Hardtop arka cam amortisörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,245

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
İçindeki yay özelliğini kaybetmiş. Camı açtığımda sopa koymaktan, kafama yaslamaktan bıktım.

Orijinal bulup değiştirme şansım nedir. Çıkmaların da aynı sorunu olacaktır mutlaka, düşünmüyorum.
Diğer araçların kullandığı, ufak modifikasyonla kullanabileceğim bir amortisör bulma şansım nedir.
Aynı sorunu yaşayan, başka bir çözümle sorunu halleden var mı.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Hardtop arka cam amortisörü

Buggy' Alıntı:
İçindeki yay özelliğini kaybetmiş. Camı açtığımda sopa koymaktan, kafama yaslamaktan bıktım.

Orijinal bulup değiştirme şansım nedir. Çıkmaların da aynı sorunu olacaktır mutlaka, düşünmüyorum.
Diğer araçların kullandığı, ufak modifikasyonla kullanabileceğim bir amortisör bulma şansım nedir.
Aynı sorunu yaşayan, başka bir çözümle sorunu halleden var mı.

Teşekkürler.

ben kendi aracımın camına mobilye aksesuarcılarında satılan dolap kapaklarında kullanılan amortisörleri uydurdum.iki tanesi 9 tl sadece 9 tl iyi de iş görüyorlar

merkezci' Alıntı:
ben kendi aracımın camına mobilye aksesuarcılarında satılan dolap kapaklarında kullanılan amortisörleri uydurdum.iki tanesi 9 tl sadece 9 tl iyi de iş görüyorlar

Yanıtınıza teşekkürler. Parça adı veya parça no varsa daha kolay bulabilirim. En yakın mobilya aksesuarcı 90 km mesafede ama online alışveriş yaptığım birkaç mobilya aksesuar sitesi var.

merkezci' Alıntı:

Bahsettiğiniz

http://www.gozdenalbur.com/GAZLI-KAPAK-AMORTISORU-120-NEWTON,PR-3808.html

olabilir mi. Boyutları hakkında firmadan bilgi istedim.

ta kendisi ben mobilyacidan aldim siz daha ucuz bulmussunuz , benim arka cam cercevesi metal ve 46x115 cm cam takili acarken agirliktan dolayi gucu yetmiyor ama en azindan biraktigim sekilde duruyor sizin kapak daha hafif ise iyi calisir

merkezci' Alıntı:
ta kendisi ben mobilyacidan aldim siz daha ucuz bulmussunuz , benim arka cam cercevesi metal ve 46x115 cm cam takili acarken agirliktan dolayi gucu yetmiyor ama en azindan biraktigim sekilde duruyor sizin kapak daha hafif ise iyi calisir

Firmadan yanıt geldi. Verdiğim linkteki amortisör dolap kapakları için olanmış, açık halde boyu 27 cm ve 120 Newton(12kg)luk. Yatak bazası amortisörü tavsiye ettiler. Açık halde boyu 375mm ve 1200 Newton'luk. Onlardan sipariş vermeyi düşünüyorum.

http://www.gozdenalbur.com/1200-N-BAZA-AMORTISORU,PR-4847.html

Benim hardtop'un arka cam çerçevesi de metal ama iki tane kullanırsam ağırlığın sorun olacağını sanmıyorum. Önemli olan orijinalle aradaki 75mm'lik sorunu nasıl çözeceğim. Yani bağlantı noktalarını hardtop tarafından mı yoksa çerçeve tarafından mı değiştireceğim.

Aynı sorun benim vitaradada var. yıllardır bende çok araştırdım uygun bir amortisor yok. mobilya amortisorlernin boyu uygun degil.

MİCOMİCO' Alıntı:
Aynı sorun benim vitaradada var. yıllardır bende çok araştırdım uygun bir amortisor yok. mobilya amortisorlernin boyu uygun degil.

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&kss=&filtre=07.03.02

Burada da değişik boyda amortisörler var. Ama fazla detay yok, fiyatlar da pahalı gibi.

MİCOMİCO' Alıntı:

Denemeden kesin birşey söylemek istemiyorum ama iki tane baza amortisörü alıp ya boyunu uzatarak kullanacağım, ya da bağlantı noktasını değiştireceğim. En kötü ihtimalle eski duruma dönüp alacağım amortisörleri bir yerde değerlendiririm.

Maslak sanayi namiştayn istediginiz boy ve guçte bulabilirsiniz. 5.2 nın çiftini 50 tl ye degişmiştim. Kendi aracim içinde özel yaptirdim.

Emin bey el elden üstündür , ben araştırıp mobilya amörtisörlerinden uydurma yapmıştım ancak gücü az olduğu için istediğim randımanı vermemişti.Sayenizde baza amortisörlerini gördüm şimdi onlardan iki tane alıp uyduracağım forumun faydası bu işte bir elin nesi var iki elin herşeyi teşekkür ediyorum

merkezci' Alıntı:
Emin bey el elden üstündür , ben araştırıp mobilya amörtisörlerinden uydurma yapmıştım ancak gücü az olduğu için istediğim randımanı vermemişti.Sayenizde baza amortisörlerini gördüm şimdi onlardan iki tane alıp uyduracağım forumun faydası bu işte bir elin nesi var iki elin herşeyi teşekkür ediyorum

Başka bir firmadan daha uygun amortisör buldum ve sipariş verdim. Baza amortisörleri 37 cm, kapak 90 derece açılmaz. Ekteki linkte otobüs yan bağajlarının değişik boylarda kapak amortisörleri var. Sizinki benim amortisörle aynı mı bilemiyorum. Bendeki kapalı 32 cm, açık 49 cm. Tam ölçülerde buldular ve bugün kargoya veriyorlar.
Firma sahibi Hamdi ve Yakup Çalışkan. Her ikisi de çok ilgililer, boyu ölçtükten sonra telefonla arasanız en uygun amortisörü tavsiye edeceklerdir. Fiyatlar da çok uygun.

http://www.tezpar.com/Amortisor_Grubu.html

MİCOMİCO' Alıntı:

Sayın Micomico,
Yukarıdaki mesaj sizin vitaranın sorununu da çözecektir. Her boyda amortisör mevcut, şimdilik bir sorunu yok ama eşimin vitarasının arka kapı amortisörünün aynı boyutlarında olanını da buldum. Sanıyorum sizin vitara hardtoplu ve kapak yukarı doğru açılacak şekilde. uygun boyda amortisörü bulacağınızdan eminim. Kolay gelsin.

Buggy' Alıntı:
Sayın Micomico,
Yukarıdaki mesaj sizin vitaranın sorununu da çözecektir. Her boyda amortisör mevcut, şimdilik bir sorunu yok ama eşimin vitarasının arka kapı amortisörünün aynı boyutlarında olanını da buldum. Sanıyorum sizin vitara hardtoplu ve kapak yukarı doğru açılacak şekilde. uygun boyda amortisörü bulacağınızdan eminim. Kolay gelsin.

Emin bey ;
öncelikle teşekkürler. Yarın ilk işim amortisörün üzerinde yazan bütün bilgileri yazıp ilgili firmaya mail atacağım. umarım uygun bir amortisör bulabiliriz. yıllardır çektiğim ızdırap sona erer.

MİCOMİCO' Alıntı:
Emin bey ;
öncelikle teşekkürler. Yarın ilk işim amortisörün üzerinde yazan bütün bilgileri yazıp ilgili firmaya mail atacağım. umarım uygun bir amortisör bulabiliriz. yıllardır çektiğim ızdırap sona erer.

Bence mail yerine telefonla bilgi verin. Sitenin iletişim sayfasında telefon numaraları var. Firma sahibi Hamdi veya Yakup beyle konuşursanız amortisör üzerindeki bilgilerden fazlasını aktarabilirsiniz. Konuya vakıf oldukları için detay bilgilerden başka her iki uçtaki bağlantı şekilleri üzerinde de önemle durdular.

Setra otobüslerin yan bagaj amortisörü ile sorun çözüldü. 500mm boyunda 200 Newton'luk amortisörlerden 2 adet kullandım(2x10TL). Kilidi açtıktan sonra yukarı kadar kendi açılıyor, aşağı çekerken biraz güç gerekiyor ama yarıya kadar indikten sonra kendi kapanıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR