Gümrüğe Takılan Oto Parçası Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan resistance Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,329
Ynt: Gümrüğe Takılan Oto Parçası Hakkında

burada parca satanlarda yokyere amerikadan daha pahalıya satmıyor gümrük naklıye giderleri var.
ups gibi firmalarla getirtip gümrükden almazsanız mal gümrüge kalıyor. 30 gün süresi var
ptt kanalıyla yurt dısından getirtirseniz mal geri gidiyor 30 gün süresi var
mal ın fiyatının üstüne en az 1,5 katı kadar daha gümrükcü depo kirası konsimento kdv bedeli masrafları olur.

Etiketler

Kargo ücreti 50 dolar yerine 40 dolar tuttuğu için 150 doların altında kalmış aldığım ürün, bunun da etkisi var mı bilmiyorum ama bugün elime ulaştı çok şükür ;D

olayın sonucunu da burada yayınlarsanız bütün arkadaşlara örnek olur.hepimiz tecrübenizden istifade ederiz.kolay gelsin.

Resistance Merhaba,

Bundan 4 yıl kadar önce ABD'den vinç aldım. 45 kg ve 1000 doların üstünde! ya UPS, ya Fedex ile (şimdi tam hatırlamıyorum) geldi. Gümrüğe geldi, takıldı. CE belgesi istediler, bende yoktu, satıcı firmaya sordum, böyle birşey gönderemeyeceklerini söylediler. Gümrüktekiler de CE belgesi olmadığından TSE'ye göndermeye karar verdiler. Oraya giderse vincin iki katı kadar para ödemem gerekiyormuş, TSE'de birsürü test falan yapacaklar vs. 2-3 aydan önce çıkmayacak! O da eğer çıkarsa!... Gümrükte kaldığı her gün için de depo ücreti olarak 200-300 TL depo parası alıyorlar.

O zamanlar şansıma, çalışmakta olduğum firmanın bir gümrükçüsü vardı, ona söyledim. Kişisel kullanım için (!) getirtilen ve bir adet olan, satmayacağınız bir ürün için CE belgesi istenmeyeceğine dair bir talimatname mi ne varmış. Onu buldular, onunla birlikte gittik, gümrüğünü verdik, hemen verdiler vincimi! Gümrükçüye de 200 TL verdim, halloldu. Ordino vs diğer masrafları hatırlamıyorum şimdi. Sana da iyi bir gümrükçü ile konuşmanı öneririm. Onlar olmayacak şeyi olur yapabiliyorlar. Ama tanıdık bir gümrükçü olsun da kazık yeme!

İşin komiği, kutuyu açtık, kutunun en üstünden CE belgesi çıktı. Türkiye olduğu için vinci paketlerken koymuşlar, ama satıştaki vatandaşın haberi yokmuş!

Belki işine yarar diye bu tecrübemi yazayım dedim. TSE'ye falan göndermeye kalkarlarsa kutuyu açıp bir bakarsın! ;)

Gümrükte teslim etmeden, gelen paketin içinin açılmasına izin veriyolar mı?

flying surfer' Alıntı:
Veriyorlar. Zaten kendileri açıp bakmışlardı benimkinin ağzını. Evrak içinde, bakmak istiyorum dersin, bakarsın.

Hiç yoktan iyiymiş, hiç elletmiyoruz da diyebilirler gelmişti bana.

resistance' Alıntı:
Arkadaşlar, acil yardım/fikirlerinize ihtiyacım var. ABD'den internet vasıtasıyla aracım için yükseltme kiti aldım. Gönderi 3 paket, toplam 35 kg, 4 adet helezon, 4 adet amortisör ve iki amortisör takozundan oluşuyor. UPS tarafından getirilen paketler İstanbul'da gümrüğe takıldı. Ankara'da yaşadığım için parçaların Ankara gümrüğüne gönderilmesini istedim ve geldi. Fakat şimdi öğrendiğim kadarıyla HER TÜR OTO PARÇA AKSAM VE AKSESUARI, YALNIZCA İSTANBUL, GEBZE VE İZMİR'DE BULUNAN OTOMOTİV İHTİSAS GÜMRÜKLERİNDEN alınabiliyormuş :(

Bunları iki aydır bekliyorum ve Gebze'ye gitmelerini istemiyorum :( Ankara'dan teslim alabilmak için ne yapılabilir, bilgisi, fikri olan var mı?

Resistance bu parçalar ne oldu? alabildiniz mi parçaları? Bilgilendirirseniz bize de faydalı olur!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
PatBora

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.