Grand cherokee 5,2 yükseltme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kasirga1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,050

kasirga1

Zirve
Mesajlar
1,105
Tepkime Puanı
2
Aldığımda kıyamam dediğim aracımı kısa bir süre sonra 2" get takoz la yükseltim 2 sene kadar kullandıktan sonra hem yeterli olmaması hemde sık sık ön takım bozmasından dolayı kit ile yükseltmeye karar verdim kit için hazır bir sistem kullanabilirdim ama bana göre piyasada satılan kitler teknik olarak çok eksiklikleri var örnek vermek gerekirse hazır kitlerde kollar düz, açısı yok . aracımızı yükseltmeden önce standat kolların şaseye bağlandıkları braketler ile defransiyele bağlantıları neredeyse asfalta paralel gelirken aracımızı yükselttiğimizde eğerki kollara bir açı vermediğimiz taktirde yere neredeyse dik açı ile iniyor bu hem çok kısa bir sürede burçların dağılmasına hemde amortisörlerden önce darbenin dik olan kollar vasıtası ile aracın direk olarak şasesinde absorbe oluyor buda hem sesli hemde konforsuz bir sürüş anlamına geliyor.ayrıca 4" ve üstü hazır kitlerde kesin değişmesi gereken üst kolar,pitman arm (frezeli rot) ve trac bar gibi parçalarda çıkmıyor.madem bunları ayrıca almamız lazım bende sıkıntılıda olsa (buradaki sıkıntı adam gibi usta bulamamak anlamında) bari istediğim gibi 8 kollu ön ve arka ayarlı trac barlı hazırından daha kullanışlı ve bana göre sağlam bir kit yaptırmaya karar verdim :smiley: Kendim uzun yıllardan beri otomotiv sektöründe olduğumdan önce helezonları orjinal bir kitten numune alarak garantili ve kalitesinden emin olduğum bir fabrikaya 20 takım olarak yaptırdım bu adetin altında zaten yapmıyorlar.. daha sonra işçiliğine güvendiğim bir ustaya aracımı teslim ederek siteğim kiti kendisine anlattıktan sonra amortisörleri ve pitman arm ı da kendisine teslim ettim. aracın bitmiş bir kaç fotosunu ekliyorum.
[attachment=1]

Zj 1
 

Etiketler


Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

ön ve arka track barı nasıl yaptınız... alçaltma aparatımı kullandınız yoksa ayarlı tracak bar mı aldınız. eğer kendiniz imal ettiniz ise fotoları görürsem bende sipariş verebilirim...
 

Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

Bekir bey kendi track barlarımı ayarlıya çevirdik aynı zamanda şaseye bağlanan tarafını değişebilir rot başlı yaptık yani bozulursa ileride sadece rot başını değiştirip işi kurtarabileceğiz resimleri yükleyeceğim..
 



Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

gayet guzel olmuş guzel bır calışma olmuş dışariya bağimliliği bitirme anlamında :smiley: arazıde kullanımıda iyiyse yayları imal ettırdıgınız gıbı kollarıda imalata gecip belkım daha ucuza ınsanların ileriye attıgı planlarını gercekleştırmeye basarırsınız.fotoların devamını beklıyoruz
 


Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

__ C J 7 __' Alıntı:
anlatılanlar mantıklı ve göze hoş geliyor, detaylı resimlerini bekliyoruz
resimler gelecek :smiley:
altunsu53' Alıntı:
gayet guzel olmuş guzel bır calışma olmuş dışariya bağimliliği bitirme anlamında :smiley: arazıde kullanımıda iyiyse yayları imal ettırdıgınız gıbı kollarıda imalata gecip belkım daha ucuza ınsanların ileriye attıgı planlarını gercekleştırmeye basarırsınız.fotoların devamını beklıyoruz
arazideki ve asfalttaki kullanımı gayet iyi süspansiyonda gayet kıvamında oldu. fotoların devamı gelecek.
 





Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

pancarmotorcu' Alıntı:
Mahmut bence gayet güzel olmuş, ellerine sağlık, yükseltme kitinin satış ve uygulama fiyatını verirsen memnun oluruz
Hasan abi teşekkür ederim.
daha detaylı resimleri ve maliyetlerini burada paylaşacağım.bu sıralar sayım envanter işlerimz var biraz yoğunum en kısa sürede yazacağım..
 







Ynt: Grand cherokee 5,2 yükseltme

Mad-Line' Alıntı:
Mahmut abi ellerine sağlık çok güzel olmuş, teknik açıdan eksik bir durum olacağını düşünmüyorum işin içinde parmağın var nede olsa :smiley:
mad line arkadasım merhaba yanliş deılsem sızın bır ara ön tampon arayışınız vardı bende sızın gıbı aynı arayış ıcındeydım cozum getırecek bı usta buldum yaptırıyorum eğer begenırsenız sızede yardımcı olmak ısterım aracınızın ona ıhtıyacı var gıbı duruyor :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,011
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst