Haydi şu 68'zi durduralım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özkan musal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,451

özkan musal

Ana Kamp
Yer
Alaşehir/MANİSA
herkeze slm.ben özkan musal manisa alaşehirden.daha önce arabamın revizyonu konusunda stemizdeki arkadaşlarımıza bilgi verip tutmayan frenlerim konusunda fikir almaya çalışmıştım.bu model araçların fabrika çıkışlı fren sorunları olduğu hakkında bir üyemiz beni aydınlattı ve defender 100 modelinin merkezlerini takmamı önerdi.şimdi bu merkezleri en yakın nereden ve kaç liraya bulup anlayan bi ustaya taktırabilirim?ve problem çıkarırmı?yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim(bu arada arabanın freni olmadığı için yola çıkamıyorum yapabilecek olan ustayı alaşehirde misafir edip işlerimizi halletmeye çalışacağız.her türlü alet ve ekipman kendimizde mevcut)

Etiketler
Ynt: Haydi şu 68'zi durduralım.

Özkan abi selamlar

bi 68 model de ben de var, ben aldığımda da fren problemdi, arabayı topladım hala 10 numara oldu sayılmaz.

sıraya koyup gidelim abi,

Ön frenlerinde her tekerde tek merkez mi var yoksa ön tekerlerde 2 tane mi fren merkezi var?
Eğer her tekerde tek merkez varsa, öndekiler 1.1/8 " arkalar 1 " çapta olacak..

Balatalar ayar tutup da tekeri kilitleyebiliyor mu?

Eğer merkezleri değiştirdiyseniz yanlış almış olabilirsiniz. alt merkezler büyükse üst merkez tek basışta doldurmuyor olabilir.
Üst merkez debriyaj merkeziyle aynı genişlikteyse, o orjinal merkezi lakin, ben de denedim yetersiz geliyor.
Benim üstte 1 " merkez var, yenisi İzmir'deki LR parçacısında bulunabiliyor. Havasını tam alamadığım halde tek basışta dipte tutuyor..

Siz de neler yaptıklarınızı ve sorunlarınızı detaylandırırsanız, belki çözümü kolaydır..

Özkan bey bizdede 2 tane 68 model seri2 vardı ama ilk aracımız frenleri 109" serieslerin kampanalarını takmıştık (109" lerin kampanalari daha geniş ) o sebeple o araçta firen sonuru yaşmadık ama ondan sonraki gene 68 model araçta orjinal firenleri vardı malesef o aracı yıllarca çok az firenle kullandık

size tavsiyem bulabiliyorsanız eğer 109" serieslerin tablasıyla birlikte kampanaları değişirseniz firen sorununuz kalmaz

ve birde firenlerde ne gibi sorun var bunuda açarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.ben size parçacıdan aldığım tüm malzemeyi yazayım nerede yanlışlık var bakalım
-1 adet yeni model ana merkez
-2 adet ön teker fren hortumu
-4 adet teker merkez lastiği
-fren rekorları
-fren rekor kapağı
-fren pedal hidrolik lastiği

• -balataları çaktırdık
    -debraj alt merkez tamir takımı

• -debraj üst merkez tamir takımı(bu yenii merkezlerden birisini takmayıp eskisini kullandılar ama ana merkez'mi debraj merkezi'mi bilmiyorum
      -4 adet piston,sekman
      -komple ön taslar tamir takımı
      -4 adet poyra keçe
      -direksiyon taksimat mili ve 4 burç
      -8 adet akis kıl keçe

• -eksantirik zinciri -2 adet yağ filitresi -ana kol yatak -ek yatak gezi ayı -takım conta keçeli -platin,meksefe ve savt kayıcısı -1 adet ön teker rulmanı -radyötör -ostimdende komple silindir kapağı aldığım parçalar bundan ibaret.Şimdi arkadaşlar babam hatırladığım kadarıyla bu aracın yakıt ve fren konularında çok uğraşırdı toplatmaya başladığımda zenit olan karbürötörünün yerinde anadol karburatörü vardı tabiki eskisi takıldı.frenleride anadol vestenhousu ile debraj hidroliğini birbirinden ayırarak 3,4 basışta durduruyorduk.orjinal olmasını istediğim için tamircinin istediği tüm parçaları aldım.taktığımızda pedal boşluklarınıda aldığımızdan dolayı pedallar çok yüksek ve taş gibi sertleşti.pedalın oradaki civatadan düşürmeye çalıştı lakin bu seferde test sürüşlerinde hidroliğin kaktırdığı balatalar pedalı bırakınca kapanmadığı için kampanayla sürtünmeden dolayı ıısınıp tekeri kitleyerek aracı yerinden oynattırmıyordu.bizde teker rekorlarından hidroliği boşaltım el fireniyle tamirhaneye dönüyorduk artık tamircim balataların yeni olduğundan alışması gerekli olduğu gibi bahaneler sunmaya başladı.bir ara 3 tekeri körleştirip tek teker frenle idare ettim sonra oda gidince aracı askıya alıp iyi bir usta,bol vakit ve maddiyat :smiley: ta kavuşuncaya kadar işi erteledim.sizlere aracımın fotoğraflarınıda göstermek isterdim ama nasıl pc.den yükleyeceğimi bilmiyorum.bu aracı toplatma ve yaşadığım usta,parça problemlerini yazsam hakikaten roman olurdu.her iş parayla çözülmüyor o zevki sizinle beraber yaşayacak ustaları arayıp bulmak lazım.herkeze saygılar

abi frenlerimi yaptırdım sandım, LR Adventure 'a katıldık benim de frenler yolda kilitledi :smiley:

O ayar baya hassas Özkan abi,

ilk basışta debriyaj ve fren pedalında birkaç mm boşluk olması gerekecek, ki ayağımızı kaldırdığımızda piston geri gelsin yağ da geri dönsün diye.

boşluk az oldu mu yağ dönmüyor. Benim alt merkezler lastikle kurtarmamıştı yenilerini almıştım.Balata ayarlarının da tam olması gerek abi, 2 ayar vidası var, her usta düzgün ayarlayamıyor, sırayla ayarlamak lazım..

Balata ayarlarıyla pedal ayarı vosvoslarınkine çok benziyor, belki vosvostan anlayan bir tamirci varsa bir de ona gösterin isterseniz. Ben İzmir'deyim ben de usta beğenemiyorum.

özkan musal' Alıntı:
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.ben size parçacıdan aldığım tüm malzemeyi yazayım nerede yanlışlık var bakalım

-debraj alt merkez tamir takımı

• -debraj üst merkez tamir takımı(bu yenii merkezlerden birisini takmayıp eskisini kullandılar ama ana merkez'mi debraj merkezi'mi bilmiyorum

• Özkan bey debyaj alt merkez eğer seri3 şanzımanınya değiştirilmediyse alt merkezi değiştirmek için şanzıman sökülmesi gerekir yada aldığınız merkez seri3 merkezi ise o yüzden değişmemişlerdir

Fotoğraf yükleyebilmek için ya photobucket.com üye olup fotoları önce bu siteye yükledikten sonra İMG code linkini buraya yapıştırabilirsiniz
    yada fotograf boyutu eğer büyükse küçülterek

önizleme : dosya seç : bilgisayarından istediğin fotoyu yükleyebilirsin mesajı gönderince foto yüklenecektir
    aynı mesajda birden fazla mesaj göndermek için (daha çok eklenti ) diyerek diğer kutucuğa aynı işlemi yapabilirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.