Grand Vitara 2.0 JLX-AL Çekiş Sistemi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan levent7753 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,027

levent7753

Ana Kamp
Yer
Ankara
Herkese selamlar;
Forumun sıkı bir okuma takipçisiyim, forum içerisindeki bir çok konuda yeterli bilgiye sahip olmadığım için bu zamana kadar okumakla yetindim, geçen yıl haziran ayında sizlerin tecrübelerinden istifade ederek bana uygun olanı aracı seçtim, öncelikle tecrübelerinizi ve bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
2 gün önce arkadaşıma 2006 model G.V. 2.0 JLX-AL aldık forumda muhakkak açıklamalar vardır fakat Suzuki bölümünde açılan konuların birçoğunu okudum ama kafamdaki soruların tam cevaplarını bulamadım yada özenli bir şekilde arayamadım bu sebeple konu açtım. Sorularıma gelirsek,
Çekiş sistemini ayarlayan yuvarlak butonda "N" - "4H" - "4H Lock" "4LLock" konumları var bu ibarelerin anlamarını biri hariç biliyorum (N) fakat özellikle 4LLock ve 4H Lock kullanımı nasıl olmalı? Araç giderken 4H Lock a alınabilirmi alınırsa kaç km/s hıza kadar alınabilir, "4LLock" araç giderken devreye sokulamıyor sanırım ve en sağlıklı şekilde nasıl devreye sokulabilir. Son olarak "N" konumunda araç 4X2 mi oluyor eğer öyle ise şehir içi -şehir dışı normal hava şartlarında "N" konumunda kullanılabilirmi mesala 120-140 km/s hızla. Kısacası eğer vaktiniz olursa bu aracın çekiş siteminin en sağlıklı şekilde nasıl kullanılacağını, araç hakkında bilmemiz gereken önemli konuları anlatabilirseniz çok memnun olurum.
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2.0 JLX-AL Çekiş Sistemi Hakkında

N : nötr boşta anlamında, düğmeyi buraya getirdiğinizde araç boşa çıkar yani vitese takıp yürümek isteseniz de araç vites boşta gaza basıyormuşsunuz gibi hareket etmez. Bir arıza durumunda başka bir araç tarafından çekilirken aracınızın şanzıman -diferansiyellerinin zarar görmemesi için kullanmanız gereken konumdur.
4H : hızlı dört çeker, yağmurlu, çok ağır olmayan kar, çamur konumlarında kullanılır. Bu durumda aracınız dört tekerlekten çekişi kullanmakla birlikte oranlarını tam bilmiyorum ama ağırlıklı çekiş arkalarda olacak şekildedir.
4h lock: bu durumda hızlı dört çeker fakat ön ve arkaya çekiş eşit %50şer olarak verilir.
4L : Ağır devir dört çeker, bu konumda yine arkadan çekiş ağırlıklı olmakla birlikte arazi şanzımanı da devreye girip daha yavaş fakat güçlü çekişin olduğu konumdur, ağır kar, çamur, batma hallerinde aracın 4Hda patinaja düşebileceği durumlarda kullanılır. Hız yapılmaz.
4L lock: Ağır devirin kilitli yani çekişi %50 şer dağıttığı konumdur.

aracınız sürekli dört çeker mi bilmiyorum düğmede 2H varsa araç sürekli dört çeker değildir ve bahsettiğiniz normal havalarda ve yüksek hızlarda 2H konumda kullanılır.
Düğmede 2H yoksa araç sürekli dört çekerdir ve bahsedilen normal koşullarda 4H pozisyonunda kullanılır.
Grand vitaralarda düğmenin konumunu ortalama 60 km hızlarda değiştirmeniz mümkün, fakat aniden bir kademe atlayarak değişim yapmak araçta soruna yol açabilir her kademede en az 20 sn kadar bekleyerek geçiş yapmak tavsiye edilir.
mesela 4H den direk 4L lock yerine önce 4H lock, bir süre sonra 4L bir süre sonra da 4L lock .
Aracınız hayırlı olsun.
Bizzat aracı kullanan arkadaşlar daha doğru bilgiler vereceklerdir.

veteriner' Alıntı:
N : nötr boşta anlamında, düğmeyi buraya getirdiğinizde araç boşa çıkar yani vitese takıp yürümek isteseniz de araç vites boşta gaza basıyormuşsunuz gibi hareket etmez. Bir arıza durumunda başka bir araç tarafından çekilirken aracınızın şanzıman -diferansiyellerinin zarar görmemesi için kullanmanız gereken konumdur.
4H : hızlı dört çeker, yağmurlu, çok ağır olmayan kar, çamur konumlarında kullanılır. Bu durumda aracınız dört tekerlekten çekişi kullanmakla birlikte oranlarını tam bilmiyorum ama ağırlıklı çekiş arkalarda olacak şekildedir.
4h lock: bu durumda hızlı dört çeker fakat ön ve arkaya çekiş eşit %50şer olarak verilir.
4L : Ağır devir dört çeker, bu konumda yine arkadan çekiş ağırlıklı olmakla birlikte arazi şanzımanı da devreye girip daha yavaş fakat güçlü çekişin olduğu konumdur, ağır kar, çamur, batma hallerinde aracın 4Hda patinaja düşebileceği durumlarda kullanılır. Hız yapılmaz.
4L lock: Ağır devirin kilitli yani çekişi %50 şer dağıttığı konumdur.

aracınız sürekli dört çeker mi bilmiyorum düğmede 2H varsa araç sürekli dört çeker değildir ve bahsettiğiniz normal havalarda ve yüksek hızlarda 2H konumda kullanılır.
Düğmede 2H yoksa araç sürekli dört çekerdir ve bahsedilen normal koşullarda 4H pozisyonunda kullanılır.
Grand vitaralarda düğmenin konumunu ortalama 60 km hızlarda değiştirmeniz mümkün, fakat aniden bir kademe atlayarak değişim yapmak araçta soruna yol açabilir her kademede en az 20 sn kadar bekleyerek geçiş yapmak tavsiye edilir.
mesela 4H den direk 4L lock yerine önce 4H lock, bir süre sonra 4L bir süre sonra da 4L lock .
Aracınız hayırlı olsun.
Bizzat aracı kullanan arkadaşlar daha doğru bilgiler vereceklerdir.
[/quote

Abdullah bey merhaba;
Bir sorum olacak.
2006 ve üstü yeni kasa grand vitaralarda normal çekiş öndenmi yoksa eskiden olduğu gibi arkadan çekişmi (en keyifli sürüş)

Abdullah bey merhaba;
Bir sorum olacak.
2006 ve üstü yeni kasa grand vitaralarda normal çekiş öndenmi yoksa eskiden olduğu gibi arkadan çekişmi (en keyifli sürüş)

Abdullah beyin yorumuna katılıyorum ancak Yeni GV da 4L durumu olmuyor. 4H den lowa geçerseniz doğrudan 4L lock geçmiş oluyorsunuz. Bence bu biraz sakıncalı bir durum, sert zeminde 4Llock durumunda dişliler kasıntıdan dolayı zarar görebilirler. Land rover defender ve discolarda 4L çok olması iyi bir özellik bence.
Micomico nikli arkadaşımız için;
Yeni GVitaralar sürekli 4 çeker dir. 2 çeker-4 çeker ayrımı yoktur.
4H durumu sürekli 4 çekerdir güç tekerler arasında yol durumuna göre dağıtılır ancak herhangi bir teker patinaja düştüğünde ilerleyemezsiniz. Örnek olarak arka akstaki bir teker patinaj yaptı diyelim, 4H lock da ön ve arka aks birbirine kilitlenir bu nedenle ön aks ada çekişe katılır ve ilerlemeniz mümkün olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler