Grand Cherokee ZJ gaz pedalı sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rockydrummer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,214

rockydrummer

Yeni Üye
Yer
istanbul
Dünden beri aracımda gaz pedalının aniden (şehir içi seyir halindeyken) kendi kendine basıldığını hissettim, araç gazlamaya başladı. ani ve doğal reflex ile frene bastım ve normale döndü... Bugün 2-3 kere tekrar etti bu olay. Bu sefer yolun müsait olmasıyla beraber frene basmadım bakalım kendi kendine kesecek mi gazı diye, ve kesti. Araç kafasına göre pedalında basılmasıyla birlikte gaz veriyor ve kesiyor...Servise en kısa zamanda gideceğim ama internetten yaptığım araştırmalara göre Chrysler eski yeni jeepleride bu veya buna benzer mevzular yüzünden geri çağırmış, kötü sonuçlar doğuran kazalar yaşanmış vs... Arama motorlarında bu sorunu türkce arattığımda hiç bir şey çıkmadı. herhangi biriniz bu ve buna benzer bir sorunla karşılaştı mı acaba?

Bu arada hız göstergesi son 2 gündür sapıtmaya başladı, dururken 100 km/h veya giderken kalkıp inerek, can çekişircesine kafasına göre bir hız gösteriyor ve hiç çalışmıyor. Hız göstergesi sensörü şanzımana bağlı olduğunu biliyorum, acaba buda bir hata neticesiyle gaz pedalını mı tetikliyor diye düşündüm.. Olay hallolunca haber ederim...

Aşağıdaki linkte sadece basılı gaz pedalı değil, kendi kendine "park" tan "reverse" e atma olaylarıda rapor edilmiştir.

http://car-and-safety.com/jeep-vehicle-speed-control-accelerator-pedal.htm

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee ZJ gaz pedalı sorunu

farkında olmadan cruise controla alıyorsunuzdur. gaz teli mekanik bir araba kendi kendine gaz veremez.

bende de sıkışık trafikte vs falan bazen gazın takılı kalması oluyordu çok fena bi tecrübe.... anlam veremedik ama çözümü basit oldu. meğer gaz verince gaz teli ileri doğru gidiyor sorun yok ama geri dönüşte lpg enjektörünün kafasına takılı kalıyordu bi süre sonra ordan kurtuluyordu. hemen lpg enjektörlerinin yerini düzgün bir işçilik ile düzelttirdim. kaputu aç bak gaz telinin takılı kalacağı bir nokta var mı etrafında. çözmez ise artık diğer kısımlara göz atarsın..geçmiş olsun

mjeliada' Alıntı:
farkında olmadan cruise controla alıyorsunuzdur. gaz teli mekanik bir araba kendi kendine gaz veremez.

benimki veriyordu işte...herşeyin sebebi mekanik olmuyor bazen....ADA Hanım :smiley:)))

rockydrummer' Alıntı:
Dünden beri aracımda gaz pedalının aniden (şehir içi seyir halindeyken) kendi kendine basıldığını hissettim, araç gazlamaya başladı. ani ve doğal reflex ile frene bastım ve normale döndü... Bugün 2-3 kere tekrar etti bu olay. Bu sefer yolun müsait olmasıyla beraber frene basmadım bakalım kendi kendine kesecek mi gazı diye, ve kesti. Araç kafasına göre pedalında basılmasıyla birlikte gaz veriyor ve kesiyor...Servise en kısa zamanda gideceğim ama internetten yaptığım araştırmalara göre Chrysler eski yeni jeepleride bu veya buna benzer mevzular yüzünden geri çağırmış, kötü sonuçlar doğuran kazalar yaşanmış vs... Arama motorlarında bu sorunu türkce arattığımda hiç bir şey çıkmadı. herhangi biriniz bu ve buna benzer bir sorunla karşılaştı mı acaba?

Bu arada hız göstergesi son 2 gündür sapıtmaya başladı, dururken 100 km/h veya giderken kalkıp inerek, can çekişircesine kafasına göre bir hız gösteriyor ve hiç çalışmıyor. Hız göstergesi sensörü şanzımana bağlı olduğunu biliyorum, acaba buda bir hata neticesiyle gaz pedalını mı tetikliyor diye düşündüm.. Olay hallolunca haber ederim...

Aşağıdaki linkte sadece basılı gaz pedalı değil, kendi kendine "park" tan "reverse" e atma olaylarıda rapor edilmiştir.

http://car-and-safety.com/jeep-vehicle-speed-control-accelerator-pedal.htm

ayrıca parktan reverse e otomatik vites teli iyice gevşediği zaman yapar ve servisinde ücretsiz değiştirirler. nedir bu ZJlerden istediği milletin paso kötülüyorsunuz araçları ya!!!

Mert adam kendiliğinden basılıyor diyor frene basınca geçiyor diyor. varmı böyle bir mantık??

Aracımın cruise control sistemi zaten çalışmıyordu 1 aydır, lazım olmadığı için acil baktırmadım. Bu sorun ise 2 gündür var. gaz pedalı takılı kalsa yine iyi. Kendiliğinden basıyor, ayağımın altından kaçıyor yani. Arabanın içine ruh girmiş gibi..

rockydrummer' Alıntı:
Aracımın cruise control sistemi zaten çalışmıyordu 1 aydır, lazım olmadığı için acil baktırmadım. Bu sorun ise 2 gündür var. gaz pedalı takılı kalsa yine iyi. Kendiliğinden basıyor, ayağımın altından kaçıyor yani. Arabanın içine ruh girmiş gibi..

bu cruise controlun işi gaza basmak.kendi kendine arttırıyor. cruise hortumunu bi çıkartın bakalım vakum yapamasın gaz teline. zaten çalışmıyor diyorsunuz. Belki arka planda ışık yanmadan çalışıyordur. ama 60 km altında cruise çalışmaması lazım istesen de vakum yapmıyor 60 km altında. ilginç durum merak ettim sonucunu

rockydrummer' Alıntı:

cruise hortumu sağda soğutma kabından ön fara doğru gelirken ortalarda bir yerde merkezi orası zaten çekin hortumu kelepçesinden bi deneyin derim

mjeliada' Alıntı:
ayrıca parktan reverse e otomatik vites teli iyice gevşediği zaman yapar ve servisinde ücretsiz değiştirirler. nedir bu ZJlerden istediği milletin paso kötülüyorsunuz araçları ya!!!

Mert adam kendiliğinden basılıyor diyor frene basınca geçiyor diyor. varmı böyle bir mantık??

o zaman zj lerde kötületmesin kendini kardeşim ne bu böyle sanayi abonesi olduk ...2 dakka akıllı olsun zj göklere çıkaralım o zaman ;D ;D ;D

mertbirincioglu' Alıntı:
o zaman zj lerde kötületmesin kendini kardeşim ne bu böyle sanayi abonesi olduk ...2 dakka akıllı olsun zj göklere çıkaralım o zaman ;D ;D ;D

abone olan sensin :smiley: bak bakalım benmkinde bişeycik varmı. Tek çıkardığı masraf benzin pompası oldu oda 75 liraya halloldu :smiley: para değil :smiley:

mertbirincioglu' Alıntı:
bu cruise controlun işi gaza basmak.kendi kendine arttırıyor. cruise hortumunu bi çıkartın bakalım vakum yapamasın gaz teline. zaten çalışmıyor diyorsunuz. Belki arka planda ışık yanmadan çalışıyordur. ama 60 km altında cruise çalışmaması lazım istesen de vakum yapmıyor 60 km altında. ilginç durum merak ettim sonucunu

Şu an aklıma bir şey geldi:

Hız ibresi 30 civarı giderken inip kalkıyor bu kalkarken 60 kmh yi geçtiği oluyor "görüntüde". cruise control ışığı yanmayıp, yavaş giderken 50-60 kmh üstüne çıkan bozuk ibreyi algılayıp mı bu olayı yaratıyor olabilir... Umarım servis çözerde, yanlış teşhislerle olay daha karmaşık hale gelmez diye umuyorum... Hortuma bir yakından bakacağım.. paylaşım için teşekkürler =)

mjeliada' Alıntı:
abone olan sensin :smiley: bak bakalım benmkinde bişeycik varmı. Tek çıkardığı masraf benzin pompası oldu oda 75 liraya halloldu :smiley: para değil :smiley:

gizli gizli sanayiye giden benim sanki... ;D ben açık açık gittiğimi söylüyorum. senin de kapı kapı dolaştığını sanayide hatırlatırım ;D ayıp bişi değil saanayide olmak sıfır araç değil bunlar tabiki sanayiye gidecez sen gitmezsen ben gitmezsem sanayide insanlar nasıl iş yapacak. :D

rockydrummer' Alıntı:
Şu an aklıma bir şey geldi:

Hız ibresi 30 civarı giderken inip kalkıyor bu kalkarken 60 kmh yi geçtiği oluyor "görüntüde". cruise control ışığı yanmayıp, yavaş giderken 50-60 kmh üstüne çıkan bozuk ibreyi algılayıp mı bu olayı yaratıyor olabilir... Umarım servis çözerde, yanlış teşhislerle olay daha karmaşık hale gelmez diye umuyorum... Hortuma bir yakından bakacağım.. paylaşım için teşekkürler =)

sonucu paylaş da merakımız gitsin o zaman....ne zaman gidersin servise?

mertbirincioglu' Alıntı:
sonucu paylaş da merakımız gitsin o zaman....ne zaman gidersin servise?

Aracı yıkadım, otoparkta şuan ruhun çıkmasın bekliyorum :D..Şaka bir yana pazartesi veya salı gidebileceğim servise işlerimden dolayı...Kesin haber ederim.

kardeş ruhu çıkardınmı bende şimdi okudum sayfayı merak ettim dogrusu araçta lpg varmı benim başıma böyle bir şey geldi lpg tankında basınç dengesizligi oluşmuş araç durmaya yakınken trafikte at gibi şaha kalkıp ileri atlıyordu önündekinin sırtına çıkcam diye ödüm kopmuştu çektim kenara araç rolantide gaz bir iniyor bir çıkıyor aynen ruh mevzusu o ara bagaja birşey bıraktım lpg tankının saati gözüme takıldı saat resmen raksediyor senmisin raks eden iki tane osmanlı şaplagı yapıştırdım o gün bu gündür tık yok mazallah

y-bsungur' Alıntı:
kardeş ruhu çıkardınmı bende şimdi okudum sayfayı merak ettim dogrusu araçta lpg varmı benim başıma böyle bir şey geldi lpg tankında basınç dengesizligi oluşmuş araç durmaya yakınken trafikte at gibi şaha kalkıp ileri atlıyordu önündekinin sırtına çıkcam diye ödüm kopmuştu çektim kenara araç rolantide gaz bir iniyor bir çıkıyor aynen ruh mevzusu o ara bagaja birşey bıraktım lpg tankının saati gözüme takıldı saat resmen raksediyor senmisin raks eden iki tane osmanlı şaplagı yapıştırdım o gün bu gündür tık yok mazallah

Anlattıklarınızda benzerlik var, yanlız yavaşlarken değil 30-40-50 falan giderkende oluyordu. Gaza hafif dokunayım, araba kendisi daha çok basıyordu... Şimdi lpg saatinide kontrol edeceğim, ve cruise control sistemini sökeceğim. Dün gece inceleme yaptım biraz, Ada hanımında dediği gibi pedal basit bir mekanik düzen bariz belli neyin nerden girip çıktığı, ancak cruise controlun teli bir tek pedalı kendiliğinden itebilir incelediğim kadarıyla. Teli çıkaracağım şimdilik...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Geri