Ynt: Haydi Arkadaşlar Kış Turu...
Merhabalar
Uluengin ailesi işle tanışmak gercekten bir ayrıcalık.Saygı ,sevgi çemberiyle birbirlerine sarılmış, çok uyumlu bir aile.Haldun Beyin eşi balık vede deniz ürünlerini tadabileceğimiz yerler konusunda bizlere kaliteyi yaşattığı için kendisine bir kez daha teşekkürü borç biliriz.Haldun Beyin sohbetleri benim için filozofca,Batu'nun gitarı ve sesi, sevgili eşinin ortama uyumu, mükemmeldi.
Haldun Uuengin ailesinden geyiklide ayrıldık.Amacımız Bozcadayı görmekti.İskeleye geldiğimizde vapur saatlerinin geç vakitte olduğunu öğrendik.Dönüşte hava koşullarınında bozulabileceğini düşünerek bozcaada sevdamızı başka bir gezide yapmayı kararlaştırdık.Çanakkaleye doğru yola koyulduk.Çanakkale iskelesine yanaştık.Eceabat'a geçtik.Eceabat'ta geceyi geçirdik.Sabah simitli sabah kahvaltısı,alışverişimizi yaptık keşan'a doğru yola koyulduk.Yıllar önce gittiğim Enez'e dümen kırdık.akşamüzeri enezi gezdik.Enez antik kalıntıları olan bir yer.Yaklaşık 7-8 bin yıllık mazisi var.Harabe halinde olan kalesi tarihsel sıralamayla bütün medeniyetlerin izlerini taşıyor.En çok dikkatimi çeken şey ise tarihi yapının avlusunun ortasında iki binada halen oturanlar var vede binaların yaşıda öle eski falanda değil.Nasıl yapı izni aldıklarına şaşırdım.Akşam olmuştu Yunan köylerinin ışıklarını izledikten sonra oradan Keşana doğru geri giderek, Uzunköprü yakınlarında bir benzinlikte geceledik. Uzunköprü'de şehir turu atık. Şehre adını veren köprü, 2.Sultan Murat tarafından Mimar Muslihittin Bey, Kalfası Mehmet Usta'ya 1427-1443 tarihlerinde yaptırılmış. Uzunluğu 1270 metre,kemer adeti ise 173adet.Hala kullanılıyor.En ufak bir deformasyon yok.Yeni yapılmış gibi.
Gezimiz Edirne istikametinde devam edecek şimdilik sizlerin vaktinizi almak istemediğimden görüşmek dileklerimle hoşcakalın .
(KENDİ ADIMA GÖNDEREMEDİM OĞLUM ADINA GÖNDERİYORUM --KENAN AKCA)