Grand Vitara İçin On - Off Diff Lock ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gakyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,132

gakyildiz

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba,
G Vitara 1,6 ile tahminimden de iyi bir arazi performansı deneyimi yaşadım. Bununla beraber çapraz askıda kalan bir 4*4 ün aslında 4*2 olacağını teoride bilsemde (önden bir ,arkadan bir teker döner boşa) tecrübe etmemiştim. Her halde 2 gün içerisinde en az 50 kere diferansiyel kilidi olsa rahat geçerdik benzeri sözler sarfetmişimdir.
Hafta içi sürekli asfalt üzerinde eşim tarafından kullanılan (ki onun arabası ;D ) bu araca %100 sabit diferansiyel kilidi almak istemiyorum.
On/off seçeneği olan (ARB air locker gibi havalı (fiyatı da havalı)) ,havasız, telli, telsiz,elektirikli, elektiriksiz vs. bir kilit kullanan ve tecrübesi olanlar benimle paylaşır mı?
bir tel olsa (el freni misali) onu çekince kilitlense bırakınca açılsa basit, dayanıklı , kolay bozulmayan , Ucuz bi seçenek yok mu?

Şimdiden ilginize teşekkürler.
Gökhan Akyıldız

Etiketler
Ynt: Grand Vitara İçin On - Off Diff Lock ?

gakyildiz' Alıntı:
.....

bir tel olsa (el freni misali) onu çekince kilitlense bırakınca açılsa basit, dayanıklı , kolay bozulmayan , Ucuz bi seçenek yok mu?

hayat bayram olsa yada yarın hiç olmasa ;D ;D

off-road virüsü bulaşmış...
ama kilit konusu o kadar bait değil hem pahalı hem başk dertler açıyor. mesela aks kesiyor...

ARB'nin Vitara için ürettiği kilitler var. G. Vitara'nın kovanına uyması gerek. Ama ilk önce ARB'nin Türkiye dist. bir fiyat alın. :smiley:

gakyildiz' Alıntı:

Fikir çok güzel gibi duruyor.Tecrübeli arkadaşlar elkt. ve hava ile çalışan sistemlerin pahalı olması ile birlite işe yarayacakları anda problem çıkardığından bahsediyorlar.Hava hortumunun çıkması vs. gibi.Umarım yakın zamanda istediğiniz gibi bir çözüm bulursunuz.

dronder' Alıntı:
hayat bayram olsa yada yarın hiç olmasa ;D ;D

bütün diferansiyeller kilitli olsaa.... ;D

Arkadaşlar Trakya Bölgesinde Bir İlk Her Türlü Araca ARB havalı kilit uygulamasına başlıyoruz.
(Aracınızın Markasını ve Modelini Belirtiniz)

Tekirdağ'da
İlk Aracımız Olan 2001-V6 GrandVitara'ya bu hafta
Ön ve Arka ARB Kilit Montajı yapıcaz.

Sizlerle paylaşmaya devam edicem.

Hüseyin Arda
Arda Elektronik
100. Yıl Sanayi Sitesi Tekirdağ
282-2635454

Sayın Arda elektronik varmı bir gelişme.Sıcak haberler bekliyoruz.habersiz bırakmayın bizi.
ardaelektronik' Alıntı:
Arkadaşlar Trakya Bölgesinde Bir İlk Her Türlü Araca ARB havalı kilit uygulamasına başlıyoruz.
(Aracınızın Markasını ve Modelini Belirtiniz)

Tekirdağ'da
İlk Aracımız Olan 2001-V6 GrandVitara'ya bu hafta
Ön ve Arka ARB Kilit Montajı yapıcaz.

Sizlerle paylaşmaya devam edicem.

Hüseyin Arda
Arda Elektronik
100. Yıl Sanayi Sitesi Tekirdağ
282-2635454

Evet Arkadaşlar.
Arb Aırlocker montajımız başarılı bir şekilde uygulandı.
Zamansızlıktan siteye yazamadım.

Grandvitara kaplan gibi oldu.
Fotoları paylaşıyorum.

Hüseyin Arda

çok güzel bir çalışma olmuş.ellerinize sağlık. en kısa zaman da bende bu kitten edineceğim.ünye'de bi abimiz 80 model cj'sine taktı. sonuç mükemmel oldu. sistemi samsun'a gidip bizzat inceledim. gerçekten kaliteli ve araziye çıkanlar için olmazsa olmazlardan .

Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.Peki arkaları kilitledik.4 çekersisteminden pek anlamıyorum ama önlerde böyle bir uygulama gerektiriyormu.

Birde sormayı unuttum.Bunun bize oluru nedir.Fiyat vermek sakıncalı ise özelden de verebilirsiniz.Aracım 94 jlx

Suzuki JLX
Arb Airlocker=1080$
CKSA12 ARB HAVALI DİFERANSİYEL KİLİT KOMPRESÖRÜ=170$
İşçilik=300$

Not:Ön diferansiyelede ARB takıldığında bir kompresör ikisinide çalıştırıyor.

12646671_605158_a46l162.jpg

arb_airlocker.jpg

Ekli dosyalar

• suzukiVitaraGrandVitara.pdf
    14.5 KB · Görüntüleme: 303

Sayın arda elektronik.Komprosörü aracın neresine monte editorsunuz.Birde İşçilikten indirim yapılamazmı biraz yüksek geldi işçilik kısmı bana.

.
nazifayvazoglu' Alıntı:
Sayın arda elektronik.Komprosörü aracın neresine monte editorsunuz.Birde İşçilikten indirim yapılamazmı biraz yüksek geldi işçilik kısmı bana.
kompresörü bizzat yakından inceledim. cj'ye monte edilmiş halini. bende sizin gibi resimlerde önyargılı idim. yalnız gerçekten ufak ve kibar. bagajda fazla yer kaplamıyor. yani ha var ha yok denecek cinsten.

Hüseyin bey güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık edinmek isteyen arkadaşlara iletiriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR