken arazi vitesini kucalarken bir ses gelmiş ve şanzuman arıza vermiş, geçen hafta şanzuman revizyona girmiş faturaını gösterdi 1750 tl harcanmış ve yapılmış, 7-8 kalem vardı faturada 750 si işçilik.

Araç kadranı km cinsinden 205.000 km de, döşemeler çok temiz, tavan vs tertemiz, kısa mesafe 2-3 cadde boyunca kullandım, gürül gürül bir alet, durduğum yerde frene basıp griye takıp beklediğimde hiç ses gelmiyor, yürürnde iç kabine bazı tıkırtı ve gıcırtılar geliyo, ben yaşına bağladım, hızlanması da öyle koltuğa yapıştıracak gibi değil, dediğine göre usta aracı görünce çok beğenmiş, çok kupan araç demiş, bakımı yağı vs değişmiş bugün antifirizide değiştirilmiş. Dış kasa çok diri ve temiz, 2 yerinde birer karış boyası olduğu söylendi. direksiyonu tam sağ ve sol yaptığımda ses gelmiyor. yalnız dönerken direksiyon çok hafif, hop dönüyor, boşluk yok sanki araç 750 kg mişte ondan çok kolay çeviriliyormuş gibi...

klima süper çalışıyor, ısıtma süper... LPG li, 380 kuruş yaktığı söylendi şehir içi,

1994 model fiyat 14500 son. ANKARA

Arkadaşlar yarın 10 a kadar fikirlerinizi buradan takip edeceğim..

görüşmek üzere...

bu arada muhabbetine limon sıktık ama... herşeye okey ama beni tek düşündüren 94 model olması.. yani şu anda 16 yaşında...
en başta arabada metal yorgunluğu olduğu kısmını atlamayın...
ikinci olarakta.. her araç kullanıcısına göre tepki verir..
yani arabanın şu anki temizliği ilk 2 sahibinin çok sakin kullanmasından gelir. ama sen daha sert seri kullanmaya başladığında arızalar başlar.. bu sırf bu araba için değil, 2004-2005 model bi araba için bile geçerli.. fiyatına göre süper lüks bir araba alıyorsun... zamanında bu araçalr 80-90.000 dolardan satılıyordu.. ancak sadece yaşı dikkat edilmesi gereken konu..
naçizane fikrimdir.. ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
vet bu kasıntılar bende de başladı ;D cüzdanı kaşıyoruz şimdilik ama yakında sırtım kaşınmazsa iyidir ;D

sana dedim ya acele etme.. benim tamponları takarız sana :smiley:
cüzdanı az kaşırsın... bi statik boya bide montaj masrafın olur ;)

Mert'in söylediği gibi alıntı yapamıyorum işyerindeki pc izin vermediği için,

yaygın ve genel kanı ki yanlıştır. bu araçlar yolda kalmaz, bırakmaz, gideceğin yere mutlaka varır motorları 1 milyon mil gidiyor vs. vs. vs..... ilan sitelerinde veya forumlarda bu tabirleri görmek mümkün
sağlam yapılı araçlar yoksa o kadar motor hacmini beygir ve torku zaten taşıyamazlar fakat sonuçta bir makina ve yıpranma diye bir gerçek var motor isterse 5 milyon mil gitsin marka belirtmeden konuşuyorum burada, bu araçlar sadece motordan ibaret değil, aktarma, yürüyen, elektrik, elektronik ne durumda bunlar çok önemli.
200 bin km olarak çok değil ama 16 yılda 200 bin. bu da demek oluyor ki aşınmadan değil ama kullanım ömrü açısından sıkıntı çıkarması oldukça muhtemel parçalar mevcut olacaktır araçta.

koltuk, döşeme, tavan bunlar basit ZJ'lerde aynı bizim araçlardaki gibi tavan sarkması kronik bir sorundur. tadilat görmüş olabilir ama dediğim gibi bunlar öyle çok fazla dikkate alınacak detaylar değil bence. yaşına bakınca ben boyanın orijinalliğine de çok bakmazdım. bunlar bir defa düzgün şekilde yapıldığı zaman artık aracı hurdaya kadar götürür.

daha çok motor, aktarma, yürüyen ve elektronik aksamla ilgilenin. hemen bir tane söyleyeyim ön diferansiyeli zayıftır, alırken özellikle dikkat edin.

bununla ilgili konu başlığı vardı
93-98 arası grand cherokee alırken nelere dikkat etmeliyim diye aratın forumda çıktı alın araç üzerinde bir kontrol yapın kendinizce içiniz rahatlasın.

ilkakdeniz' Alıntı:
mert ön tamponuna yazılabilirim ;D

yazılmana gerek yok abicim... direk senin olsun... ama aralık sonuna doğru biter ikiside... atölye full çakılı en az bir ay.. ;D
sonra 1 haftada çıkarırız diye tahmin ediyorum.. bakalım, kısmet diyelim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR