Grand Vitara 3k İçin Lastik Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ameyt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,348

ameyt

Yeni Üye
Merabalar herkese,

Siteye bugün itibariyle üye oldum daha. Yeniyim yani :smiley:
2 hafta önce 2008 model Grand Vitara 3K aldım, daha pek vakit geçiremedik kendisiyle işlerin yoğunluğundan vs ama olsun elbet olucak. Derdim şu ki , aracın üzerinde kışlık lastikler bulunmakta bende haliyle mevsimine uygun lastikler alıp takmak istiyorum malum havalar baya sıcak kışlıklara yazık olmasın.
suzuki nin sitesinden lastik ebatlarına baktım 225/70/16 diyor ama tabi bu son kasa için geçerli, 2008 kasaların ki de aynı mıdır yoksa ebat farkı var mıdır bilmiyorum. 225/70/16 mı 215/70/16 mı takmalıyım 200 lü kısım büyür küçülürse sıkıntı yaratır mı ya da 70 yerine 65 vs taksak avantaj/dezavantaj neler olur hiç bilmiyorum.

kullanım amacı olarak, off-road gibi bir amacım yok normal şehir içinde kullanıyorum aracımı. en fazla pikniğe ya da köye felan gidlirse yolun dışına çıkar heralde. Bu amaçlarıma uygun , fiyatıda nispeten uygun, bi lastik modeli ve ebatı önerebilir misiniz?

Teşekkürler,
iyi günler hepinize.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 3k İçin Lastik Tavsiyesi

Hayırlı olsun aracınız.

Ben 2007 olanını kullanıyorum. Üzerindeki ve stepnesindeki lastikler orjinal bridgestone 225*70*R16 H/T.
Ancak 215*70*R16 ve 225*65*R17 ölçülerini de bu araçlara takmak mümkün diye not almışım.

Aracınızın sol kapı içine bakarsanız orada orjinal ölçüleri görebileceksiniz.

Merhabalar. 2011 Grand Vitara 1.6 3K için 225*70*R16 lastik alacağım; Tavsiyeleriniz beklenmektedir. En uygun konu başlığı burası sanıyorum. Geçen sene 2.el aldığım aracın üzerindeki Bridgestone Duepler H/L lastiklerin ömrü bitti. Çoğunlukla bahar ve yaz mevsimlerinde, Kamp için kullanıyorum. Ve 4 mevsim asfaltta da kullanıyorum. Tek bir lastik ile işi bitirmek niyetindeyim. Lastikler hakkında 1 hafta kadar bilgi edinme sürecinden sonra, ihtiyacıma uygun olduğunu düşündüğüm, deseni de hoşuma giden birkaç ihtimali aşağıda listeledim. Tecrübeli arkadaşların onaylaması ile aşağıdakilerden birini alabilirim. Tavsiye ve yorumlarınız beklenmektedir. Herkese güzel bir hafta dilerim.

Goodyear Wrangler AT/SA+
Wrangler AT/SA+ 225 70 16 103 T (5452000465689)

BF Goodrich All Terrain T/A® KO
225 / -- / -- | BF Goodrich | BF Goodrich All Terrain T/A® KO 225/70/16 (102 R)

Merhabalar. 2011 Grand Vitara 1.6 3K için 225*70*R16 lastik alacağım; Tavsiyeleriniz beklenmektedir. En uygun konu başlığı burası sanıyorum. Geçen sene 2.el aldığım aracın üzerindeki Bridgestone Duepler H/L lastiklerin ömrü bitti. Çoğunlukla bahar ve yaz mevsimlerinde, Kamp için kullanıyorum. Ve 4 mevsim asfaltta da kullanıyorum. Tek bir lastik ile işi bitirmek niyetindeyim. Lastikler hakkında 1 hafta kadar bilgi edinme sürecinden sonra, ihtiyacıma uygun olduğunu düşündüğüm, deseni de hoşuma giden birkaç ihtimali aşağıda listeledim. Tecrübeli arkadaşların onaylaması ile aşağıdakilerden birini alabilirim. Tavsiye ve yorumlarınız beklenmektedir. Herkese güzel bir hafta dilerim.

Goodyear Wrangler AT/SA+
Wrangler AT/SA+ 225 70 16 103 T (5452000465689)

BF Goodrich All Terrain T/A® KO
225 / -- / -- | BF Goodrich | BF Goodrich All Terrain T/A® KO 225/70/16 (102 R)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR