Hangi Fotoğraf Makinası?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amaç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,755
Ynt: Hangi Fotoğraf Makinası?..

PrometheusTR' Alıntı:
Kursa verilecek parayı bence ekipmana ayırmak daha mantıklı. Ders notları okunarak alınan teorik bilgi, daha iyi bilenlerle birlikte yapılan foto-safari'lerle de pratik yapılır. Bu reçete bence çok daha başarılı olur :smiley:
o da bir method,kendisinin karar vermesi lazıım,,kendi performansı anlamında bence hemen makina almamalı,olurmu ya diyebilirsiniz ama analogdan başlamalı(,tabiki hiç uğraşmamışşa)üniversitelerde da öyle,önce olayın ruhunu anlamak gerekir,çoğuna digitali daha kolay gibi geliyor,sadece neticeyi hemen görmek açısından kolay,ama foto bilginiz iyi değilse canım dslr ların çoğu elde compact makina işlevi görüyor,,çoğu kumanda auto da ,lhabire çekiliyor nasılsa bedevaya,görüntü kirliliği oluşuyor
selamlar

Etiketler

sıze katılıyorum. ama analogların tabı ve lfotograflarn muhafazası sıkıntı yaparatıyor. Nıkson P90 Canon Sx10 Is Fz28 arasında kalmıstım. F28 almayı dusunuyorum. Baska bır forumda cok fazla ovgu almıs.

tabiki şu anda biraz uğraştırıcı,ben saydam çekiyorum ama banyo edecek bir kaç yer kaldı
zaman hızla geçıyor,teknoloji değişiyor,ama olayın temeli aynıdır,sadece araçlar değişiyor,ben hala ifsak falan gibi kursa gidip ruhunu anlamaktan yanayım,oralarda bu işin ustadları var,atölye çalışmaları oluyor,kabul görmüş kişilerle çektikleriniz yorumlanıyor falan filan,sizede özgüven geliyor bu konuda,sergiler oluyor,katılınıyor,ortam var
böyle etkinlikler yabana atılacak ,hafife alınacak şeyler değil motivasyon anlamında
tabiki para harcanıyor,ama üçuk paralar değilki,,temel atılıp ve yön belirlenince ekipman düzülür,çünkü hangi tip fotograf dalını uygulayacağınaza veya sevdiğinize görede ekipman yatırımınız değişir,daha bilinçli olursunuz
dediğiniz modelleri bilmiyorum,oturup incelemek lazım
selamlar

unc' Alıntı:
o da bir method,kendisinin karar vermesi lazıım,,kendi performansı anlamında bence hemen makina almamalı,olurmu ya diyebilirsiniz ama analogdan başlamalı(,tabiki hiç uğraşmamışşa)üniversitelerde da öyle,önce olayın ruhunu anlamak gerekir,çoğuna digitali daha kolay gibi geliyor,sadece neticeyi hemen görmek açısından kolay,ama foto bilginiz iyi değilse canım dslr ların çoğu elde compact makina işlevi görüyor,,çoğu kumanda auto da ,lhabire çekiliyor nasılsa bedevaya,görüntü kirliliği oluşuyor
selamlar

Tüm analog kullananlar digitale geçerken, düşünceniz beni şaşırttı doğrusu. Analog makina çağın gerisinde kalmış bir makinadır. Bazı fotoğrafçılar, alışkanlıklarından vazgeçemedği için ya da karanlık odayı sevdikleri için ( ki bu da bir alışkanlıktır) analog kullanmaya ısrarla devam ederler. Veya digital teknolojiye uyum sağlayamadıkları için ''analogu seviyorum bunu yeri ayrı'' derler:smiley: İstisnaları vardır elbette ama, yeni başlayan birine analogtan başla demek bana çok da doğru gelmedi. Yeni başlayan birinin kendini geliştirmesi için bol bol fotoğraf çekmesi, çektiklerini sıcağı sıcağına izlemesi lazım. Pozum bitiyor bunu da çekmeyeyim dememeli. Analoğun bir de maddi külfeti var, başlangıç aşamasında olan ve çok sayıda fotoğraf çekmesi gereken biri için...
Saygılar.

sizde haklısınız
ama üniversitenin foto. kolunda okuyan bir öğrenci için hocaları istediğinden çıkma bir analoğ makina aldıktı,banada biraz tuhaf gelmişti ama,öyle
ama işin temeli analogdur,çağın digitale geçmesi gerçeği değiştirmez,adamlar hala analog görüntüyü yakalamaya uğraşıyorlar
biliyorsunuz bu tartışma plak sevenlerle,cd dinleyenler arasındada vardır
ama çekip netice görme ,antreman anlamaında katılıyorum
selamlar

Üniversitedeki hocalar yaşları itibariyle olgun oldukları için yeniliğe hemen ayak uyduramamış olmaları, analog makinayı iyi bildikleri ve kendilerini digital konusunda yeterli görmedikleri için eğitim verirken öğrencilerine analog makina aldırmaları normaldir.(İstisnaları bunun dışında tutuyorum. )Lütfen küçümsemek gibi görmeyin. Biz de yaşımız ilerlediğinde çağımızın gerisinde kalacağız mutlaka. Ninelerimizin, dedelerimizin bilgisayar kullanmayı bilmedikleri veya cep telefonlarında, açma kapama dışında fazla bir fonksiyonlarından haberdar olmadıkları gibi...

''İşin temeli analogtur'' demişsiniz. Evet önce analog vardı, sonra bu geliştirilerek digital oldu, ilerde nasıl olur bilinmez.
Bazı insanlar vardır, nostaljiden hoşlanırlar. Cd yerine plak dinleyenleri buna örnek verebiliriz. Kimi fotoğrafçıların analog makinayı tercih etme sebepleri de bu olabilir.
Saygılar...

sayın nurtella
üniversite herşeyi öğretmek zorunda,fotoğrafın geldiği aşamalarıda,nasıl oluşuyor,karanlık oda nedir. v.s
bence altında yatan bu,olması gerekende bu
nasıl olsa her yerde hesap makinası var,ne gerek var dört işlemin v.s nin nasıl yapıldığını öğretmeye,küçücük çocuklar dahil bırakın hesap makinasını,pc kulanıyorlar
tabiki tutucular var,geçmede gecikenler var çeşitli sebeblerden digitale
ama olaya nostalji diye bakmamak gerekir,analog bir görüntüyü ister ses ,ister fotoğraf olsun aslına sadık yakalayabilmek için nekadar A/D çeviriciler,işlemciler ve sw kullanılmakta
halbuki diğerinde ayna kalktığı anda görüntü ile başbaşasınız
ama çağ oraya gidiyor,,kolaylıkları ve görüntünün kolay elde edilebilirliği tartışılmaz,kimbilir daha ne teknolojiler çıkacak,pazarlama ve tüketim hesaplarını da untmamak lazım,bunların hepsi analoga yeni alternatifler yaratmak,daha sonra kendi içindede yeni alternatifler yaratacaklardır
bu arada benide digitalle ilgisiz algılamayın,savunur pozisyondayım diye,ama teknik olarak böyle bence
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler