Hacıllı - Göksu Köyleri Dereyatağı Rotası Haritası (19 Temmuz 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Disco300Td Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,858

Disco300Td

Carpe Diem
Yer
İstanbul
Jeep34 - Uğur Bey'in verdiği tarif üzerine Hacıllı köyüne GPSsiz ve fotoğraf makinasız bir keşif gezisi yaptım. Uğur Bey'in yol tarifi şöyle:
Şile'den Ağva istikametine giderken, ilk köy olan Çayırbaşı'dan yol ikiye ayrılır. İkiside Ağvaya gider. Siz sağdaki Ağva yolunu(soldan değil-Ağva-Sahilden değil) .Yeniköy -teke- köyünü geçtikten sonra 7-8 km. ileride sağda osmanköy-hacıllı -sortulllu tabelasından gireceksiniz. Yaklaşık 15 km.gittikten sonra Hacıllı köyüne ulaşacaksınız

Haritadaki Yollar ve Renkler
1. Sarı Yol : Şile Ağva Yolu D-020
2. Kırmızı Yol : D-020 sapağından Hacıllıya inen yol
3. Pembe Yol : Hacıllı dere yatağından Göksu köyüne varan keşif yolu
4. Turuncu Yol: D-020 den ayrılan ve Yazımanayır'a bağlanan kestirme orman yolu.

hacilligoksurota01ox4.jpg

Göksu köyüne gelince hemen köy girişinden önce sol kolda bir mezarlık var, bunun altından dere boyuna inen toprak yolu takip ederek dereye ulaşmak mümkün. Dere kuru olur zannediyordum, ama yanılmışım, su azalmış da olsa az bir debi vardı. Dere yatağından kuzeye doğru yöneldim. Yer yer dere yatağının içerisinden, yer yer ise dereden geçişler yaparak bakir yerlerden geçtim. Kamplamaya uygun birçok nota var, suya yakın ve zemini uygun birçok yer var. Ateş için odun sıkıntısı yok. Yaklaşık 2 saatlik keyifli bir yolculukla (molalar dahil) Göksu köyüne yakın bir köprüye vardım. 3 noktadaki geçiler zorladı. Birtanesi yaklaşık 200metrelik bir patika geçişi, çok dar ve her iki yanı ağaçlık ve çalılık. Aracında yeni boyası olanlar girmesin. Diğeri ise eğimli bir patikada, sol yan dere sağ yan yamaç olan bir geçis, dereden yaklaşık 2metre yukarıda bir patika, fakat çok dar ve kayalık. Tek başıma olmanın verdiği zorluklarla fakat risk almadan geçtim. Diğeri ise derenin genişlediği noktada oluşan sazlık bir alandan geçişti. Sazlıktan dolayı zemini pek kestiremedim, bir sopa yardımıyla zemini etüd ettim. Neticede vinçlemeye gerek kalmadan geçildi. Oldukça keyifli bir rota. Uç noktalarda bir araç veya kabiliyet gerektirmiyor. İlkbaharda zorlayıcı ama daha keyifli olur diye düşünüyorum.

Göksu köyü Hacıllı'dan daha güzel bir köy, özgün mimarisini korumuş, taş/kerpiç/ahşap yapılardan oluşan düzenli bir yapılanması var. İnsanlarıyla sohbet etme vaktim olmadı. Göksu köyünden D-020ye bağlanıp Şile yönünde dönüşe doğru geçtim. 3-4 km sonra D-020 yolunu kuzey-güney gönünde kesen çok düzgün stabilize bir yol görünce güney yönünde daldım. Yol asfalt kadar düzgün ve çok az mıcırlı, sürate uygun. Neredeyse hiç virajsız bir yol. Yolun kenarında su popma istasyonuna benzer, bacalı birtakım beton kütleler var. Bu yol daha sonra batı isitkametine kıvrılıyorr. Devam edince beni Osmanköy'e getirdi. Osmanköy'e sapmadan düz devam ettim, bu yol Yazımanayır'a bağlanıyor. D-020 nin kalabalık olduğu zamanlar için güzel bir kestirme. Yolun devamı da vardı ama hava karardı ve GPSsiz devam etmek istemedim.

Günübirlik veya kamplamalık güzel bir yer. Yeni rota arayanlara faydası olur umarım.

Etiketler

Cahit arkadaşım, elinize sağlık...
O yöre dipsiz kuyu gibi, gez gez bitmeyecek bir bölge ve her mevsim bir başka güzel ve de sürekli ıslak. ;)

Üstad ellerine sağlık güzel bir anlatım keyifli bir rotaya benziyor.
ah birde resimler eklseydin, dönüş tabelaları, geçiş anlarından fotolar, bence dahada güzel olacaktı.
Kısmet diyelim birdahakine inşallah..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR