grand vitara 1,9 DDSİ herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,819

vethek

Yeni Üye
değerli forum üyeleri. ikinci grand vitara aracımla aranızdayım. 2006 2,0 manuel gvitara kullanırken ev alacağımdan 2-3 ay kullanıp satmıştım. şimdi 2008 model 1,9 DDSİ grandvitara aldım ve heryönü ile çok memnunum. herzaman bilgi paylaşımına açığım. ben veteriner hekimim ve genelde köy yollarındayım. çamur kar buzlu yollarda araç kullanmak çok hoşuma gidiyor. aracıma güveniyorum ve beni yolda bırakmayacağını biliyorum. çoğu üyeler gibi profosyonel değilim belki ama araç hakkında ve kullanımı hakkında tecrübelerimi paylaşabilirim.
daha önce 2006 grand vitara benzinli
1998 rav-4
2005 kia sportage
2009 daihatsu terios kullandım.

aracımın yakıt tüketimi şehirlerarası : 6,5
şehir içi: 7,5
köy : 9litre civarı.

çok sakin araç kullandığım söylenemez.
bu bölümde grandvitara ile ilgili genel olarak bilgilendirme yapılabilir. şimdiden kazasız günler diliyorum. saygılarımla

Etiketler
Ynt: grand vitara 1,9 DDSİ herşey

referanslar gayet iyi,her model ve markada tecrube ve suziki geri dönüş yapmışsınız
sanırım bu klasmanda en ideal 1,9DDSİ tecrübelerinizi yaplaşırmısınız tşk.
bende yakından ilgilenmeye başladım kısaca bu model 2008 ve sonrası düşük km alacağım,yeni model ile aralarında ne gibi farklar var..
araç hantalmı,uzun yol ve hafif arazıi kötü yollardaki gidişini güvenliğini frenler,şanzıman,direksiyon turu vs. bilge verebilirmisiniz.tavsiyeleriniz neler olur..
uzun yıllar kazasız belasız sağlıkla kullanacağım bir araba alacağım..bazı eski nissan toyotalara suzikilere bakıyorum veya discovery müthiş diyorum..
1,9 DDSİ de bu ayarda sağlam bir seçimmi olur?

merhaba. geç cevap verebildiğim için özür diliyorum..

suzuki diğer kullandığım araçlar arasında arazi kullanımı bakımından en güvendiğim araçtır tek geçerim. tabiki 100-150bin tl lik landrover ile kıyaslayamayız. genel anlamda her yönü ile tavsiye edebileceğim bir araç. yanlız aracın konforu, konsol ve kullanılan malzemenin kalitesi olarak çok tatminkar değil.( kia daha iyiydi mesela).sorularınıza sırayla cevap vereyim

-1,9 turbo motor aracın kilosunu hiç hesaba katmadan alıp götürebiliyor. hantallık bence yok
-uzun yolda yakıt çok düşük. yeni test ettim uzun yolda 0,25 kr çoğunluğu köy yolları karması ise 0,36kr. (194,50 tl yakıt ile 534,5km yol yaptım)
-hafif arazi koşullarını biraz açmak lazım. ben bu suzukiye çok güveniyorum. 2 sene önce yaylada bir yere girdik. dönmek istedikçe daha aşağılara inmek zorunda kaldık. aracın sadece önüne biriken karı açtık ve o meyilde o kadar karda yırta yırta çıktık. çok detaylı anlatamıyorum.
- güvenlik olarak kaslı ve sağlam bir araç. euro Ncup sonuçlarına bir bakın isterseniz.
- fren mesafesi sınıfındakilere göre 1-2 mt daha uzun olduğunu hatırlıyorum. ama kiasportage ile kıyaslayınca suzuki bence daha iyi frenleme konusunda
- direksiyon turu gayet tatminkar
NOT: aracın bilinen iki sorunu var. 1ve2. viteslerde baskı balata sesi gibi alttan lık lık gibi bir ses geliyor. bu tümünde var. ayrıca motor bölümünden kayışlar ses yapıyor. hatta bu iki nedenden dolayı geçen ay arkadaşım aracını sattı.
ben arazi kullanımı için aldım çünkü işim hep arazide. ama ayda bir sefer araziye çıkacak birisi olsam ve genelde asfaltta kullanan birisi olsaydım honca CRV alırdım.( arada 20 bin tl fiyat farkı var)
kısaca özetlemek gerekirse kese durumunuza göre 40-45 ortqalama ile alınacak en iyi araçlardan biri suzuki. hakettiği fiyat kesinlikle bu değildir. bence 55den aşağı olmaması lazım. saygılarımla

pazar günü ilçemizin en yüksek dağı olan sis dağına çıktık. 9 araçla çıktığımız yolculuğa 5 araç tamalayabildi. zirve yapamadık ama hedefimizden daha yukarlara çıktık. facebook ertuğrul tahmaz arkadaşım video ve foto yüklemiş sayfasını ziyaret edebilirsiniz. vitara gayet başarılı idi. aracımda 4 mevsim lastik vardı. zincirsiz 25cm karda hiç zorlanmadım. arkadaşımda difender vardı zincirli olduğu için aracımı bırakıp onlarla devam etmeyi tercih ettim. çünkü aracımı bıraktığım noktadan sonra kar kalınlığı baya bir artmaktaydı. resimler elime geçince burda paylaşmayı düşünüyoırum. erkenden merak edenler için facebook ziyaret etsinler. herkeze kazasız günler diliyorum

birkaç resim

12609_10151243090183381_715254891_n.jpg

47639_10151243088313381_451992980_n.jpg

63598_10151243085413381_376928462_n.jpg

63750_10151243085468381_827267490_n.jpg

75040_10151243086138381_545612092_n.jpg

hakettiği fiyat kesinlikle bu değildir. bence 55den aşağı olmaması lazım. saygılarımla

bu kısmı hariç hepsine katılıyorum. ülkemiz şartlarında vergilerle fiyatları şişirilen araçlar bunlar. son ötv zamlarıyla öyle şişirdiler ki gören royce royce vergisi sanır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR