GSM Operatörlerine İhtar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cenkcc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,706

cenkcc

Zirve
Yer
İstanbul
Cep Operatörlerine İhtar-30 Agustos 2009 ben ve arkadaşlarım uygulayacağız...sizi de bekleriz...

ÖNEMLİ

Arkadaşlar,cep telefonu operatörleri 15 yıldır Türk halkını sömürüyorlar.
Dünyanın en pahalı GSM iletişim hizmetini Türk halkı kullanmaktadı r.
Eğer sesimizi çıkartmazsak ve tepki göstermezsek bu sömürüye de daha
uzun yıllar devam edeceklerdir.
Nüfusu 72-73 milyon olan ülkemizde toplam 65 milyon Cep Telefonu
abonesi vardır.Belki çoğu kimse "neyi değiştirebiliriz" diyebilir,ama
çaba harcamazsak hiç bir şey değişmez...Yıllar önce "Aydınlık yarınlar
için karanlığa bir mum da sen yak" kampanyasına katılmadık mı?Her gün
akşam aynı saatte evimizin ışıklarını açıp kapatarak tepki vermedik
mi?...19 yıl önce Cola fiyatlarının aşırı derece artmasını protesto
için kimse Cola içmemişti bu ülkede,Ve hemen yapılan zam geri alındı
hatırlarsanız. ..
Şimdi yapılması gereken şey de tıpkı eski tepkilerimizde olduğu
gibi GSM operatörlerine "AYAĞINIZI DENK ALIN" anlamında bir ihtar
vermektir.
Bunun yolu yine halkın birlikte hareket etmesiyle olacaktır.Belki
kimse telefonundan 1 saat bile ayrı kalmayı göze alamaz ama eğer tüm
aboneler 1 gün için telefonlarını kapatırlarsa amacımıza ulaşabiliriz.

30 AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE SADECE 1 GÜN İÇİN CEP
TELEFONLARIMIZI KAPATALIM ARKADAŞLAR.(Gece yarısından-Gece yarısına
kadar)

Türk halkının gerektiğinde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde
hareket edebileceğini ve istediği herşeyi değiştirebileceğ ini
gösterelim.

Etiketler
Ynt: GSM operatörlerine İHTAR

Kesinlikle haklısınız. Ben İngiltere'deyken aldığım bir cep telefonu hattından Türkiye'deki sabit bir telefonu dakikası 0.45 lira (0.20 pound), herhangi bir cep telefonunu 0.90 liraya (0.40 pound) arayabiliyorduk. Türkiye'ye döndükten hemen sonra -ismi lazım değil- bir cep telefonu operatörünün reklamını gördüm. Türkiye'den yurtdışındaki aynı operatörü aramak dakikası 2.5 lira diye reklam yapıyordu. Sadece güldüm. :mad:

Tabi şunu da unutmamak gerekli. Ödediğimiz cep telefonu faturalarının %43'ü vergi. %18 KDV, %25 ÖİV. Sözde özel iletişim vergisi 99 depreminden sonra kaynak yaratmak amacıyla belli bir süre için getirildi. Daha sonra bakıldı, güzel kaynak sağlanıyor, sürekli hale getirildi.

Ynt: GSM operatörlerine İHTAR

Yazdığım mesajdaki rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim diye kontrol ettim. Benim hatırladığım rakamlardan çok daha düşükmüş. İsterseniz kontrol edebilirsiniz.

http://www.lebara-mobile.co.uk/en/internationaltariffs.php

gsm opreratörlerini protesto

arkadaşlar bir arkadaşım bana mail atmış benim bundan haberim yoktu böyle bir kampanya varmış bende sizlerle paylaşayım istedim.

Arkadaşlar,cep telefonu operatörleri 15 yıldır Türk halkını sömürüyorlar.
Dünyanın en pahalı GSM iletişim hizmetini Türk halkı kullanmaktadır.
Eğer sesimizi çıkartmazsak ve tepki göstermezsek bu sömürüye de daha uzun yıllar devam edeceklerdir.
Nüfusu 72-73 milyon olan ülkemizde toplam 65 milyon Cep Telefonu abonesi vardır.Belki çoğu kimse "neyi değiştirebiliriz" diyebilir,ama çaba harcamazsak hiç bir şey değişmez...Yıllar önce "Aydınlık yarınlar için karanlığa bir mum da sen yak" kampanyasına katılmadık mı?Her gün akşam aynı saatte evimizin ışıklarını açıp kapatarak tepki vermedik mi?...19 yıl önce Cola fiyatlarının aşırı derece artmasını protesto için kimse Cola içmemişti bu ülkede,Ve hemen yapılan zam geri alındı hatırlarsanız...
Şimdi yapılması gereken şey de tıpkı eski tepkilerimizde olduğu gibi GSM operatörlerine "AYAĞINIZI DENK ALIN" anlamında bir ihtar vermektir.
Bunun yolu yine halkın birlikte hareket etmesiyle olacaktır.Belki kimse telefonundan 1 saat bile ayrı kalmayı göze alamaz ama eğer tüm aboneler 1 gün için telefonlarını kapatırlarsa amacımıza ulaşabiliriz.

30 AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE SADECE 1 GÜN İÇİN CEP TELEFONLARIMIZI KAPATALIM ARKADAŞLAR. (Gece yarısından-Gece yarısına kadar)

Türk halkının gerektiğinde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebileceğini ve istediği herşeyi değiştirebileceğini gösterelim.

Lütfen bu maili tüm tanıdıklarınıza gönderin,30 Ağustos'a kadar bir çığ gibi büyüyerek tüm ülkeyi sarması ve kampanyanın başarıya ulaşmasına destek verin...

Ynt: GSM Operatörlerine İhtar

Operatörler de işin farkında o yüzden bir çok kampanya yapıyorlar.
bu yapılanlar tabi ki en pahalı iletişimi kullandığımız gerçeğini değiştiremez.
% 18 KDV- %25 ÖİV ne demeli acaba.

Bende telefonumu kapatacağım arkadaşlar. Yeter artık hergelen bizi sömürüyor

Saygılarımla
Güven

Hocam ben kapatacağım telefonumu ama bu konu yeterince tanıtılmadı pek bir sonuç alabilecegimiz konusunda şüpheliyim

Ben kendi evimin önünü süpürecegim

İnşallah herkes aynı şeyi yapar.

Sevgilerimle
Güven

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR