Hamam Sefası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voxipera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,927

voxipera

Kamp I
Arkadaşlar daha doğrusu hanımlar:smiley:

Ramazandan sonra hep beraber hamam sefası yapsak diyorum. Ne dersiniz? Aslında ben ve arkadaşlarım boyle birşey yapmayı planlıyoruz. Gezenbilir çıkartması yapsak nasıl olur diye düşündüm. Siz de burda fikirlerinizi açıklarsanız bence güzel olur.

Pek araştırmadım. Cağaloğlu hamamı var sanırım. Benim hiç gitme fırsatım olmadı. Belki turistik olduğu için pahalıdır. Fiyat almadım ama bu başlık altında önerilere göre yönlendirebiliriz kendimizi.
Haber bekliyorum sizden ;)

Etiketler

Ynt: Hamam Sefası

Tabii hijyen çok önemli :smiley: dedim ya araştırmadım hiç diye...20 liralık hamama pahalı olabilir diyişimden çıkarabilirsiniz sanırım bu konudaki cahilliğimi. Bu başlıktan şöyle bir sonuçta çıkabilir: ' Boşver ayşe, ne işimiz var hamamda. Evdeki banyon neyine yetmiyor.' :smiley:)

Bu arada çemberlitaş hamamına rastladım. Araştırmaya değer bir yer sanırım.

Cihangir de Ağa Hamamı var.
Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiği zamanlarda oralar otlakmış. Fatih oralarda ava çıkarmış. Ava çıktığı bu yerlerde sadece yakın arkadaşları ile gidebileceği bir hamam yapılmasını istemiş. Orası da Ağa hamamı.
Çok büyük bir hamam değil. Ama çok seviyorum ben. Aile işletmesi şu an.
30 tl. Kese ve sabunlu masaj dahil :smiley:

Diğer araştırdığım hamamlar 70-100 tl arası değişiyordu bilginize :smiley: Çemberlitaş 80 di sanırım.

80-100 TL hamama verilir mi? Adı üzerinde hamam parası ucuz olmalıdır. Siz gelin Gaziantep e ben sizi ağırlayayım. Hamam parasıda bende olsun ;D

80 - 100lira mı? cidden hamama verilmez bu para :smiley:
Bursa da bu konularda çok şanslıyız, Çegirke semtinde her adım başı kaplıcalar var, fiyatlarıda gayet makul Hamam + kese 20 - 25 lira arasında, onlarda en pahalısı :smiley:

eftaLYa' Alıntı:
Cihangir de Ağa Hamamı var.
Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiği zamanlarda oralar otlakmış. Fatih oralarda ava çıkarmış. Ava çıktığı bu yerlerde sadece yakın arkadaşları ile gidebileceği bir hamam yapılmasını istemiş. Orası da Ağa hamamı.
Çok büyük bir hamam değil. Ama çok seviyorum ben. Aile işletmesi şu an.
30 tl. Kese ve sabunlu masaj dahil :smiley:

Diğer araştırdığım hamamlar 70-100 tl arası değişiyordu bilginize :smiley: Çemberlitaş 80 di sanırım.

Gezenbilir olarak gidilebilir sanırım Ağa Hamamı'na... Referansı kuvvetli sonuçta:smiley:

Çemberlitaş hamamı biryerlerde okuduğuma göre gitmeden internetten üye olursan %40 indirim yapıyormuş. Belki kalabalık gidersek fiyatı biraz daha aşağı çekebiliriz.

jeep' Alıntı:
80-100 TL hamama verilir mi? Adı üzerinde hamam parası ucuz olmalıdır. Siz gelin Gaziantep e ben sizi ağırlayayım. Hamam parasıda bende olsun ;D

Antep' i uzun süredir görmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Bakarsınız hep beraber geliriz. Karşılayabilecek misiniz o kadar hamam ücretini? :smiley:

voxipera' Alıntı:
Antep' i uzun süredir görmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Bakarsınız hep beraber geliriz. Karşılayabilecek misiniz o kadar hamam ücretini? :smiley:

Anneannem ve geriye doğru hep hamamcılıktan geçinmişler. Tanıdık hamam var ;D bolca indirim alırız. Zannederim karşılayabilirim o zaman ..

Aslında hamam kültürü Osmanlı zamanında zirve yapmış. İslamiyetin temizliğe verdiği önemden kaynaklanıyor sanırım. Bu vesile ile Gaziantep i doğuda gelişmemiş ücra bir il olarak hayal eden insanlara ufakta olsa fikir verebilir diye düşünüyorum. Şarkılarımıza bile girmiş ;D Ayrıca 2 milyon nufus ve ödediği verginin onda birinin geri döndüğü marka bir kent.

Ankara Istanbul ile karşılaştırıldığında ucuz kalıyor;burada hamamlar 20 tl civarında (sabunlu masaj dahil)...Ayşe ,hamamlar sıcak ortamlar olduğu için bildiğin gibi mikrop üremesi için uygun mekanlar;giderken terliğini,uzanmak için uygun yer varsa kendine ait büyük bir örtünü ve bolca suyunu unutma derim ;) .

merhaba,
Hamam fikri harika bence :smiley:
Bizde arkadaslarla gıtsek ne guzel olur dıyorduk ki senin yazını okudum. Ben varım listeye beni yazabilirsin. Görüşmek dileğiyle...

asus' Alıntı:
merhaba,
Hamam fikri harika bence :smiley:
Bizde arkadaslarla gıtsek ne guzel olur dıyorduk ki senin yazını okudum. Ben varım listeye beni yazabilirsin. Görüşmek dileğiyle...

Ekim ayında bir pazar toplanalım o zaman uygunsa. Ekim ayı içinde tarihi ve gidilecek mekanı kararlaştırır listeyi yaparız :smiley:
Senin ve arkadaşlarını sesleriniz güzeldir umarım Asuman. Göbek taşında şarkı soyleticem gelenlere :smiley:)) Benimki felakette:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR