Hangi Defender?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemenyuksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,316

egemenyuksel

Yeni Üye
Herkese Merhabalar,
Öncelikle uzun bir süredir forumu takip ettiğimi ve önemli önemsiz bir çok konuyu (defender başlığı altında) okuduğumu belirtmek isterim. Foruma üye olup hemen cevap isteyen veya aldığı cevabı alıp buradan uzaklaşan biri olmak istemiyorum. Zira buradaki insanların araç hakkında bilgi seviyeleri çok yüksek. Bazen çoğunuzun birer tamirhane açabilecek bilgilere sahip olduğunuzu bile düşünüyorum.
Gelelim ana soruma. Öncelikle biz 3 arkadaş bir Defender aramaktayız. Ancak koşullarımız tabi ki çok farklı. Baya bir süredir birçok hobiyle beraber uğraşmaktayız (airsoft, modelcilik vs..) Bu sebepten birkaç sefer atıcılık ve kamp amaçlı yakındaki yaylara veya kamp alanlarına gitmekteyiz. Temelde elimizde ailecek kullandığımız SUV sınıfı otoyol araçları var. Ancak sıkıntımız bu araçların bu yollarda hırpalanması. Bu sebepten ötürü de ''Keçi'' diye tabir edebileceğimiz bir araç almak istiyoruz. Neden Defender çünkü içine 6 kişi ve ekipmanla binebileceğimiz büyüklükteki tek araç şu an için o gözükmekte. Bu amaçla dediğim gibi bayadır forumu kurcalıyorum. Elimizdeki kaynak (12-15 bin) yetersiz gibi gözükmekte. Yine de takıldığımız konu hangi motor defender alınmalı konusu. Malum benzinli olanlar çok daha uygun. Hatta kaynaklarımız dahilinde birkaç tanesini alabiliyoruz bile. Ama nedir bu motor farklılıkları. Biz bu aracı ayda belki bir defa kamp için kullanacağız. Ve sizler gibi çok fazla modifikasyon yapmayı veya zor arazi koşullarında kullanmayı düşünmüyoruz. Benzinli mi, dizel mi, v8 mi hangi motor ve seneye bakmalıyız. Nasıl bir yol izlemeli en fazla ne kadar vermeli? Biliyorum bu sorular belki daha önce de sorulmuştur. Ancak cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür eder saygılar dilerim.
Egemen Yüksel

Ynt: Hangi Defender?

Düz dizel ile 3 yıldır av sezonu dahilinde ava gitmeye devam ediyorum.
Her ne kadar 5kişilik ve üzeri araç olarak gözüksede konfor olarak umduğunuzu bulamayabilirsiniz,
kaldı ki 7 8 kişilik yolculuklar daha fazla yorar.
Araç hantal, düz dizel ile benzinlinin pek uzun yolu, rampası yoktur bayılır.
V8 derseniz revize etmek 4silindirin iki katı maliyet, yakıt ayarı vs. de cabası.
Ford V184 motor atılı olanlar var, ama ne kadar randımanlı ve uyumlu tartışılır.
300tdi motorlu olanlar var ne kadar yorgun bilemeyebilirsiniz.
İyi bilen ve anlayan biriyle yol yapmanızda fayda var.

Defenderın bagajıyla üstbagajı başka hiçbir araçta o kadar yükleme yapılamacak kadar iyi.
Defenderın kırıldı çatladı çizildi derdi yok.
Defenderın derdi çok devası çok, alsan bir türlü almasan başka türlü.
Test edip görüp tanıyıp almanızda yarar var.
Defender çok ayrı bir olay.

halilugar' Alıntı:
Düz dizel ile 3 yıldır av sezonu dahilinde ava gitmeye devam ediyorum.
Her ne kadar 5kişilik ve üzeri araç olarak gözüksede konfor olarak umduğunuzu bulamayabilirsiniz,
kaldı ki 7 8 kişilik yolculuklar daha fazla yorar.
Araç hantal, düz dizel ile benzinlinin pek uzun yolu, rampası yoktur bayılır.
V8 derseniz revize etmek 4silindirin iki katı maliyet, yakıt ayarı vs. de cabası.
Ford V184 motor atılı olanlar var, ama ne kadar randımanlı ve uyumlu tartışılır.
300tdi motorlu olanlar var ne kadar yorgun bilemeyebilirsiniz.
İyi bilen ve anlayan biriyle yol yapmanızda fayda var.

Defenderın bagajıyla üstbagajı başka hiçbir araçta o kadar yükleme yapılamacak kadar iyi.
Defenderın kırıldı çatladı çizildi derdi yok.
Defenderın derdi çok devası çok, alsan bir türlü almasan başka türlü.
Test edip görüp tanıyıp almanızda yarar var.
Defender çok ayrı bir olay.

Çok teşekkür ederim cevabınız için Halil bey.

Selamlar,
2 soru sormak isterim..

1. gitmek istediğiniz yerler kaç km. uzaklıkta
2. alacağınız araca, birkaç sene sonra bir miktar daha (10.000 gibi) masraf etme fırsatınız oşlabilir mi?

reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
2 soru sormak isterim..

1. gitmek istediğiniz yerler kaç km. uzaklıkta
2. alacağınız araca, birkaç sene sonra bir miktar daha (10.000 gibi) masraf etme fırsatınız oşlabilir mi?

reha

Reha bey öncelikle ilginize çok teşekkürler.
1. sorunun yanıtı mesela istanbul kurtköydeyim. Geçen sefer sapanca soğurcak yaylasına gittik.
2. Alacağımız araca ufak ufakta olsa bir miktarda daha masraf yapabiliriz. Hatta yapmayı bile düşünüyoruz.
Egemen Yüksel
edit: 10.000 demişsiniz evet rakam makuldür.

Illa Defender olacaksa 200 tdi yada 300 tdi alin. 6 kisi ve ekipman tasiyacaksaniz duz dizel ve 4 silindir benzinle 200 kmlik yolda bayilirsiniz. Onlarin da fiyatlari maalesef yazdiginiz seviyelerde degil.

egemenyuksel' Alıntı:
Reha bey öncelikle ilginize çok teşekkürler.
1. sorunun yanıtı mesela istanbul kurtköydeyim. Geçen sefer sapanca soğurcak yaylasına gittik.
2. Alacağımız araca ufak ufakta olsa bir miktarda daha masraf yapabiliriz. Hatta yapmayı bile düşünüyoruz.
Egemen Yüksel
edit: 10.000 demişsiniz evet rakam makuldür.
Selamlar
o zaman "başlangıç bütçenizi de gözönüne alarak".. nacizane önerim..

1) alabildiğiniz kadar iyi durumda bir düz dizel alın, istediğiniz kadar dolaşın
2) canınız masraf etmek istediğinde de "bir puma" motor atın

iyi bir senaryo gibi geldi bana. Hem benzin hem de düz dizel ile binlerce km'lik geziler yaptım. Tabii ki bayıcı olabiliyor ama
1) başlangıç maliyeti makul ve şartlarınıza uyuyor
2) eğer Defender'a ısınamazsanız, istediğiniz zaman rahatlıkla satarsınız

iyi günler dilerim, reha

3yıldır düz dizelle ava gidiyorum, bağımlılık yaptı satamıyorum, 120lik ford motor atacam gibi :(

Reha abi' nin tavsiyesi bence de en makul olanı.

Ben 4 yıldır düz dizel kullanıyorum. istanbulda hem şehir içi günlük olarak, hemde senede 7-8.000 km gezecek kadar şehirler arası. Uzun yolda yorduğu, rampalarda bayıldığı doğrudur ama defender ın en sıkıntısız ve bakım maliyeti en az olan motorudur. neredeyse hiç yolda bırakmaz, hemen hemen her yerleşim yerinde tamir edebilecek bir ustası-hastası muhakkak vardır.
Motor tat vermedimi bütçeye göre alternatifi çoktur.
Derya

Öncelikle herkese cevaplar için çok teşekkürler. Yorulmadan sıkılmadan değerli zamanınızla bana cevap vermeniz benim için çok ama çok önemli.
Reha beyin ve Derya beyin de dediklerine bakarsak şu anki yol haritamız düz dizel şeklinde olacak. Tekrar çok teşekkürler. Bu konuda birçok siteye bakıyorum. Sizlerinde yorumunu almak isterim. Şimdi bir sitede boş bir araç 18.000 tl iken diğerinde 12.000 tl. Tabi kimisi orjinal ingiliz kimisi de hidrolik direksiyon. Ancak bunun optimumu var mıdır? Yani bir aracın yapılı olmayan hali ingiliz hidrolik direksiyon düz dizel 12.000 mi eder demeliyim? Yoksa istenen rakamların çoğu abartılı mıdır? Bir arkadaşım 5000 tl ye bile alınabildiğini söylerken. Diğeri 40.000 verip yapılı almalısın diyor? Hangi pencereden bakacağımı şaşırdım açıkçası.

Egemen Yüksel

egemenyuksel' Alıntı:
Öncelikle herkese cevaplar için çok teşekkürler. Yorulmadan sıkılmadan değerli zamanınızla bana cevap vermeniz benim için çok ama çok önemli.
Reha beyin ve Derya beyin de dediklerine bakarsak şu anki yol haritamız düz dizel şeklinde olacak. Tekrar çok teşekkürler. Bu konuda birçok siteye bakıyorum. Sizlerinde yorumunu almak isterim. Şimdi bir sitede boş bir araç 18.000 tl iken diğerinde 12.000 tl. Tabi kimisi orjinal ingiliz kimisi de hidrolik direksiyon. Ancak bunun optimumu var mıdır? Yani bir aracın yapılı olmayan hali ingiliz hidrolik direksiyon düz dizel 12.000 mi eder demeliyim? Yoksa istenen rakamların çoğu abartılı mıdır? Bir arkadaşım 5000 tl ye bile alınabildiğini söylerken. Diğeri 40.000 verip yapılı almalısın diyor? Hangi pencereden bakacağımı şaşırdım açıkçası.

Egemen Yüksel
12 bine düz dizel ve hidrolık direksiyon kulağa hoş geliyor ama bulabiliyorsanız harika bir durum derim sırf hidrolik direksiyon takmak bile 2 bini geçer hoop defender 10 bine geldi dışı seni yakar içi beni 5 binlik ancak mkden hurda olur onuda çekici ile taşırsınız gideceğiniz yere bir arkadaşım almıştı 4 bine 45 bine mal etti 35 bine sattı 2 de takla attı şimdi çift kabını ile mutlu mesut yaşamakta demem o ki defender aşk işi aldınmı duramassın ya çok seversin ya bu ne böyle deyip ikinci hafta satılığa çıkarırsın reha abimin dediklerine katılıyorum doğru bir yol olduğuna inanıyorum saygılar sevgiler arkadaşlar :smiley:
not:defender topladım 3/1 fiyatına sattım 2.5 benzinli :smiley:

Sanırım 15 e kadar düz dizel bakacak. :smiley: Ancak 12000 e benzinli orjinal ingiliz lpg li hidrolik direksiyon bulmadı değil sorular ondan galiba... Şaka bir yana gerçekten çok teşekkürler sizler bu sorulara yanıt için zaman ayırıyorsunuz bu benim için baaşlı başına değerli. Reha beyin dediğini yapıcaz sanırsak her ne kadar güzel benzinli araçlar bulsak ta şimdilik onları rafa kaldırıcaz. Dizel araçlara yoğunlaşıcaz.

Egemen Yüksel

2.5 düz dizel sahibi olmadım hiç ama beraber yol aldıklarımız oldu. Uzun yolda sabırlı olmanız gerek.
önce 200Tdi'ım vardı, 2012'den beri de 300Tdi kullanıyorum, motor tatminkar (2.5 dizel ve benzinliye göre) ancak konfor kesinlikle yok, beklemeyin. Ayda bir İstanbul'dan Sakarya, Bolu civarlarına kampa gidecekseniz bu konforsuz araç sizin için çok problem olmaz.
Reha'nın tavsiyesi çok makul, dizel ile başlayın, eğer araçtan memnun kalır ama sıkıntı motor diye düşünürseniz ya Reha'nın dediği gibi Puma atarsınız veya onu satıp motor parasına biraz daha ekleyerek Tdi alırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR