grand vitara yükseltme sonrası direksiyon problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eczacimusti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,294

eczacimusti

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,2007 grand vitara 5kapı dizel aracım var,forumu pek aktif olmasamda devamlı takip ediyorum,arazidede çok gezdiğim için bugün aracıma trailmaster yükseltme kitiyle 2inch yükseltme yaptık,tüv onaylı yabancı forumlardada baya tavsiye edilen bir kit,zaten o yüzden bunu seçtim,fakat işlem sonrası direksiyon hafifledi,bozuk zeminde filan sanki direksiyon elinizin altında geziyor,yol tutuşta pek problem yok gibi,fakat bu hafifleme beni rahatsız etti,acaba sebebi nedir,fikirlerinizi alsam ;)
Kit önde alümünyum amortisör üstü yükseltme geti,arkada amortisör ve yaydan oluşuyor,linkide şu
fotograf.jpg

Etiketler
Ynt: grand vitara yükseltme sonrası direksiyon problemi

Sayın Eczacı Musti (sanrırım Mustafa) Bey,
Ben de aynı model aracıma 2"=5cm yükseltme uygulamayı düşünüyorum AMA beni de yükseltme işleminden sonra yapılması gerekn ayarlar endişelendiriyor.
Yükseltme bir şekilde halledilebiliyor AMA yükseltmeden sonra kamber açısı, kaster açısı, diferansiyel vb yapılması gereken değişiklikler ya yapılMIyor ya da yeni kasalarda bu konuda yeteri kadar tecrübeli usta YOK. ASLINDA yakın bir arkadaşım İstanbul'da bulunduğu sırada "SUZUKI Aksiyon"da yaklaşık 3"=7,5cm yükseltme uyguladı aracına AMA uygulama sırasında aracının başında olmadığından o da bilmiyor açı, vb ayarlamaların yükseltmeden sonra yapılıp yapılmadığını... :-\ ::smiley: :(

SAKINCASI yoksa bu kiti nereden ve kaç TL'ye aldığınızı, uygulamayı nerede ve kaç TL'ye yaptırdığınızı (burada veya özel mesaj ile) paylaşırmısınız?

Cuma günü 2005 model Grand vitarama 3"extrem kit,ayna mahruti ve %100 kilit takıldı Aksiyon Suzuki serviste araç yükseltildikten sonra kaster ve kamber açıları kesinlikle yaptırılıp teslim edilir Aksiyonda....Bu ayarları yapan rot balans servisi 1984 yılından bu yana faaliyet gösteren bir firmadır ve yıllardır Suzukilerin ve diğer arazi araçlarının rot ayarlarını yaparlar maslakta kime sorsanız rotcu doktor kimdir diye gösterirler o yüzden içiniz son derece rahat olsun rot ayarı hakkında..Ayrıca Aksiyaon servis Murat usta off-road camiasında özellikle Suzuki konusunda en deneyimli ustalardan biridir ve yıllardır İsoff organizasyonu olan yarışlarda ve mahalli yarışlarda yarış araçlarına servis verir.Son 2 yılda 3 adet Suzukim tamamen Murat ustanın ellerinden çıkmıştır ve en ufak sorun dahi olsa kesinlikle arkasındadır ve yaptığı işler garantilidir..Yanlış anlaşılmasın herhangi bir bağım yoktur Aksiyon Servis ile bende sizler gibi müşterisiyim sadece diyeceğim şudurki Aksiyondan çıkan iş güzeldir sağlamdır vede bilinçli yapılmıştır gönül rahatlığı ile gidip iş yaptırabilirsiniz hatta selamımı iletin iskonto isteyin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-yeni-grand-vitara-trailmaster-2-yukseltme-kiti-tuv-onayli-53075445/detay/
buradan aldım sayın cesuryürek(adınızı bilmediğim için),sağolsun tuncay bey yardımcı oldu,ortun otomotiv,maalesef manisanın bir kazasında oturduğum için,korgoyla getirtip kendi sanyimizde bir tamirciye (50tl ye)taktırdım,montajı zor değil her usta yapabilir,ama işte bu ayar işi bizim burda olurmu bilemiyorum???,
sayın cenkcc istanbula yakın biryerde olsam zaten hiç düşünmem dediğiniz yarlare yaptırırım,ama işte uzağım sorun burda genede teşekkürler
asıl kafama takılan konu bu ayarlarla bu sorun düzelirmi yoksa ürünü çıkarıp iade etmeyi düşünüyorum ???

İyi bir rot balanscı bu ayarı yapabilir şayet düzgün takıldıysa bu kit aslında kit denemez buna ama biz yinede kit diyelim.

Yok hocam bu malzemede ne şaft flanşı ne ön salıncaklar ne arka A bar vs vs

cenkcc' Alıntı:
YENİ Grand Vitara'lar için uygulanabilir birkaç markanın yükseltme kitinin hiçbirinde o dediklerinizden YOK sanırım :-\ ::smiley: :(
Başka bir konuda Sayın Mustafa Dilek'in paylaşıma sunduğu linkde yer alan Rocky Road 2,125" Lift Kit ilgimi çekmişti.
Bu yükseltme kitinde de o değindiğiniz parçalar YOK.
BELKİ de 2006 sonrası yeni kasaların monokok şase yapısından dolayı gerekmiyordur (SADECE tahmin yürütüyorum) ::smiley:
http://www.rocky-road.com/grandvitara.htm

index.php

Uygulanması, aşağıdaki linklerde fotoğraflarla anlatılmış:
Ön tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=5
Arka tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=4

Yazılanlara göre uygulması çok da zor değil AMA kamber, diferansiyel vb açılarda bozulma veya soruna neden olur mu?
Bu kit uygulandıktan sonra bazı noktalara yeniden ayar gerektirir mi?
Bu konularda uzmanların fikir ve yardımına ihtiyaç var.

Yükseltildikten sonra orjinal ebat lastiklerle şöyle görünüyor.

index.php
[/quote]

cenkcc' Alıntı:
Bu ölçülerde gerçekten gerekmez mi, yoksa firmaların bir oyunu nu hocam?
G
BRAVEHEART' Alıntı:
YENİ Grand Vitara'lar için uygulanabilir birkaç markanın yükseltme kitinin hiçbirinde o dediklerinizden YOK sanırım :-\ ::smiley: :(
Başka bir konuda Sayın Mustafa Dilek'in paylaşıma sunduğu linkde yer alan Rocky Road 2,125" Lift Kit ilgimi çekmişti.
Bu yükseltme kitinde de o değindiğiniz parçalar YOK.
BELKİ de 2006 sonrası yeni kasaların monokok şase yapısından dolayı gerekmiyordur (SADECE tahmin yürütüyorum) ::smiley:
http://www.rocky-road.com/grandvitara.htm

index.php

Uygulanması, aşağıdaki linklerde fotoğraflarla anlatılmış:
Ön tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=5
Arka tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=4

Yazılanlara göre uygulması çok da zor değil AMA kamber, diferansiyel vb açılarda bozulma veya soruna neden olur mu?
Bu kit uygulandıktan sonra bazı noktalara yeniden ayar gerektirir mi?
Bu konularda uzmanların fikir ve yardımına ihtiyaç var.

Yükseltildikten sonra orjinal ebat lastiklerle şöyle görünüyor.

index.php
Görüntü çok güzel olmuş, arazi aracına benzemiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler