Hasan Dağı Tırmanışı (21-22 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,499
Ynt: Hasan Dağı Tırmanışı (21-22 Mart 2009)

Sevgili Efe ve Mustafa bey çok güzel bir etknlik için ayrıca Efe bey 2950 den dönerek alınması zor bir karar almış ama tırmanıp sağ salim geldiniz aklımızdaydınız artık seneye beraber çıkarız . Mustafa bey videoda tam sen ocağı yaktın ocağın sesini duymayı beklerken o bölüm kısa geçti. Neyse gönüllerimiz sizinle en kısa zamanda buluşmak dileğiyle.

Etiketler

Hasan dağı tırmanışını organize eden Explorer' dan bahsetmek istiyorum. Ertuğrul Melikoğlu tarafından 1990 yılında kurulan Explorer Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında dağlara geziler düzenliyor ve rehberlik hizmeti veriyor.

Ertuğrul hoca herşeyden önce emniyete önem veriyor. Yapılacak faaliyetin zorluğunu en zayıf kişiye (örneğin bana) göre ayarlıyor. Herkesi belli etmeden takip edip kapasitesini tespit ediyor. Gidilen yeri avucunun içi gibi biliyor. Davranışlarıyla da örnek bir insan.

Bu iki günlük etkinlikte herşeyden memnun kaldım (kendi performansım hariç). Çok iyi arkadaşlar edindim.

Ertuğrul hocam, herşey için teşekkür ederim. Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere.

Efe bey merhaba,
Cesaretinizden ötürü tebrik ederim.
Ben hayal bile edemiyorum böyle tırmanışları.

Mustafa bey için söyleyecek söz bulamıyorum, sadece dilimi ısırıyorum.
Selamlar.

Şenol bey,

Teşekkür ederim. 2-3 ay öncesine kadar ben de hayal edemiyordum. Fakat sabahın erken saatlerinde o karlı yamaçta tırmanırken doğu ufkunda gündoğumuna tanık olmak hayal ötesi.

Şiddetle tavsiye ederim.
Selamlar

COMPETUS' Alıntı:
Efe abi söyleyecek o kadar çok şey varki içimdeki burukluk kelimeleri toparlamama müsade etmiyor.Video'yu seyrederken kendimi bir an oradaymış gibi hissettim ve bir şey daha hissettim seneye sizinle orada zirvedeyim.

Murat birlikte çok güzel tırmanışlar yapacağız inşallah Allah sağlık versin yeterki.

Selamlar

_mondial' Alıntı:
güzel birtırmanış olmuş hepinizin verdiği emek için ayrı ayrı ellerinize sağlık demek isterim. bu bana geçen yıl yaptığımız haziran erciyes tırmanışını hatırlattı. tabi buna göre oldukça amatörceydi bizimkisi.. haziran olmasına rağmen 3000 metrelerden sonra zirve karla kaplıydı. acemiliğimiz yüzünden zaman yetmedi , zaten kamplı bir tırmanış değildi. demem o ki Efe bey, ilk tırmanış için oldukça zorlu bir zaman seçmişsiniz. aslında bence ilk tırmanışı yazın gerçekleştirmenizde yarar vardı diye düşünüyorum. çünkü ilk tırmanış aynı zamanda dağlarla bir tanışma babında geçen bir tırmanış oluyor ve ne yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz. bizde zirve yapamamıştık ama dediğiniz gibi dağlar orda duruyor, bizdeki bu azim oldukça o zirveler bizim olmaya mahkum....

Teşekkür ederim. Zor bir başlangıç olduğunun farkındayım. Ama bu işi çok sevdim. İnşallah devam edeceğim.
Selamlar

mezeci_67' Alıntı:
Sevgili Efe ve Mustafa bey çok güzel bir etknlik için ayrıca Efe bey 2950 den dönerek alınması zor bir karar almış ama tırmanıp sağ salim geldiniz aklımızdaydınız artık seneye beraber çıkarız . Mustafa bey videoda tam sen ocağı yaktın ocağın sesini duymayı beklerken o bölüm kısa geçti. Neyse gönüllerimiz sizinle en kısa zamanda buluşmak dileğiyle.

Adnan beycim. En kısa sürede birlikte tırmanmak dileğiyle
Selamlar

Efe, seneye kış tırmanışını beklemeden önce bir kaç yerde yaz tırmanışları yapmak gerekiyor, özellikle Hasan Dağı için yaz tırmanışıyla başlamak daha doğru olacaktır. Bütün zorluklara rağmen cesaretinden dolayı seni kutluyorum.

Mustafa Abi, performansın her zaman olduğu gibi çok iyi, maşşalh diyorum sana.

Zerrin,

İlkbahar ve yaz aylarında çeşitli tırmanışlar yapacağım. Gücümü artırmak için bu şart. Dağcılığın herşeyden önce dayanıklılık olduğunu bu tecrübeyle öğrenmiş oldum. Ayrıca eğitim programlarına da katılacağım. Bir yandan teorisini bir yandan pratiğini yaparsam seneye kadar bir hayli mesafe alırım diye düşünüyorum.

Teşekkürler

efe bey başarılı faaliyetinizden önce sizleri kutlarım. ayrıca faaliyetinizi bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ederm. sevgiler

Mustafa ve Efe bey, her ikinize de tebrikler. Efe bey, dağcılık zirve amaçlı olsa da dönüş kararı alabilmek çok önemli bir özellik, gereksiz yere kendinizi riske atmayarak doğru karar vermişsiniz. Ben Hasan dağı kış tırmanışını yanlış hatırlamıyorsam 3. denememde yapabilmiştim :smiley:
Bu arada Mustafa beyin belirttiği gibi Hasan Dağı etrafı açık volkanik bir dağ olduğu için gerçekten çok rüzgar alan ve sert hava koşullarına sahip bir dağ.
Ertuğrul ile ilgili bilmeyenleriniz için bir de ek yapmak isterim, kendisi sayısız tırmanışın yanı sıra benim dağcılığa başladığım dönemin efsane dağcısıdır. (Ertuğrul'un Demirkazık Kuzey duvarı ilk solo tırmanışı uzun süre örnek aldığımız bir tırmanıştı)

erthem' Alıntı:
efe bey başarılı faaliyetinizden önce sizleri kutlarım. ayrıca faaliyetinizi bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ederm. sevgiler

Erdem bey, teşekkür ederim
Selamlar

ytansug' Alıntı:
Mustafa ve Efe bey, her ikinize de tebrikler. Efe bey, dağcılık zirve amaçlı olsa da dönüş kararı alabilmek çok önemli bir özellik, gereksiz yere kendinizi riske atmayarak doğru karar vermişsiniz. Ben Hasan dağı kış tırmanışını yanlış hatırlamıyorsam 3. denememde yapabilmiştim :smiley:
Bu arada Mustafa beyin belirttiği gibi Hasan Dağı etrafı açık volkanik bir dağ olduğu için gerçekten çok rüzgar alan ve sert hava koşullarına sahip bir dağ.
Ertuğrul ile ilgili bilmeyenleriniz için bir de ek yapmak isterim, kendisi sayısız tırmanışın yanı sıra benim dağcılığa başladığım dönemin efsane dağcısıdır. (Ertuğrul'un Demirkazık Kuzey duvarı ilk solo tırmanışı uzun süre örnek aldığımız bir tırmanıştı)

Yankı bey bey teşekkür ederim.
Selamlar

Sevgili arkadaşlar ilginize ve desteklerinize bende teşekkür ediyorum,

İstek ,
eğitim,
disiplin,
kondüsyon ve doğru lider ve rehberle yola çıktığınızda aşılmayacak dağ yoktur,

bu yılı boş geçirmeyelim muhtemelen 16-19 mayıs 2009 tarihleri arasında Ertuğrul hocamın düzenleyeceği Aladağlar etkinliği olacak , etkinlik tırmanış, eğitim, ve treking içerecek katılımcılar hazırlık durumuna göre istediği bölüme katılacak burada arzu eden arkadaşlarla birlikte olmak çok keyifli olur,

Selam, Sevgiler,

MKG

yaaa valla efe abbi e mustafa abi ee ne diyeyim yaa ben şimdi :D hele o resimler videolar :D şimdi mustafa abi dedin ya eğitim istek doğru rehber şu anlatılanları dinleyip şu resimleride görünce isteksizlik mümkünmü:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,801
Kaydolan Son Üyemiz
Aliberen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR