Haftasonu Gezimiz; Uludağ - Çobankaya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,457

orsaalabanda

Zirve
Bu bölgeye ilk konaklamalı gezimizde soğuk ve uykusuz geçen gecemizden dolayı oldukça sıkıntılı anlar yaşamıştık. Bu kez tedbirliyiz. En azından herkesin kendine ait uyku tulumu var. Kalın kazaklarımız, montlarımız, yün çoraplarımız ve hatta kışlık berelerimiz bile var. Yiyecek-içecek stoğumuz evimizdeki buzdolabını kıskandıracak ölçülerde.. Gazetelerimiz, kitaplarımız, yedek giysilerimiz, kızımızın evcilik takımları bile yanımızda..Daha ne olsun dedik ve vurduk kendimizi Uludağ'ın virajlı yollarına..
Aşağıda günlük güneşlik olan hava, yükselmeye başlayıp bulutların içine girince yerini ürpertici bir serinliğe bıraktı. Eyvah dedik Uludağ yaptı yine yapacağını. Ama yılmak yok.. Bu kez azimliyiz.
Çobankaya mevkiine oteller bölgesinden ''Bakacak'' istikametine doğru 3-4 km.lik bir yolla ulaşılıyor. Yol eskiden stabilizeydi. Şimdi çok güzel bir asfalt yapmışlar.
Sarıalan ve Çobankaya Uludağ milli parkının resmi kamp alanları. Her ikisinde de çadır ve karavan konaklaması için uygun alanlar ve ayrıca Kızılay'a ait bungalovlar bulunuyor. Bungalovlar gecelik kişi başı 50 TL. tam pansiyon yemek dahil. Çocuklar için de yarı ücret alıyorlar. Bungalovlar içinde iki kişilik bir yatak ve küçük bir dolaptan ibaret. Duş/wc ortak kullanım alanında. Bize biraz pahalı geldi. Sarıalan daha aşağılarda teleferiğin ulaştığı son noktada bulunuyor. Teleferikle günübirlik gelenlerin, arap turistlerin ve et-mangal türü restaurantların işgalinde bulunan bu bölge bizim için cazip değil.
Çadır ve karavan ücretleri günlük elektrik hariç 6 TL. İstenirse elektrik alınabilir ancak ortalıkta pano falan yok. Elektriği direklerden kablolarla çekiyorlar. 2-3 günlük konaklama için elektrik vermek istemeyebilirler.
Çobankaya rakımı 1750 m. olan geniş bir plato. Çobankaya platosundan zirvetepe nin görünüşü.
[attachment=1]
Daha önce yayınlamıştım ama genel manzara ve bitki örtüsü olarak fikir vermesi açısından, ilk gelişimizdeki kamp yerimiz.
[attachment=2]
Bölgeye isimini veren çobankaya
[attachment=3]

Her ziyaretçinin yaptığı gibi çobankaya nın tepesine tırmanmaktan kendimizi alıkoyamadık. Arkamızda karları hala erimemiş olan zirvetepe
[attachment=4]
İkinci kampımızda bu çobankaya başıma öyle bir dert oldu ki, apartman çocuğu durumlarından çıkıp hafiften dağ keçisi moduna geçen küçük kızımız büyüyünce dağcı olmaya karar verdi. Her gün başımın etini yedi ve günde iki kez tepesine tırmanmak zorunda kaldık.

Çobankayadan kamp alanının genel görüntüsü
[attachment=5]

çobankaya12.jpg

çobankaya3.jpg

çobankaya19.jpg

çobankaya29.jpg

çobankaya23.jpg

Etiketler
Ynt: Haftasonu Gezimiz; Uludağ - Çobankaya

Kamp alanı içerisinde endemik bir tür olan yüz yıllık uludağ göknarlarının gölgesinde çok güzel çadır yerleri mevcut.
[attachment=1]
İlk günümüz sisli puslu soğuk havaya adaptasyon ve dinlenme ile geçti. İkinci gün çok güzel bir seyir terası olan Bakacağa yürümeye karar verdik. Arabayla giden herkes çok yakın yarım saatte gidersiniz diyordu. Belli ki yürüyüş hızıyla araba hızını kafalarında oranlayamamışlardı. Biz çocuk adımlarıyla ancak bir buçuk saatte varabildik. Minik hemen yoruldu ve yarı yolda sırtıma almak, dönüşte de otostop çekmek zorunda kaldım.
[attachment=2]
Bakacak'ta karşılaştığımız manzara gerçekten etkileyiciydi. Fotoğraflarda hiç anlaşılmıyor ama inanın boşluğun sesini duyuyor gibi olduk.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

çobankaya17.jpg

4.7.2009 034.jpg

4.7.2009 041.jpg

4.7.2009 050.jpg

4.7.2009 036.jpg

Bakacak dönüşü bizi bir sürpriz bekliyordu. Gökgürültüsü, şimşek, fırtına ve aniden bastıran yağmur..Çevremizdeki karavancıların acıyan bakışları arasında 30 saniye gibi rekor bir sürede toparlanarak aracın içine sığındık. Saydım üzerime 8 damla yağmur düşebilmiş :D
Hiçbirşey keyfimizi bozamazdı. Perdelerimizi açıp manzaranın keyfini çıkardık.
[attachment=1]
Kızımız için bu durum biraz sıkıcı oldu ama kamperimizle orantılı büyüklükteki devasaaaa televizyonumuz hemen imdada yetişti.
[attachment=2]
Neyse ki yağmur fazla uzun sürmedi. Dağ havası işte.. Saati saatine uymuyor. Ardından pırıl pırıl bir güneş ve yine dışarıdayız. Arkadaki açılır tavanlı yakışıklıya dikkat! Henüz genç sayılır. 20 yaşındaymış.
[attachment=3]
Bu da çok beğendiğimiz semi-integrated iveco. Kabak gibi karşıdan fotoğrafını çekiyor olmamak için bizimkileri çekiyormuş gibi yaptım. ;D
[attachment=4]
Dağ havası acıktırıyor aynı zamanda. Bizim hanım ikindi kahvaltısında
[attachment=5]

4.7.2009 045.jpg

4.7.2009 062.jpg

4.7.2009 056.jpg

4.7.2009 067.jpg

4.7.2009 058.jpg

Son gün vadide akan dereye yürümeye karar verdik. Buraya ''Dombay çukuru'' deniyor. Kamp alanından yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşmak mümkün. Asıl güzel manzaralar burada ama aksi gibi bizim makinanın pilleri bitti yine..Cep telefonu fotoğrafları ile idare edeceğiz.
[attachment=1]
Dere zirveden gelen kar suları ile besleniyor. Suyu pırıl pırıl ve ayağınızı soktuğunuzda 10 saniyede uyuşturuyor. Bitki örtüsü o kadar güzel ki bir an milka reklamındaki köstebekleri göreceğim sandım.
[attachment=2]
Hızımı alamayıp tarzanlığa soyundum tabi ki.
[attachment=3]
Bu fotoğrafın bir sonraki aşaması avatarımdaki fotoğraf. Dereden kucakladığım buz gibi suları başımdan aşağı.. O kadar soğuk olduğunu gerçekten tahmin etmemiştim. Öyle bir böğürmüşüm ki derenin aşağılarındaki başka bir grup ayı geldi sanıp çığlık çığlığa kaçışmış. Akabinde kütüğün üzerine çıkıp bir de tarzan çığlığı basmışım ki, ben buraları pek hatırlamıyorum. Kendimden geçmişim. Bu sefer de deli geldi diye kaçışmışlardır herhalde.
[attachment=4]

IMG0063A.jpg

IMG0072A.jpg

IMG0076A.jpg

IMG0078A.jpg

Öğleden sonra misafirlerimiz vardı bir de. Devasaaa motokaravanımız üç kişi için fazlasıyla büyük ya..Boşluğu dolduruverelim demiş bizim çekirdek aile, tutmuşlar Bursa'dan bizi ziyarete gelivermişler.
[attachment=1]
Kampımız gerçekten çok eğlenceli geçti. Tek bir eksiğimiz kalmıştı, bulunduğumuz bölgedeki saçma sapan hava hareketleri nedeniyle uçurmayı bir türlü beceremediğimiz kızımızın uçurtması.. Dönüş yolunda uygun bir yer bulunca o çocukluk hevesimizi de tatmin ediverdik.
[attachment=2]
[attachment=3]
Bölgeye gelmeyi düşünen arkadaşlara zamanımız uygun olduğu ölçüde eşlik ve rehberlik etmekten sevinç duyarız. Küçük çocuğu olmayanlar için yapılabilecek krater gölleri, zirvetepe, kuşaklıkaya, sarıalan yürüyüşleri ile bölgede hiç sıkılmadan bir hafta kamp yapılabilir.
Herkese sağlıklı, keyifli, coşku dolu geziler diliyorum.

4.7.2009 065.jpg

4.7.2009 075.jpg

4.7.2009 080.jpg

Güzel ve esprili anlatımınız, çektiğiniz doğa ve yaşam fotoğraflarınız bu bölgeye hepimizi imrendirecek ölçüde...
Umarım bu yaz deniz kenarlarını doldurmadan önce Uludağ'a hiç değilse bir iki günlüğüne uğrayıp ciğerlerimizi önce dağ havası ile bir güzel soluklandırırız.
Minikamper'in yeni maceralarını ! bekliyoruz...

RÜZGAR

Cem hiç aklımda yokken, sayende Uludağ çevresini de yapılacak rotalar listeme ekledim. İlk fırsatta gerçekleştirmek üzere. Kısa ama dolu dolu bir haftasonu geçirdiğiniz
belli oluyor. Nicelerine...
Oğuz

Herşey çok güzel!... Bursa'ya yaz mevsiminde gittiğimizde ya da uğradığımızda, Uludağ'a çıkmış isek, inanın "aşağı" inmek istemezdim...

Cavid Sezen

sevgılı cem kardesım.
yapmıs oldugun gezının bızlere yapacagın aktarımını merakla beklıyordum. bu gun okumaya baslayınca bır anda kendımı yazınızı okuyor degıl de sankı cok uzak bır yerlerden ızlıyormusum gıbı buldum kendımı. gezdıgın yerlerı gezmıs yasadıklarını yasamıs gıbı hıssetmeye basladım. hele aralara , hemen heyecanla agzından dokuluvermıs espırılı anlatım bıcımı ıle, karsılıklı muhabbet tadını alıp agzı acık dınlıyormus gıbı oldum . tebessum etmekten bır ara yuz kaslarımın agrımaya basladıgını bıle hıssettım. gercegı soylemek gerekırse hıc beklemedıgım sıcacık anlatımından dolayı ıcındekı heyecana bıle ortak oldum dıyebılırım . tarzanlıgı bos ber de cok ıyı yazıyorsun . resımler de ımrenılmeyecek gıbı dedıl. ımrenme dedım de , gozun etraftakı karavanlara takılmadan edemıyor galıba. sormak lazım . acaba onlar , senın sevımlı kamperınden aldıgın sevgı heyecanı onlar duyabılıyorlar mı. bence sen su anda bu zevkın en tat alınır ,en heyecan duyulur, en yasanır zamanının orta gobegınde yer alıyorsun . bana gore. uzatabıldıgın kadar uzatabılmeye calıs .
tum alılene ve sana sevgılerımı yolluyorum. mehmet.

Yeri gelmişken dün gece unuttuğum bir anımı daha aktarayım;
Fotoğraflarda gördüğünüz dereye indiğimizde biraz yukarıya doğru yürüdük. Akıntının en güzel yerinde dereye doğru devrilmiş kuru bir ağaç vardı. Hemen üzerine oturup ayaklarımı suya sallandırayım dedim.(Fotoğrafta görünen kütük) Kütüğe oturur oturmaz arka tarafımda kaba etlerimi titreten ''vozzzzzzzz!'' diye bir şey!..Eyvah! dedim eşekarısı yuvasının üzerine oturduk! Havaya sıçramışım. Ayaktayım fakat ses kesilmiyor, arka tarafımda ''vozzzzz!''..Ayvayı yedik pantalonun içine girmiş! Bir yandan sıçrıyorum, bir yandan kemerimi çözmeye çalışıyorum. Allahtan ortalıkta kimseler yok. Derken, ben bir yana, pantalon bir yana, kıç cebimde olduğunu unuttuğum nokia marka eşekarısı bir yana.. :D Meğer tam kütüğe oturduğum anda valide sultanın arayacağı tutmuş.

Sevgili Cem bey çok keyifli bir gezi ve paylaşımınız çok daha güzel.Darısı bizlerin başına.Büyük şehrin stresi ve yorgunluğunu atmışsınızdır.Memleketimiz nekadar güzel ve bunun değerini bilen insanlarda var .ALLAH gönlünüze göre versin,daha iyileride olur .Sevgi ve saygılar.

Cem keyifle okudum yazılarını çok teşekkürler paylaşım için,kıskandım doğrusu çünkü ben 12 gün güneşin yakıcı sıcağına maruz kaldım,aslında hesapta Bursa ve Uludağ peşindende İznik vardı ama evdeki hesap çarşıya uymadı ama ilk fırsatta geleceğim oralara.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri