Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mürsel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,490

Mürsel

Bunlar da benim canavarlar :) konum ANKARA
Mesajlar
103
Tepkime Puanı
0
Yaş
50
Yer
ANKARA
LR Defender da bir gül ise dikenleri hakkında bilgi verecek varmı.?
Nakit, vakit, uzun kısa seyahat, dizel Benzinli v.s.
Saygılar..!
 

Etiketler
Selamlar,
Defender'in dikenleri bence..
1) cok gurultulu bir aractir, yolda giderken telefon kullanmaniz oldukca zordur.. ama masraf ile cozebilirsiniz (iyi izalasyon)
2) kisin dogru durust isitmaz, ama masraf ile cozebilirsiniz (corum kaloriferi)
3) araciniz size cok guven verdigi icin biraz hirpalayarak kullanirsiniz, ariza cikartir ama masraf ile cozersiniz (iyi bir tamir ekibi)
4) kesinlikle konfor icin yapilmamistir, ama masraf ile cozersiniz (elektirkli cam, merkezi kilit, koltuklar vs.)
5) duz dizel veya benzinli motorunuz var ise hizli hareket etmek istemez, yakitida sever, masrafla cozersiniz (motor degisimi)
6) Motor ve disli oranlari "hiza degil" , uzun omure gore hazirlanmistir, ama masraf ile cozersiniz (bkz madde 4 + disli oranlari)

nerden biliyorsun derseniz, ben bu masraflarin hepsini yaptim ve hakikaten kullanmadigim zaman ozledigim bir aracim var.. isin ilginci bu duygu Defender kullanicilari icin cok da yabanci bir duygu degil.. bilmiyorum, fikir verebildim mi.. ama bu bahsettigim butun masraflari yapsaniz bile, eger araca "kalben" bagli degilseniz, yine de dunyanin en dikenli aracidir.. gene de dikkatinizi cekerim, sadece dikenlerden bahsttim isteginiz uzerine..iyi gunler dilerim, reha
 

Zaten ben de dahil olmak üzere bu forumdaki çoğu 4x4 sahibi araçlarına '' kalben '' bağlı değil mi ?
İşte bu nedenle gözümüz ne diken görür , ne dal , ne de budak. ;D
 

Benim pickupta orjinal kaloriferi takılı üstünde ve geçen haftaki yoğun kar yağışında tenteli bir araçta ki benim araç biraz toplanmaya ihtiyacı var yani sağından solundan biraz hava girmesine rağmen inanın içeride terledim. Yalnız ayakları biraz sıkı giyinmek lazım. Reha beyin dediği gibi eksi yönlerini birkere araziye çıktıktan sonra inanın görmiyeceksiniz ve aracı bu haliyle kabulleniceksiniz.
Evet listedekileri yapmak harika olur ama benim gibi kısıtlı bütçeye sahipseniz aracın gürültüsüne, yokuşlarda biraz bayılmasına ort.max 90km hızına , az hızına rağmen asfalt yolda virajlarda biraz arka tekerleklerin kayma eğilimi göstermesine ( benim araç pickup olduğundan kasa boşken bunu çok sık yapıyor. Kapalı kasa kullanmadım onuda diğer arkadaşlar yorumlasın) hiç aldırış etmezsiniz.
 

Reha Bey teşekkürler,

Ayrıca tüm cevap yazanlara teşekkürler.
Araca kalben bağlılık konusunda şunları diyebilirim. Ben henüz Defender sahibi değilim ve Defender'e şu ana kadar bir kere ve şehir içinde bindim. Çok kısıtlı bütçe ve bilgiye rağmen ben kalben zeten bağlıymışım. Yazdıklarınız doğrultusunda Para ve zaman gerekiyor gibi. Peki nerden başlamalıyım. Önce adam edebileceğim bir aracamı sahip olayım yoksa borca girip bakımı yapılmış bir araçmı alayım?
Bu arada ben ankaradayım ve burada yüzyüze konuşup bilgi alabileceğim tamirciler varmıdır. Bilgi verirseniz sevinirim.
 



Sayın abilerim, aşağıdaki linkteki araç için yorumlarınızı merak ediyorum.

http://www.sahibinden.com/_acil_bu_fiyata_boyle_arac_yok_WQQaXQQ6751219WQQpXQQdisplayitem
 

Selamlar,
rica ederim, elimizden geldigince birikimimizi paylasmaliyiz bence.. ilan icin de, acikcasi bana durumu cok parlak gelmedi.. fiyat tarafina birsey diyemiyorum.. maalesef istanbul'da oldugum icin Ankarada bir tamirci tanimiyorum..

Belki cok manasiz gelecek ama ikisini ortasi (ne cok hurda, ne de cok iyi durumda) bir arac onerecegim.. Yani, yurur durumda olsun, kaportasi idare eder olsun ki, baslangica ta masraf etmeden agir/aksak kullanabilirin.. paraniz oldukca da yavas yavas yaptirsaniz sanki daha iyi olur gibi geliyor bana.. iyi sanslar, reha
 


Selamlar,
ankara hurdacılar sitesinde yanasip var, bu arkadaşlar ihaleden aldıkları aracı kısmen toplayıp satyorlar, ben size hem sizin linkini gönderdiğiniz aracı görmenizi hemde bu arkadaşlara uğrayıp oradaki araçları görmenizi tavsiye edebilirim. Hatta bu işlemi bir defender kullanıcısı ile yaparsanız daha çok bilgi/tecrübe edinebilirsiniz. Ayrıca defender konulu aşağıda belirtilen topiği okumuş olduğunuzu tahmin ediyorum, en son benim yazdığım mesaj konu ile ilgilidir.

bencede iyi şanslar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5495.300
 

Mürsel kardeşim ok yaydan çıkmış anlaşılan.Halbuki ne luzum var..Araçlar konusunda ne kadar bilgin var,mekaniğin nasıl bilmem ama bana kalırsa Rehanında dedigi gibi kaportaya fazla takılma eger ikinci araban olmayacak ise turbodizel birşey almaya bak..
 



defenDer gerçekten bir tutKu.. 21 yaşındayım kullanmaya başlayalı daha 1 yıl bile olmadı ama çok seviorm aracımı.. yukarda belirtilen qibi defenderde konfor aramıcaksınız ayrıca gürültüsü farkedilir durumda.. ben hazır toplanmış olarak aldım aracı. yeni defender toplamak çok dert açar başınıza.. yani en azından fazla atmayayım ama 4-5 ay sürer qibi geliyor ve çok masrafLı olur. hazır aLmak mantıklı.
şimdiden kolay geLsin.
 

Tüm arkadaşlara verdiğiniz bilgilerden dolayı yeniden teşekkür ediyorum.
Şimdilik ne zamanım ne de araç bilgim olmadığından Toplanmış olarak satılanlara bakacağım anlaşılan.
Neyse yine bu paylaşımlara girdiğim için mutluyum.
 


Bende defender toplattım 2 yıl oldu tdi 300 motorlu otobanda 165 sürat yaptım, içerisinin gürültüsü yok denecek kadar az olduğunu iddaa ederim.Araç toplatmak isteyen arkadaşlara her konuda yardımcı olurum . ( 0533 516 85 60 ).saygılar
 

Servet bey merhaba,

aracınızın toplanma sürecinden hatta işin içine biraz da fotoğraf koyarak bahsedebilirseniz çok memnun oluruz.

selamlar.
 



Merhabalar buraya nasıl fotoğraf bırakılacağı konusunda yardımcı olursanız sevinirim aracımın tüm fotoğrafları var (yapılmadan önce ve sonrası ) selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Mesajlar
1,528,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst