Grand Cherokee Motor Lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,119
Ynt: Grand Cherokee Motor Lambası

Geçmiş olsun hocam ...

Şimdi gelelim bu temizlik konusuna 4.0 yada 5.2 de sıkıntı olmasada arada temizletme lazım mı arkadaşlar ne dersiniz ? Faydası , zararı neler olabilir sizce ? Bence küçükte olsa bir temizlikle fayda sağlanabiliyorsa düşünmek lazım ...

Etiketler

bende 2003 2.7 crd var 1.2 gundur benımde yanmaya basladı arıza lambası son vıtese gecmedı bırazda cekısten dustu oyle kullandım en son asfaltta cıktım tam gaza asıldım hıc bırakmadım 180 km bastım bırde baktımkı lamba anıden sondu.tahmınım fıltreler ve motor yagı ve sanjıman yagları degısmesı lazım dedım ve degıstım sımdı hıc bır sorun yok hersey normal

Sevgili Arkadaşlar,

Üzülerek söylüyorumki aradan 1 hafta geçti ve arıza lambası yine yandı. Malesef turboyu söküp temizletmekle sorunu çözemedik. Şimdi en kısa sürede oksijen sensörü ve diğer sensörlerin temizliğini yaptıracağım. Bu crd motorlarda oksijen sensörü intercoolerın araksındamıymış neymiş sökülmeside eziyet sanırım onun... Oksijen sensörüde olmazsa artık ne yapacağız bilemiyorum.

Saygılarımla

arkadaşlar dizel başka marka aracımda da aynı sorun var.
dizel sistemi bosch marka.
gezmediğim servis ve usta kalmadı. birçok bosch servise de gittim.
araba bazen hiç gitmiyor, beylikdüzü yokuşunu 50 km ile çıkamıyorum bazen.
eğer araba gününde ise süper ama bu sorun başgösterince bitiriyor beni.
8 ay önce bosch serviste enjektörleri temizlettim, 1 tanesinde tıkanıklı vardı ve düzeldiğini sanıp çok sevindim.
ancak geçen haftalarda tekrar başladı. istanbul dışındayken araba birden çekişten düştü, motor arıza lambası yandı ve yol bilgisayarında "ANTIPOLLUTION FAULT" yazdı. bir süre sonra bu yazı kayboldu ama çekiş problemi sıklıkla deva ediyor.
işin ilginç tarafı bu sorunun bazen yaşanıyor olması. anlaşılır gibi bir sorun değil...

bu konuyu dikkatle takip etmeye devam edeceğim...

Motordan çok fazla anlayan biri değilim ama bi kaç yıl önce arkadaşımın 2005 peugeot 206'sında da aynı sorunlar vardı çekişten düşme, yokuş yukarı giderken gaza bastığın halde hiçbir tepki vermemesi gibi ve belli aralıklarla lamba yanıyordu. Sorunun katalizörün tıkalı olmasından kaynaklandığını söylemişlerdi. Daha sonra ne gibi işlemler uygulandı bilmiyorum. Dediğim gibi fazla anlamıyorum sadece fikir olması açısından.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR