GRAND CHREOKEE 4,0 mı yoksa 5... vs'mi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdifon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,321

ferdifon

Yeni Üye
Yer
istanbul
merhaba arkadaşlar,
ben yeni bir üyeyim. Forumda okuduğum kadarıyla herkezinki gibi benimde çocukluk hayalim chereokee hayranlığım mevcut yaşım 30 daha şimdilerde hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.
C4 aracım vardı onu sattım. C4 ü almadan önce jeep hayalimi gerçekleştirmek istedim fakat sağdan soldan gelen tepkilerle , yok elinde kalır yok masrafını karşılayamassın gibi bilirsiniz tepkilerle istediği rafa kaldırmıştım .
şimdi aracımı sattım ne olursa olsun ilk önce bu araca kısa bir sürede olsa, tabi uzun yıllar binmek istiyorum almaya karar verdim. aracı istanbulda ve köyde kullacağım of road yapmayacağım desem yeridir.
sizden ricam,
ben 93-94 model 4,0 lara bakıyorum vergiden ve yakıttan dolayı, fakat 5 küsür motorrlarında fiyatlarını aynı görüyorum. bazılarının modelleri daha yüksek ..
ne yapmalıyım aracı alırken nelere dikkat etmeliyim ?? ön takım motor kaporta vs. önemli olan nedir. ağır masrafı nedir yani ??
anadolu yakasında kime gitmeliyim servise göstermeye parça fiyatları ucuzmudur ortamıdır. her parçasını bulabiliyormuyuz. hangisi daha az yakar. km veya mil olarak kaça kadar almalıyım kaç mil gider ömrü* bunun gibi sorularıma dürüst cevap verirseniz cok sevinirim . ilginize cok teşekkür ederim .

Etiketler
Ynt: GRAND CHREOKEE 4,0 mı yoksa 5... vs'mi

91 XJ kullanıcısı olarak size tavsiyem 98 model ve yukarısı 4.0 L Cherokee -Grand Cherokee öneririm, kimden alırsanız alın ama mutlaka yetkili servise expertiz yaptırın.

27012_1370366506567_1453877956_1003529_3722395_n.jpg

Merhaba, ben hayalimi bu hafta gerçekleştirdim, tavsiye ederim,

4.0 motorları 93 den yukarı bulamazsın ( 98 sonrası country ler olabilir yanlış hatırlamıyorsam )

4.0 ın yakıtı 5.2 lerden çok farklı değil, bunu kullanıcılardan öğreniyoruz, vergi avantajı ve bakım kolaylığı var. Ancak en çok hangisi tutuluyor dersen 5.2 ler. Hem Limited alırsan full özellikli oluyor hemde model olarak daha yukarılarda alma şansın oluyor. Genelde Parçaları ucuz abidik gubidik parçalar pahalı, BEnim tavsiyem 94 ve yukarı 5.2 olur. Ben her iki araçlarıda alırken araştırdım, 5.2 nin gürlemesi bile 4.0 dan çok daha güzel geliyor bana göre. Vergiler de artık düşmeye başladı, bir süre sonra 93 modelleri yaşından ötürü elden çıkarmada zorlanabilirsin kza insanlar madem amerikan aracı alıyoruz en üst motorlusu olsun diyorlar, mesela ben 2 sene daha bekleyip 98 ler vergi dilimi düşünce 5.9 almayı düşünüyorum .. düşüncesi bile yeter...

Her parçası bulunuyor
KM ler genelde düşürülüyor
şehir içi lpg ile 0,400 0,600 kuruş /km arası tüketimi var
ön şaftları narin olduğu söyleniyor.
İyi bakıldığı takdirde 1 milyon km lerden bahsediliyor
Alırken koltuklara dikkat yıpranması ele verir ayrıca tüm elektirkli koltuk düzenekleri hafızaları vs çalışıyormu bak, direksiyon çok yıpranmış mı bak,
tavan sarkmışmı bak, kullan langur lungur olmaması lazım sessiz bir sürüşü vardır çukurları hissettirmemesi lazım.
Direksiyonda boşluk olmaması lazım
klima çalışmalı, tavan bilgisayarı çalışmalı kontrol et
ısıtma soğutma gürültülü çalışmamalı, oldukça sessizdir
altına gir baktır kaçak varmı, kaçak la terlemeyi ayırt et, terleme genelde önemsizdir..
araç 4x2 ye düşürülmüşmü balk genelde önleri iptal edilebiliyor.
sunroof çalışıyormu bak
tüm emniyet kemerleri, aktifmi bak
yedek anahtar varmı sor
farlara bak isli ise çok km li olabilir,
içi kötü kokmamalı

şimdilik bunlar aklıma gelenler , bunları 1 ay cherokee ararken tek tek konrol ettiğimden hatırlıyorum..

4,0 derken hangi kasadan bahsediyorsunuz xj mi zj mi...

hangisini diyorsanız diyin en ideali 96 model 5,2 dir...

zj sanırım,fakat 96 model 5.2lerin vergisi 1.500 civarı 6 aylık sanırım yanılmıyosam.

ferdifon' Alıntı:
zj sanırım,fakat 96 model 5.2lerin vergisi 1.500 civarı 6 aylık sanırım yanılmıyosam.

hayır vergi indirim diye bi mevzuat var....sitede epey geçen bir konudur ayrıca...
800 tl yıllık yani 400 altı aylık vergisi var...

eğer daha çok arazi ise 4.0 XJ almalısın ancak daha çok asvalt diyorsan 5.2 ZJ almalısın. aslında araçların birbirinden çok farklı yönleri yok. yakıt sarfiyatları da hemen hemen aynı. vergi olayını düşünüp ona göre de karar verebilirsin.

bekirnayır' Alıntı:
eğer daha çok arazi ise 4.0 XJ almalısın ancak daha çok asvalt diyorsan 5.2 ZJ almalısın. aslında araçların birbirinden çok farklı yönleri yok. yakıt sarfiyatları da hemen hemen aynı. vergi olayını düşünüp ona göre de karar verebilirsin.

sebep? xj daha mı iyi arazide?

hayır arazide daha iyi olduğu için değil. arazi modifikosyonuna zj ye göre biraz daha olsa yatkın olması. ama dediğim gibi aralarında çok bir fark yok. zj de konfor ve donanım biraz daha fazla vedah elktronik bir araç. xj ise kısmen daha az elektronik. o yüzden böyle bir yorum yaptım zj kullanıcısı olarak

gib.gov.tr den vergi fiyatları yüksekmi çıkıyor? doğru değilmi yani ordaki oranlar. ben ordan bakıyorum

gib.gov.tr çıkan hesapta bir alt dilimi otomatik olarak hesaplamaz. yani kasko değerinin %5 altında olan kısm hesaplamaz. bununla ilgili forumda bir çok bilgi var...

bekirnayır' Alıntı:
hayır arazide daha iyi olduğu için değil. arazi modifikosyonuna zj ye göre biraz daha olsa yatkın olması. ama dediğim gibi aralarında çok bir fark yok. zj de konfor ve donanım biraz daha fazla vedah elktronik bir araç. xj ise kısmen daha az elektronik. o yüzden böyle bir yorum yaptım zj kullanıcısı olarak
[/quote

xj nin arazide farklılığını yansıtacak olan daha az elektronik olan aksamları nelerdir?

modifikasyonda zj den daha yatkın olması derken de bunlar neler? daha az mı parça kullanılıyor? daha mı ucuza mal oluyor? yapılan modifikasyonlar daha mı iyi uyum sağlıyor?

eşime aldığımız 4.0 97 zj den gayet memnunuz. uçmuyor basınca ama gayet yeterli. vergisi daha düşük, bakım çok ama çok kolay. motor gürültülü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,596
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.