<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 189289" data-quote="Niennasill" data-source="post: 1564885"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1564885"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1564885">Niennasill' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Tekrar selamlar ,<br />
<br />
Ufak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.<br />
<br />
"RUT951 ürünü cat4 sunarken Neta cat6 desteğine sahip. yani bu şu demek oluyor. Neta ile 300 Mbps, RUT951 ile 150 Mbps indirme hızı demek."<br />
<br />
demiştim. Bu bahsettiğim CAT kategorileme sistemi, internet bağlantı hızı değil. Router ile cihaz arasında ki iletişim hızı.<br />
<br />
İkisi arasındaki ana fark, 300 mbps aynı radyo kanalında iki farklı üst üste binen sinyal iletimi yapıyor diyebiliriz kabaca.<br />
<br />
Nacizane iki farklı operatörden iki farklı data hattı kullanmayı desteklemiyor olabilir cihaz. Teknik specte okuduğumu hatırlayamadım. Kaldı ki desteklese dahi mobil isp lerin ücretleri ile benim gözümü korkutan bir rakam hayal ettim. Bu konuda başka bir senaryo, bu cihazın diyelim ki taktığınız birinci data hattında internet kotanız dolduğunda ikinci operatöre geçiş yapabileceğini düşünmüyorum, dediğim gibi specte okuduysam bile hatrımda kalmamış. Bu da bir başka sorun. Çok daha gelişmiş ve pahalı cihazların sunabildiği bir şey bu ama yapabiliyorsa güzel.<br />
<br />
Devamında anten konusu. Elbette ikinci el anten bulunabilir. Ancak her cihazın direkt montaj ile destekleyebiliceği anten kapasitesi sınırlıdır. Özellikle LTE antenler için. Bu nedenle araya başka cihazların girmesi gerekebiliyor. Fiyatı arttıranda bu oluyor zaten. Aldığınız anten çalışmayabilir sonuç olarak.<br />
<br />
Wifi anteninde ise yine sinyal kazanımı için yükseltme yoksa dışarıya montaj size çok bir şey kazandırmayacaktır. Belki bir kaç metre daha. O nedenle pekte gerekli değil sinyal kazanımı için.<br />
<br />
Bahse konu olan cihaz genelde kablolamanın imkansız olduğu en basit uzaktan yönetim işleri için ideal ama deneyin görelim.<br />
<br />
Test sonuçlarınızı merakla bekliyorum.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Ben 2. el olarak oldukça uygun bir fiyata bir önceki model olan 950’yi deneyerek ve btk’dan imei sorgulamalarını yaptıktan sonra satın aldım. Aldığım kişi de tam bir esnaf ve her bir ürünü deneyip, test ettikten sonra veriyor. Elinde de epey bir cihaz mevcut. <br />
<br />
Kendisi sağolsun kurulumunu da yaptı ve tanıttı. Ürün hakikaten çok profesyonel bir ürün. Sinyal azalma durumuna göre sim kartlar arasında otomatik geçiş yapıyor ve isterseniz ara yüzünü kullanarak siz kendi isteğinize bağlı olarak şu zaman şunu kullan, şu zaman şunu kullan gibi bir çok farklı ayarlar yapabiliyorsunuz. Daha bir dünya kadar özelliğinden bahsetti ama onlara daha sonra bakacağım artık. Belki anten konusunda bir geliştirme yapmak gerekebilir ama onu da sizin belirttiğiniz şekilde bilmeden yapmak istemiyorum. Şimdilik bu şekilde kullanayım diyorum, duruma göre upgrade etmeye çalışırım, kim bilir belki de hiç gerek olmaz, onu tecrübe ederek öğreneceğim artık.</div>