Ynt: Hangi Renge Boyatsam ?
S.n cartop bu linkteki arkadaşamıza olan tavsiyelerim sizin içinde geçerlidir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40229.msg423814#msg423814 yazdıklarımı ve önerilerimi iyi okuyunuz.
ayrıca bende çok eskimiş bir mercedes ve bmw kaporta ustası olarak renk değişmeni tavsiye etmem. hem önceki renğin ne olduğunu bilmek zor değil,renk değişim işi ruhsattan tutun,klips ,civata,kopçalara ve sükülen parçaların deformasına kadar hepsi bir sorundur. hal böyle iken iyi bir usta ,iyi bir işçilikle herşeyin üstesinden de gelinebilinir. fakaaaaat birde işin ehline gitmeyincemi diyelim ,veya düşmeyincemi diyelim artık bu işin suçlusu kim belli olmuyor.bakıyorsunuz araç sahibi bulamadığı ustaya bol para ile aracı bozdurabiliyor,bakıyorsunuz sınırlı harcama yapan araç sahibi ustayı bulmuş ama cimrilikle aracı bozdurabliyor.sonuçta olan aracın orjinalliğine oluyor.
Benim acizane tavsiyem: şu tanış bana ucuz yapar ,bu akrabam benden birşey almaz demeyin. burada şayet orjinal bir araç elde edilmek isteniyor ise kesinlikle iş ehline verilecektir.aksi halde sonuç maddi ,manevi büyük kayıp olucaktır.size mini bir örnek: şayet mekanikçi motoru berbat etti bozdu,artık iflah olmuyor. ne yaparsınız eskisini atar yenisini veya mustamelini alırsınız olur biter. ama aracın kasası motor gibi değildir, bir kez bozuldumu bir daha orjinalliği vermek imkansızdır.ben bana böyle başka ustalar tarafından bozulmuş bir kaç aracı onardıktan sonra bir daha asla yıllarca başka usta tarafından bozulmuş araç yapmadım ,onarmadım .böyle bir aracı onarması iyi usta açısından ölümdür.
renk konusuna gelirsek aracınızın kendi rengide güzel, yok değişiceksek o zaman bazı arkadaşların de tavsiye ettiği gibi ya haki yada kum rengi veya mogzilla nadir beyin aracının rengide güzel duruyor ( tatlı bir metalik bordo) eğer aracınız çok çok orjinal ise sizde orjinaliğe önem veriyor iseniz renk değişmeyiniz derim. diğer yandan ustalarınız ile iyi anlaşın konuşun yapılacak boya,vernik.harter,macun ,astar ve palstik aksamların ilacı ,marka ve paha açısından çok farklılıklar arzediyor bunu ustalardan başkalarının anlaması oldukça zordur. bu gibi şeyler sadece ve sadece masrafı üstlenen ustanın insifiyatindedir,40 yıldır işin içindeyim yanlış yapmayan ustalarımızın sayısı çok azdır. bilgilerinize
kolaylıklar dilerim saygılar.
KEMAL