<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 175184" data-quote="pragnanz" data-source="post: 1528353"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1528353"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1528353">pragnanz' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Haklısınız. Benim durumumda görünümde jeep ısrarım olabilseydi yuvarlak, spor hatlardansa bir rubicon gibi keskin hatlı olanlar tatmin ederdi ancak gelirim bunlara izin vermez dolayısıyla konuşulan modeller arasında da görünümü Sw yerine jeepe yakın denilebilecekler bu özellikleriyle bende artı bir cazibe yaratmıyor ne mutlu ki, sw ve sw görünüm beğeniyorum.<br />
<br />
Eskilerin 2 motor üstü olması sebebiyle fazla yaktığını sayenizde öğrendim. Bu yazdığınız diğerleri 4*4 için daha hesaplı yakanlar olarak ayrıca aklımda olsun<br />
<br />
Teşekkür ederim zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için<br />
<br />
Araştırdıkça da şunları görüyorum;<br />
<br />
-hakikaten her aracın mutlaka artı ve eksisi var, dar bir bütçe ile işte budur dedirten asla yok, bişeylerden feragat edeceksin<br />
<br />
<br />
<br />
-ikinci el fiyatlar sıfırlara yaklaşmış, sıfırda en azından ödeme kolaylığı yapanlar var gözüküyor ve belli ki bu işten anlayan herkes mümkünse sıfıra en yakını/ sıfır al diyor ( bu vergilerle dar gelirli için aman! TC de sıfır aptallıktır algısı oturmuştu bende; katılmayan olabilir tabi, bazı baktığım modellerde hala bunu görüyorum da maalesef, aracın bedeli kadar bir de devlete para ödüyoruz) Sıfır fiyatlarını da inceliyorum artık. Kredi çekmeyi ve bir süre zorlanmayı göze alıyorum; yatırım olarak da bakıyorum harcamama. Ayrıca Temmuz sonrası ÖTV de düşüşten bahsediliyormuş, piyasa canlandırmak adına, bunu da takip edeceğim hevesle.<br />
<br />
>Bu konuda özellikleri bir tık düşük olsun takılma model değiştir gerekirse sıfır al YOKSA gönlünden geçen olsun sen ikinci el bak uyguna temizini bulursun çekinme, hangisini önerirsiniz görüşlerinizi merak ediyorum<br />
<br />
-Toyota rav4, subaru outback, forrester, volvo ( mı acaba diye bakmadan olmuyor tabi buna) vb baktım elbet hevesle ancak malum fiyatları beni aşıyor - beklenen ÖTV iyileştirmesi sonrası durum değişir mi diye bir heves takip edeceğim<br />
<br />
-Kia / chevrolet/ mitsubishi (cross, arka görünüm ve bagaj kapasitesini hiç sevemesem de) vb markalara olumsuz( nedense?) önyargım yıkıldı, detaylı tanımaya çalıştım çünkü tavsiyeler ve izlediğim tanıtım inceleme videoları sonrası. Henüz Kia sportage satmış bir tanıdığım ani kaçışlar yapamamakla ilgili ona göre takıldığı kritik bir özelliğinden bahsetti aklımda olması adına, fiyat vb cezbeden yanı fazla belki bunların ancak mitsubishi outlander için de denilen gibi hafif arazide dahi hırpalanmaya gelmez yorumlarıyla da beraber güven adına soru işareti yaratıyor illaki<br />
<br />
-Pek çok aracın iç /bagaj hacmine baktıkça inceledikçe (videolarda) hala içlerinde en konforlu hem şık ve büyük olanı Subaru gibi görüyorum ve bu özellik çok cezbediyor ( ancak sıfırda veya çok yeni ikinci elde hiç bir modelini alacak durumda değilim malesef onu gördüm yine de beklenen ÖTV iyileştirmesi sonrası durum değişir mi diye bir heves takip edeceğim)<br />
<br />
- Suzuki, subaru vb kolay satamazsınız bilgileri paylaşmış bazı inceleyenler; biliyorum genelde kısa sürede değişim mantığı var kullanıcılarda ancak yanlışsa da arabamı seversem ve bütçem zamanla sıfır üst modellerle değişime elverecek denli artmazsa ben araca iyi bakıp gerekenleri de yaparak epey uzun süre kullanmak tercihindeyim hep, bu detay önemli olmuyor şu halde benim için<br />
<br />
Tavsiyelerinizi hevesle takip ediyor ve bekliyorum, bana tahmininizden daha çok yardımcı oluyor yazdıklarınız bu nedenle benim taraftaki gelişmeleri de eklemek istedim cevap yazarken. Acele olmasa da model bütçe uydursam yarın gidip alacağım ve kullanacağım. Bu yüzden benim gibi bilgisi olmayan için çok zaman alan bir şey olsa da şu sıra elimden geldiğince mesai harcıyorum uygun olan modeli anlamak ve bulmak için, çok da şey öğreniyorum araçlar ve piyasa hakkında bu sayede
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
<br />
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Yeni yani sıfır olarak çıkan çoğu araç C suv ya da B suv olsun 4 çeker sistemine sahip değiller (Tucson vb bazı modeller hariç). Ayrıca bu araçların arazi kabiliyetleri çok hafiftir. B suv araçlar da bagaj da yeterli değildir. Yeni C suvlar ise alınabilecek fiyatlarda değiller. Bu konuda çok araştırmıştım. Ortaya camper bir araç çıkarmak istiyordum ve ona uygun hareket etmeliydim. Tabii bagaj ve otomatik olması çok öenmliydi. Yeni model hatta gerekirse sıfır araç önceliğimdi. Ancak baktığımda 180-200 bin daha eski modelleri 150 bin TL bandında seyreden B suvların bagajları oldukça yetersiz geldi. Buna hatta 2008, crossland x, mokka, captur vs hepsini ekliyorum. Belki captur daha alınası ancak yine de büyük sayılmazdı. 4*4 olmasın zaten aklınızdan çıkarın. Yeni C suvların fiyatına baktığımızda az yakan 4*4 falan olsun isterseniz 2015 crv dizelleri bile 240 bin tl düzeylerinde. Söylemeden geçmeyeyim tabii B suvlarda 4 çeker aklımda iki araç var onlar tek seçenek olarak kaldı vitara ve subaru xv. Bagajlar yetersiz okey. Ancak xv'nin yaktığını ve yakmasına rağmen hantal kaldığını duydum ayrıca servis ağı ve parça maliyetlerini soruşturunca hiç de az değildi. Vitara ise kullanma fırsatım oldu. Araç gidişi motoru güzeldi ama malzeme kalitesi çok kötüydü. Bu dediğim iki araç ikinci elde fazla fiyat kaybı yaşıyor ancak bir iki yıllık araçları alınabilir. Temiz olanları var. Yaklaşım 180 bin-200 bin bandında. Yani C suv araçlarda aklımda kalan iki araç oldu. Bunlar kadjar ve qashqai. 4 çeker değiller. Kadjarın malzeme kalitesi bana bir tık daha önde geldi ama araçlarda koltuk ısıtma bile yok söylemek isterim. İlk zamanlar fiyatlar 200 bin bandındaydı 2018 model olanlar. Ancak şu an 2018 bandındakiler 220-240 bin bandında... <br />
<br />
Ondan dolayı özellikle 2014 öncesi C suv araç almaya karar verdim. Crv, Rav4, Grand Vitara, Sportage, Sorento. Sorento güzel ama 2,5 cc motor vergi ve yakıt dezavantajı olduğunu için eledim. Çok da incelemedim açıkçası. Ardından Crv alıyordum. 2012 modellerine 190 bin istiyorlar. Sportage olanları da seçeneklerim arasındaydı ancak üzerine düşmedim pek fazla. Daha çok grand vitara ve rav4 arasında kaldım. GV araçların 2006 sonrası kasalarında lpg uyumunda sorun yaşandığını duymuştum. 2006 önces GV'ler arazi ve kampçılık için çok ideal araçlar ama temiz olanlara 100 bin gibi astronomik rakamlar istiyorlar. Bir de Rav4 eski kasalar var onlara da baktım ama hem GV hem de eski Rav4'e göe daha yeni bir araç almak istiyordum. Bütçem de elveriyordu. Ayrıca bagaj kaybetmek istemiyordum. Çünkü mutlaka lpgli kullanacaktım ve hem eski GV hem de rav4'te bagajın içine lpg takıyorlar. Ben de en son 2011 rav4 araçta karar kıldım. Muadili crv kadar uçuk değil fiyatları en azından ve lpgli kullanıyorum ayrıca bagaj kaybı yok. Maceramın özeti bu şekilde. Ancak dedğim gibi bütçe önemli. Bütçeniz 100 bin üzerine çıkamıyorsa ve bir camper yaratacaksanız bu konuda GV ve rav4 düşünebilirsiniz. Lpg takmayacaksanız bagaj kaybı da yaşamazsınız. Ancak araç hem az yaksın hem ucuz olsun hem geniş olsun hem yüksek olsun maalesef bu ülkede biraz zor.</div>