<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Hayatı İdame Teknikleri</b><br />
<br />
Herkezi selamlıyorum...<br />
<br />
arkadaşlar, survival programları da hergün seyrettiğimiz diğer programlar gibi hazırlanan,izleyiciyi tv.başına çekmeyi amaçlayan diğer konulara dayanan bir programdır..seyircisi olduğu sürece yani reytingi ne göre devam eden bir yapımdır..konuların çekim arkasında tahmin edemeyeceğiniz kadar bir ekip vardır...Bir kahraman ve bir kameran dan oluşmaz asla...<br />
<br />
ama seyrin devamı için konuların inandırıcılığı esastır.. Tabiiki amaç doğal yaşamın idamesidir,bu konuların büyük bir inandırıcılık seviyesinde hazırlanması gerekmektedir ki devamı olabilsin...<br />
tabiiki bazı taktikler had safhada kullanılmaktadır.. Çünki seyircilerin tamamına yakın bir bölümü konudan uzak,ama bir okadar da enteresan bulmaktadır programı.. Eğer bir gün başına gelirse....işte gerçek amaçta budur.. insanın aklına KAZINARAK anlatılır konular..<br />
Öğrenmek maksadı ile izlendiğinde sınırsız bilgi deposudur...<br />
<br />
filim gibi seyir yerine detaylar takip edilmelidir.. bazı hallerde ise bilginin kayda alınması daha mantıklı olanıdır , bir süre sonunda bu seyrettiklerimizi unutma ihtimali mevcuttur....<br />
Hayatta kalmanın temeli kaslı vücüt değil,beynimizdeki birikimlerdir...<br />
bu arada '<b>Su Damıtımı ile ilgili'<b> olarak 'VitaEsMorte' nin hazırlamış olduğu resimli anlatımın bir diğer versiyonu olan Deniz suyunu İçme suyuna çevirme olayını da ben anlatayım...<br />
<br />
Denizde bulunan arkadaşlar, mecburiyet halinde bu anlatacaklarımı uygulasınlar ...sonuç % 100 tatlı sudur..<br />
Bir kovanın tam ortasına bir bardak koyuyoruz. Bu bardağın içersine de devrilmesin diye temiz bir taş parçası koyuyoruz..sırası ile deniz suyunu yavaşça vede bardak içersine girmeyecek bir şekilde kovaya döküyoruz..dikkat edeceğimiz konu , su seviyesi mutlaka bardak ağzı seviyesinden aşağıda kalmalıdır...Buraya kadar tamam ise artık kovanın ağzını folye,yada streech dediğimiz ambalaj lamada kullanılan çok ince naylon ile kapatıyoruz, son olarak da bu naylon parçasını 1-2cm. kadar aşağıya eğebilecek ağırlıkta bir çakıl taşını kovanın tam ortasına koyuyoruz..<br />
artık işlemimiz bitmiştir...<br />
Güneşin ısısı suyu buharlaştıracak,buhar yukarı çıkıp naylonda su damlası olacak o damlacık son koyduğumuz taşın vermiş olduğu eğim ile bardağın içersine düşecek..<br />
Bir zaman sonra o bardak su ile dolmuş olacaktır.. bu zaman güneşin şiddetine göre 1-3 saat sürebilmektedir..eğer kıyıda iseniz kıyı da açacağınız bir çukura koyacağınız kova daha hızlı bir şekilde olayı tamamlayacaktır.. Kovanın koyu renkli olması gibi yada sizin yaratıcılığınıza kalmış diğer alternativlerde olası zamanı hızlandıracaktır.. Son defaki denememde şişirilmiş bir araba şamreli (Araba iç lastiği) içersine koyduğum kovayı şamreli geçmeyecek seviyeye kadar gömdüm şamrelin üstünü de bir cam parçası ile kapattım ,.....Buda bir yöntem olarak aklınızda kalsın derim....<br />
<br />
Not: Bu yöntemi Alman RTL televizyonunda bir programında görerek öğrendim..Çok mantıklı bir yöntem olduğu için olsa gerek hiç unutmadım.. <br />
Yazdıklarınız içersinde bahsi geçtiği içinde burda belirttim<br />
eğer anlaşılmaz ise fotoğraf desteği için çekim de yapabilirim....<br />
<br />
Hepinizi saygı ile selamlıyorum..</b></b></div>