Güneş Enerjisinden Şarj İmkanı Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kerpe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,354

kerpe

Yeni Üye
Arkadaşlar,

Alışveriş sitelerinde irili ufaklı güneş enerjisi paneli satılıyor.

Kamplı ve uzun süreli gezilerde Cep, ipod, gps gibi cihazları şarj edebilecek sırtta taşılabileceğimiz güneş enerjisi paneli varmıdır? Kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi öğrenirsem çok memnun olurum.

Örnek olması açısından GG'dan bir resim koydum eke. Şimdiden çok teşekkür ederim.

geeerji.jpg

Etiketler
Ynt: Güneş Enerjisinden Şarj İmkanı Hk.

Merhaba,sorunuzu tam anlamadım ama,nereden bulabileceğinizi soruyorsanız,spot elektronik ürünler satan yerlere bakmanızı öneririm.(İstanbulda Tahtakale ve benzeri ürün satışı yapılan yerler olabilir veya Ebay da oldukça çok çeşit var.)Performansını soruyorsanız şarj süresinin uzun olduğunu biliyorum.Boyut küçüldükçe süre uzuyor.Ben ancak acil durumlarda faydalı olacağını düşünüyorum.Tek pille çalışan,küçük ve fonksiyonel olan şarj cihazları var.Telefon veya elektronik satışı yapan mağazalarda bulabilirsiniz.

En pratiği yedek bir pil taşımak bence...
Yada yedek bir telefon...
Şunuda sölemek isterimki samsungun bir modeli var arka kısmında güneş paneli var ve telefonu ters çevirip koyduğunuzda güneş enerjisi ile şarj olmaya başıyor... -Ki istediğiniz telefon için bunu sizlerde yapabilirisniz aslında... Son derce basit bir işlem aslında hazırda satılan güneş pillerini heryerde bulabilirsiniz... Yanlız boyut olarak bişey diyemiycem... Bunlar genelde slot halinde 1.2V verir ki hazırda satılanlar genmelde 12V'tur yani 10 adet 1.2Vluk slot seri halde bağlanmıştır birbirlerine... Bu 12V'luk çıkışını alıpta, şarj aletinizin 12V luk transformatörünüz çıkış kısmına, yani seconder kısmına bağladığınızda, yine regüle edilmiş bir güç ile telefonunuzu şarj edebilirisinz... Önemli olan taşınabilir büyüklükte güneş pili bulmaktır; ki buda pek kolay değil... Dediğim gibi en pratiği yedek pil taşımak yada samsungun güneş ile şarj olabilen telefonunu(Samsung S7550 gibi bir çok telefonu var) tavsiye ederim.. Ama bence outdoor telefon olan samsung B2100 yada b2700 ı tavsiye ederim ben. Bide yedek piil alırsanız yanııza çok çok iyi olur. Tek bir pil orta kullanım ile 8-9 gün kadar gidiyor... Ben b2100 kullanıyorum çok memnunum..
Bu konu ile ilgili olarak konu eklemiştim teknik ekipman kısmına... isterseniz oradan bakabilirisiniz...;
Saygılarımla,

Ben geçen sene İngiltere'den Maplin Mağazasından ( www.maplin.co.uk ) almıştım güneş enerjisiyle pil şarj eden bir alet, çokta pahalı bir şey değildi, sanırım 9,99 pounda almıştım. Türkiye'de de görmüştüm satıldığını ama nerde gördüm hatırlamıyorum.

solarenergy1.jpg
solarenergy2.jpg

Uzun aramalarım sonunda tam olarak bu alet olmasa da buna benzer bir alet buldum. (benim bulduğum eski organisorlere benzer iphonde'dan biraz daha büyük kapaklı bir alet ve her iki parçada da güneş panelleri var) Karaköyde güneş panelleri satan bir bir dükkanda satılıyordu. yalnızfiyatı benim beklentilerimin oldukça üzerinde çıktı. 85 $ + KDV dediler çok faydalı ve gerekli bir alet olduğunu düşünmeme rağmen fiyatı yüzünden almadım. www.Kedinyapsitesi.com diye bir site var orada outdoor aktivitelerinde de işe yarayacak pek çok bilgi var.

bu konuyla ilgili bir ürün görmüştüm ismi freeloader pro hiç kullanmadım ama ihtiyacınızı karşılayabilir

solar_powered_charger.jpg

beb8_freeloader_pro_solar_charger_iphone.jpg

freeloader-pro-solar-charger-powers-your-gadgets-anywhere.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
55efaonur

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR