Hangi Renge Boyatsam ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,560
Ynt: Hangi Renge Boyatsam ?

Bu arada sahra beji dedim ama siz ruhsat muayene vs gibi formalıtelerı arastırdınızmı renk değişimi için???
Buyuk bir ihtimalle bu evrak kırtasıye ıslerını ogrendıgınızde kesınlıkle aynı renk olacak gıbıme gelıyor sizin arac...

Etiketler

Güvenlik için gökyüzü mavisi, kırmızı, sarı ve beyaz renkler, arazide çizilme ve kolay tamir için opak renkler.
En az çizilmeyi gösteren ve aracı heybetli gösteren renk beyaz.
Doğaya yakın renkler bej, haki, yeşil.
Ama bence kırmızı kalsın. Renk değişimi masrafıyla aracınız için farklı bir şeyler yapabilirsiniz. :smiley:

Merhaba,

Linkde gönderdiğiniz renk gerçekten muhteşem ve bence kesinlikle başka bir renk düşünmeyin.

Bildiğiniz gibi bende aracımı boyatmak istiyorum ve cuma günü aracımı motor bakımından almak için Şaşmaz'a gideceğim. Eğer sizin içinde uygunsa birlikte gidebiliriz, hem Ankara'daki G-severler olarak tanışmış oluruz hem de belki birlikte boyatırız. Benim gösterdiğim ustalar komple boyatmanın gerekli olmadığını, komple boyatsam bile renk değişiminin bütün parçaların vidalarına kadar sökülme gerekliliğinden dolayı çok zor olacağını söylediler, belki sizin ustanız bu konuda bana da yardımcı olabilir.

Eğer aşağıdaki numaramdan ararsanız veya numaranızı yollarsanız randevuleşebiliriz.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY
(532) 414 48 56

arsamax' Alıntı:
Merhaba,

Linkde gönderdiğiniz renk gerçekten muhteşem ve bence kesinlikle başka bir renk düşünmeyin.

Bildiğiniz gibi bende aracımı boyatmak istiyorum ve cuma günü aracımı motor bakımından almak için Şaşmaz'a gideceğim. Eğer sizin içinde uygunsa birlikte gidebiliriz, hem Ankara'daki G-severler olarak tanışmış oluruz hem de belki birlikte boyatırız. Benim gösterdiğim ustalar komple boyatmanın gerekli olmadığını, komple boyatsam bile renk değişiminin bütün parçaların vidalarına kadar sökülme gerekliliğinden dolayı çok zor olacağını söylediler, belki sizin ustanız bu konuda bana da yardımcı olabilir.

Eğer aşağıdaki numaramdan ararsanız veya numaranızı yollarsanız randevuleşebiliriz.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY
(532) 414 48 56

Selamlar Cenk bey, tanışmakta büyük yarar var. Renk değişikliğine gitmek için motorun, gögüs, kapılar ve bir sürü elemanın, vidanın sökülmesi lazım. Ekstradan önünüze büyük işler çıkıyor. Bu durum hem zaman kaybına ve ek maliyete neden oluyor. Aracın boyadan çıkması en az bir ayınızı alıyor. Bu arada orjinal vidalar, bulamayacağınız klipsleri arama derdine düşüyorsunuz. Ustanız söküleni orjinaline uygun takarmı, takmazmı oda belli değil. En iyisi orjinal rengine devam etmek diye düşünüyorum.

Şaşmaz'da iyi ustalar var ama, Yalova'daki Ford servisinde boyasını yapmaya karar verdim. Servis sahibi yakınım, o açıdan olumsuz bir durum çıkmayacağını düşünüyorum.
Çalışmalarımızın resimlerini çekersek, forum için iyi bir kaynak olur. Tanışmak dileğiyle...
Selamlar

Merhaba Emin Abi,

Hem sizin bahsettiğiniz nedenlerden hem de aracın boyasının iyi olmasından dolayı komple boyatmakdan vazgeçtim, sadece ihtiyaç olan yerleri boyatıp rötüş yaptıracağım.

Umarım sizin aracınız da Yalova'da çok güzel olur, daha önce söylediğim gibi renk değiştirecekseniz kesinlikle gri derim ama yine de sizin zevkiniz tabi.

Ankara'ya döndüğünüz zaman mesajınızı muhakkak bekliyorum, bende sizin gibi Çukurambar'da oturuyorum ve tanışmakdan büyük memnuniyet duyarım.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk

cok dogru karar aoldiniz mehmet abi. cok karismak istemedim ama kirmizi cook yakisiyor bu cabrio G'lere. seninki biraz yanik ve originalde zaten tam 'kan kirmizi' degil. benim de oyleydi aldigimda.

benim G'nin renk kodu ; 'signal red', tam meredes boyasidir. 80'li ve 90'larin basinda kullanilan bir renk. cok tavsiye ederim. cok canli duruyor. zaten resimlerden belli ;)

siyah aksamlar icin sana renk kodu bulayim isterseniz.

sonunda benim arabann aynisi olacak galiba. :D

Arka bagaj kapısının alt kısımları ile stop lambaları etrafında ciddi paslanmalar vardı. Şablonlarını çıkarıp saç bükümünü hazırladık ve başarılı bir şekilde monte ettik. Restorasyonu özenle yapıyorum, boya işine sonra karar vereceğim. Yaptığım çalışmaları resimlerle yakında sunacağım.
Selamlar

lamp guard'lari ornek alacaksak, hic yorum gerekmez... ;) hala daha super takdir ve yorum aliyorum!

arka sis lambasini buldumun mehmet abi? onun guard'i merak ediyorum vallah.

S.n cartop bu linkteki arkadaşamıza olan tavsiyelerim sizin içinde geçerlidir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40229.msg423814#msg423814 yazdıklarımı ve önerilerimi iyi okuyunuz.
ayrıca bende çok eskimiş bir mercedes ve bmw kaporta ustası olarak renk değişmeni tavsiye etmem. hem önceki renğin ne olduğunu bilmek zor değil,renk değişim işi ruhsattan tutun,klips ,civata,kopçalara ve sükülen parçaların deformasına kadar hepsi bir sorundur. hal böyle iken iyi bir usta ,iyi bir işçilikle herşeyin üstesinden de gelinebilinir. fakaaaaat birde işin ehline gitmeyincemi diyelim ,veya düşmeyincemi diyelim artık bu işin suçlusu kim belli olmuyor.bakıyorsunuz araç sahibi bulamadığı ustaya bol para ile aracı bozdurabiliyor,bakıyorsunuz sınırlı harcama yapan araç sahibi ustayı bulmuş ama cimrilikle aracı bozdurabliyor.sonuçta olan aracın orjinalliğine oluyor.
Benim acizane tavsiyem: şu tanış bana ucuz yapar ,bu akrabam benden birşey almaz demeyin. burada şayet orjinal bir araç elde edilmek isteniyor ise kesinlikle iş ehline verilecektir.aksi halde sonuç maddi ,manevi büyük kayıp olucaktır.size mini bir örnek: şayet mekanikçi motoru berbat etti bozdu,artık iflah olmuyor. ne yaparsınız eskisini atar yenisini veya mustamelini alırsınız olur biter. ama aracın kasası motor gibi değildir, bir kez bozuldumu bir daha orjinalliği vermek imkansızdır.ben bana böyle başka ustalar tarafından bozulmuş bir kaç aracı onardıktan sonra bir daha asla yıllarca başka usta tarafından bozulmuş araç yapmadım ,onarmadım .böyle bir aracı onarması iyi usta açısından ölümdür.
renk konusuna gelirsek aracınızın kendi rengide güzel, yok değişiceksek o zaman bazı arkadaşların de tavsiye ettiği gibi ya haki yada kum rengi veya mogzilla nadir beyin aracının rengide güzel duruyor ( tatlı bir metalik bordo) eğer aracınız çok çok orjinal ise sizde orjinaliğe önem veriyor iseniz renk değişmeyiniz derim. diğer yandan ustalarınız ile iyi anlaşın konuşun yapılacak boya,vernik.harter,macun ,astar ve palstik aksamların ilacı ,marka ve paha açısından çok farklılıklar arzediyor bunu ustalardan başkalarının anlaması oldukça zordur. bu gibi şeyler sadece ve sadece masrafı üstlenen ustanın insifiyatindedir,40 yıldır işin içindeyim yanlış yapmayan ustalarımızın sayısı çok azdır. bilgilerinize
kolaylıklar dilerim saygılar.
KEMAL

Amerikalı Ronald'dan arka sis lambasının ölçülerini almıştım. Ona bir tane gönderdim, çok beğendi. Nadir beyeden alıp taktınmı diye soracaktım ? Derinlik ölçüsü küçük gelmiyorsa rahatlıkla takabilirsin. Problem varsa sana tekrar göndereyim.
Boya işini hallettikten sonra, arka stop ve sis lambası korumalarını monte edeceğim.

Kemal bey, verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Size katılıyor ve orjinalitenin çok önemli olduğunu biliyorum. Bu noktadan hareketle, renk değişimine gitmeyi düşünmüyorum. Boya kalitesi konusu, kaportacı, boyacı ustasının mahareti çok önemli faktörler. İnşallah, önerilerinizi uygulamaya çalışacağız. Yeriniz Ankaramı, İstanbulmu, Ankarada iseniz bir çayınızı almaya gelirdim.
Selam ve saygılar

Malesef cartop bey ben istanbuldayım ve artık 1 yıl oldu mesleği bırakalı şimdi artık buradan yani gezenbilirden yardımcı olmaya çalışıyorum. artık evimdeyim sıfır bir tranporter aldım bundan sonra güzel türkiyemi eşim ile gezmek var sırada. çocukları evlendirdik unu eledik eleği astık, mesleğimi artık çok zorlaşan kaza raporları ve sigortaların akılalmaz uygulamaları ,eksperlerin bitmek bilmez cimrliği, bana pes dedirtti.(iyileri müstsena) ayrıca çok olmaz araçlar onardım ve erken yoruldum şimdi buradan hizmete devam ediyorum. :D
bir fırsatta onardığım araçlarla birlikte bir konu başlığı açacağım ama çok uğraş istiyor bakalım ilerideki günlerde olabilir. başka bir konu ise gezenbilir ve tüm üyeler burada ilk duyacağı çok önemli bir çalışmamızdan bahsedeceğim. tabii bu işe birinici dereceden yakınım devam ediyor.konuyu açınca buradan da link verebilirim.yanlız herkes çok şaşıracak hatta yapılabileceğine inanmayanlar çıkacaktır.
saygılar
KEMAL

Yeni yaşamınızda sağlıklı ve mutlu olanızı dilerim. Araştırma ve buluşlara ciddi şekilde merakım var. Çalışmalarınızı heyecanla bekliyoruz. Başarı dileklerimle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR