Gümrüğe Takılan Oto Parçası Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan resistance Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,324

resistance

Ana Kamp
Arkadaşlar, acil yardım/fikirlerinize ihtiyacım var. ABD'den internet vasıtasıyla aracım için yükseltme kiti aldım. Gönderi 3 paket, toplam 35 kg, 4 adet helezon, 4 adet amortisör ve iki amortisör takozundan oluşuyor. UPS tarafından getirilen paketler İstanbul'da gümrüğe takıldı. Ankara'da yaşadığım için parçaların Ankara gümrüğüne gönderilmesini istedim ve geldi. Fakat şimdi öğrendiğim kadarıyla HER TÜR OTO PARÇA AKSAM VE AKSESUARI, YALNIZCA İSTANBUL, GEBZE VE İZMİR'DE BULUNAN OTOMOTİV İHTİSAS GÜMRÜKLERİNDEN alınabiliyormuş :(

Bunları iki aydır bekliyorum ve Gebze'ye gitmelerini istemiyorum :( Ankara'dan teslim alabilmak için ne yapılabilir, bilgisi, fikri olan var mı?

Etiketler
Ynt: Gümrüğe Takılan Oto Parçası Hakkında

resistance' Alıntı:
Arkadaşlar, acil yardım/fikirlerinize ihtiyacım var. ABD'den internet vasıtasıyla aracım için yükseltme kiti aldım. Gönderi 3 paket, toplam 35 kg, 4 adet helezon, 4 adet amortisör ve iki amortisör takozundan oluşuyor. UPS tarafından getirilen paketler İstanbul'da gümrüğe takıldı. Ankara'da yaşadığım için parçaların Ankara gümrüğüne gönderilmesini istedim ve geldi. Fakat şimdi öğrendiğim kadarıyla HER TÜR OTO PARÇA AKSAM VE AKSESUARI, YALNIZCA İSTANBUL, GEBZE VE İZMİR'DE BULUNAN OTOMOTİV İHTİSAS GÜMRÜKLERİNDEN alınabiliyormuş :(

Bunları iki aydır bekliyorum ve Gebze'ye gitmelerini istemiyorum :( Ankara'dan teslim alabilmak için ne yapılabilir, bilgisi, fikri olan var mı?
öncesinde yenimahallede gümrük paket işleme merkezi var..size posta ile gelen kağıtla oraya bir gidin belki bir kıyak yapıp cüzi bir vergi alarak teslim ederler.
eğer vermezlerse zaten ordan da söylerler ,bir gümrük müşaviri tutup vekalet verip beyanname hazırlatacaksınız muhtemelen ...biraz uzun iş kolay gelsin.

bundan sonraki alışverişlerinizdede 100 euro değer ve 2kg limitini unutmayın.yoksa herzaman böyle uğraşmak olası.

Yenimahalledeki Posta işletmelerinin gümrüğüdür,USPS,Hongkong post vs. gibi bizim PTT nin muadili olan posta işletmelerin gümrük işlemlerini yapar.Size gelen ürün UPS ile gelmiş ise Y.mahalle ile alakası yok.En doğru cevabı UPS den alırsınız,onlarla irtibata geçip sorularınızı iletin,ne yapılabileceğini söyliyecektirler.Diğer bir seçenek ise gümrük komisyoncululuğu yapan bir firma ile irtibata geçmek.Ve size bir tavsiye, bundan sonra yapacağınız alışverişlerde yukarıda saydığım kurum ve benzerleri ile gönderilmesini isteyin(yasalara uygun gönderiler olması koşuluyla)Vergisiz gümrük sınırı bedelini aşan ürünler bile olsa,tek yapacağınız Y.mahalleye gidip hesaplanan vergiye tabi oranın vergisini ödeyip alıp çıkmak olur.UPS ve benzeri şirketlerde gelen ürünlerin gümrük işlemleri daha pahalı ve uzun sürüyor.Kolay gelsin.

Ek: Şu anda bilmiyorum ama,posta gönderilerinde bir kg. sınırı olması lazım onada dikkat edilmeli,gerekiyorsa tek seferde değil, 2-3 parça halinde alınarak ağırlığın düşmesi sağlanmalı.(Tabiki bütün işlemlerde yasalara uygunluk esas alınmalı)

Şunuda mutlaka yazmak istedim,posta yolu ile veya kargo şirketleri ile alışveriş yapmadan önce yürürlükteki mevzuatı incelemek gerekli,sonradan yaşanabilecek sıkıntılardan uzak kalabilmek için faydalı olacaktır.

malesef bu hızlı kuryelerle gelen hacimli ürünler gümrüğe takılabiliyor (aslında o işlemi yapan gümrük memurunun insiyatifine ve o andaki keyfine bağlı). bu durumda ithalat mevzuatını uygulamak gerekiyor. kuryeden malın ordinosu alınacak (150-200 tl kuryelere göre değişebiliyor, sadece evrak). bir gümrük komisyoncusuna vekalet verilecek (kişi ile ilgili evraklar hazırlanması gerekiyor, gümrük komisyoncusu gereken evrakları bildirir). veya bazı kuryelerin kendi içlerinde bu tip işlemler için gümrük departmanları vardır, onlara gereken belgeleri vermek gerekiyor. ithalat aşamasına gelindiğinde, beyanname açılacak ve vergiler (kdv, ötv .... vs vergileri), ardiye ücreti nakit olarak ödenecek. karşınıza tse incelemes de çıkabilir. bu yolun masraflı olduğu kesin, az da olsa tavsiyede bulunmak gerekirse böyle az sayıda ürünlerin yolcu beraberinde gerilmesi uygun olur. yolcu gümrük giriş çıkışlarında ürünün gümrük ofislerine deklere edilmesi her hangi bir sorunla karşılaşmanızı önler. diğer taraftan ürünün karşı firmayla yazışarak ürünün gümrükten geri iadeside mümkün ama haliyle uzun bir süreci kapsayacak ve masraflı olacaktır.

daha önce vw type2 kamp tipi karavanımı toplarken brezilya, abd ve almaya' dan pek parçayı normal posta ile getirdim, yukarıdaki cevapta yazılan limitleri göz önünde tutarak. bazı satıcılar normal posta yerine bu hızlı kuryeleri tercih ediyorlar hızlı ürün teslimi için. bunlarlada gümrük limitlerini göz önünde bulundurarak siparişlerimi parçalara ayırıp getirdim. sadece bir sefer normal posta ile gelen ürün paket postaya takılmıştı ona neredeyse sembolik 3 küsür tl ardiye ödemiştim.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Evet, gelen malzeme Esenboğa gümrüğünde. UPS bana aynen 200 TL karşılığında malın ordinosunu faturalarını vs. verdi. Ankara gümrüğünden teslim alacağımı düşünüyordum ki, UPS yetkilisiyle telefonla yaptığım konuşmada "araba parçalarının ihtisas gümrüğü olan Gebze'den teslim alınmasının gerekebileceğini" söyledi:( mesele de burada ortaya çıktı zaten.. Otomotiv İhtisas Gümrüğü sadece İstanbul Gebze ve İzmir'de var, Ankara'da yok :(

Yükseltme kiti toplam 35 kg, küçük paketler halinde istemem mümkün değildi. Yurtdışından yanında getirecek bir tanıdığım da yoktu. Bunlar zaten Türkiye'de satılmayan parçalar. Mecburen internet siparişi verdim. :-\

Gümrük komisyoncusu şart mı, gönderiyi kendimiz alamaz mıyız? Malı teslim alırken bedelin %20'sini zaten vergi olarak ödeyeceğim. Üzerine daha başka ekstra ücretler de muhakkak talep edeceklerdir. Bunların üstüne bir de gümrük komisyoncusu giydirirse tam olur artık!

hangi aracın yükseltme kiti acaba türkiyede olmayan

Aracıma özel spoyler tarzı birşey ısmarladım. 160 dolar tuttu kargoyla, bakalım gelecek mi diye merakla bekliyorum bende.

arkadaşlar ebay amerika ve avustralyadan 58 araç parçası işlem yaptım..bu işin püf noktası malın değeri..
diğer noktalar çok ağır olması ve aynı üründen 3 den fazla olması..

olayın kanunsal bir boyutu olduğu gibi , gümrük çalışanlarının da insiyatifinde bir durum..ama gelen malın fiyatı 500 dolar 1000 dolarsa takılma ihtimali çok çok yüksek..

yani ya kanunların öngördüğü şekilde sipariş verilmeli
yada satıcıyla anlaşıp düşük değer yazdırılmalı.. ona göre extre ayarlamalı vs.vs..bu ikinci maddede sahteciliğe girmekte.

selamlar.

Aynen öyle. Benim 3 paket toplam 35 kg. Fatura değeri de 800 küsür Dolar. Diğer "dolaylı "çözümler konusunda da satıcıyla görüştüm ama kabul etmedi. Şimdi uğraşacağız işte..

Gebze Otomotiv İhtisas meselesi düşündürüyor beni. Ne işim var benim Gebze'de yahu..

Bu tür malların gümrükten alınması için bir süre var mı?

Merhaba,süre var ( tam olarak kaç gün olduğunu hatırlamıyorum)bir önemli husus, orada kaldığı süre içinde depolama ücreti alıyorlar diye biliyorum.

benim bildiğim 45 gün içinde alınmayan veya alınamayan malları karşıdan ödemeli geri yolluyorlar.

çağlar' Alıntı:
benim bildiğim 45 gün içinde alınmayan veya alınamayan malları karşıdan ödemeli geri yolluyorlar.

Benim aldığım yerde gümrükten geri dönerse %20 kesinti yapılır ücretinizde yazıyordu. Depolama ücretine de karşı kağıt geldiğinde biran önce gitmekte fayda var demek ki. Teşekkürler.

Hemen ilgilenseniz iyi olur.. Zira karayolu ve hava yolu gelen malzemelerde 20 gündür.Hemen süre dolmadan gidip ek süre talep etmeniz gerekir.....

Bugün takip numarasından kontrol ettim, 5 mayısta ülkeye giriş yapmış görünüyor, ürünümün kağıdı da önümüzdeki hafta gelir diye tahmin ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri