<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Hangi GPS Cihazı?</b><br />
<br />
Selamlar,<br />
yolda navigasyon yapmak sizin icin "çok" önemli ise, etrafta dolanan bir sürü araç içi navigasyon cihazı var ve ne Garmin ne de Magellan'ın Tarck'ing modelleri bu işi o cihazlar kadar iyi yapamıyorlarlar.. en buyuk neden ekranın küçük olması ve hoparlör.. Ama bu piyasa cihazlarını da dağda bayırda kullanamazsınız..<br />
<br />
Arazide sadece, gittiğiniz yerin izini kayır etmek yada daha önceden hazırladığınız (arazi için yine) path'i takip etmek istiyorsanız (siz bunu belirtmemişsiniz ama ihtiyaç olduğundan emin olmak için yazıyorum) , arazi koşullarına dayanıklı olsun diyorsanız ve harita yüklemek istiyorsanız .. hem Garmin hem de Magellanın "temel" bütün modelleri işinizi görür..<br />
<br />
Bütün modellere (yine Gamin ve Magellan için) yeni haritalar yüklenir ama dikkat ediniz, bu haritalar Garmin veya Magellana özeldir.. Yani, cihazınız ile birlikte haritayı bulmanız/satınalmanız gerekir.. Fiyat hesabınıza bunu da katmalısınız.. ama bildiğim, bu haritalar crack olarak da bulunabiliyor çok arayınca..<br />
<br />
Hangi marka derseniz, biri için fikir belirtmek doğru olmaz ama ben Garmin kullanıyorum (bakın, Garmin daha iyidir demiyorum ..) ve ihtiyaçlarımı görüyor.. Ancak, haritası bildiğim kadarı ile satınaldığınız da 120€+KDV gibi bir fiyat imiş. yani satınalacak olursanız haritanın da fiyata dahil olması için pazarlık ediniz (duyduğuma göe ücetsiz yükledikleri de oluyormuş, ama ben "kek" gibi para ödeyip aldım .. ) <br />
<br />
Herhangi bir üyelik gerektirmeden (haritaların yıllık güncelleme bedeli belki söz konusu olabilir) GPS cihazı çalışır..<br />
<br />
bilmiyorum, size fikir verebildim mi? iyi günler dilerim, reha</div>