Hem Günlük Hem de Camper Olarak Kullanmak için Araç Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrtctn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,752

mrtctn

Yeni Üye
Arkadaşlar gezmeyi ve doğayı çok seviyorum, ancak malum bütçe ve zaman da sınırlı, bu yüzden hem günlük olarak kullanabileceğim hem de istediğimde (iş çıkışında bile) kamp ve gezi amacıyla kullanabileğim bir araç almak istiyorum.Almak istediğim araç ve yapmayı düşündüğüm modifikasyonları aşağıda anlatmaya çalışacağım. Sizden ricam, konuyu inceleyip yorumlamanız, alacağım araç için tavsiyelerde bulunmanız ve yapacağım modifikasyonların olabilirliğini ve nerelerde (İzmir) yapılabileceği.
Öncelikli olarak düşündüğüm araç uzun şasi bir Hyundai Starex maximum 15000 YTL. Araçta öncelikle 5 kişinin konforlu olarak seyahat edebilmesini istiyorum bu yüzden araç cityvan tabir edilen yarım camlı olmalı yada panelvan bu hale getirilmeli. Aracın ön koltukları ve döşemeleri konforlu ve kullanışlı olarak yenilenecek. Özellikle öndeki ikili koltuk tekliye dönüştürlmeli ve arkadaya doğru 180 derece dönebilmelicek hale getirilmeli. (sürücü koltuğunun da aynı özelliğe sahip olması durumunda, aracın vites ve el freni bunu engeller mi?) Ön koltuklar arasına uygun bir buzdolabı yerleştirlmeli. Ön ve arka koltuklar arasına katlanabilir uzun bir masa konulmalı. Böylece araç içinde güzel bir yemek ortamı oluşturulabilmeli. Ayrıca masa katlanıp, arka koltuklar yatırıldığında 2 hatta üç kişiyi alabilecek bir yatak oluşmalı ayrıca arkadaki üçlü koltuğun altı da dolap olarak kullanılbilmeli.
Benim hesaplarıma göre bu durumda bile aracın arka kısmında 1.5m x 1.6m boyutunda bir alan kalmakta.Bu alanda da, köşe kısma60*100cm boyutunu portatif tuvalet koyacak şekilde bölmek, içine yüksek dar temiz su deposu ve duş koymak, tabana alçak ama geniş pis su deposukoymak. arka camın ön kısmına küçük bir evye ve küçük tüp konulabilecek bir dolap dizayn etmek(yaklaşık 50 cm genişliğinde ve 30cm eninde), diğer köşe kısma ise gerekli ekipmanlar(çadır, mangal, gerekliyse yedek akü) için bir dolap dizayn etmek. Ayrıca aracın tavanınada gerekirse bir port bagaj eklemek. Elbetteki aracın arka kısmı çok konforsuz ve alçak olacak ama ancak zorunlu durumlarda kullanılacağı için çok da önemli görmüyorum.
Birde aracın içerisine son zamnlarda bir kaç mağaza ve internette gördüğüm, portatif klima olarak adlandırılan ve oldukça küçük boyutlu(40*50*15) ve dışarıya yanlızca gerekirse baca ile bağlanan klima ile ısıtma ve soğutma sağlamayı düşünüyorum. Bu alet 800 Watt ve 3 amper güç çekiyor acaba 2500 wattlık bir inverter la bu aleti verimli olarak kullanabilirmiyim.
Ayrıca tasarımı netleştirmek için aracın tam boyutlarına ihtiyacım var, nasıl temin edbilirim.
Sizce böyle bir tasarım mümkün ve işlevsel olurmu, yorumlarınızı bekliyorum.

RE: Hem Günlük, Hem de Camper Olarak Kullanmak İçin Araç

Sayın mrtctn,

öncelikle ben kendi tercihimi söyleyeyim Volkswagen transporter. Bunun yerleşimine ait benzer bir konu daha önceden işlendiği için oradaki resimlere bakabilirsiniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13669.msg96383#msg96383

Seçilecek araç, içinin tasarımı kullanacak kişinin yaşı, cinsiyeti, boyu, kilosu, hayata bakışı, neyle ne kadar mutlu olabildiği, yaşam alışkanlkları, beceri düzeyi gibi konularla doğrudan ilintilidir.

mrb bence bu konuda 2 adı geçen arabada yetersiz bu bana göre çünkü 1.si araç zaten çok geniş degil 5 kişi belki rahat seyehat edersiniz fakat konu konaklamya gelince pek rahat bi ortam olcanı düşünmüyorum heleki o eklemek isteniz tüp dü temiz su deposuydu derken anca 2kişi kalablir 2.si ise ben aracın içine bindigim zaman kafam tavana degmicek bu çok öenmli benim için diyelimki yemek yapcaksınız 2 büklümmü oturarak yapcaksınız yada bi çorba yapsanız vay halinize ;D ve 3.sü son olanı yani esnetik bi görünüm olmuyo bu tipteki araçlarda yani karavan diyemiyorum ben tabi bunun esnetiksel görünümü haricinde içinde bi çeşit izalasyonlarında olması lazım sogukta veya sıcakta yatılmıyo bu çeşit araçlarda mutlaka izalasyon lazım buda iç hacmi dahada düşürüyo dolayısıyla bana göre böyle bi araç gezi aracı olablir ama kamp için uygun görmüyorum yanış anlamayın bu şahsi fikrim ha illa ben bu tipte yapacam derseniz hundai nin h100 modeli uygun bence hem ucuz hemde daha geniş ve bu tipte gerçek karavana çevrilmişler(bu benim tabirimle :smiley: ) sahibinden comda var örnegin bu araç çok esnetik degil ama fena degil http://www.sahibinden.com/1996_full_hyundai_karavan_isitma_portatiftir_WQQaXQQ7093447WQQpXQQdisplayitem vede neden çekme karavan düşünmedinizi merak ettim benim çekme karavanım var gayette menunum çok büyük olmadıgındanda akşam canım istesin çıkartıyorum gidiyorum istedigim yerde yemegimi yiyip geliyorum genede yardımcı olabilcegim bişey varsa seve seve yardımcı olurum ben ank oturuyorum (isterseniz karavanımın resimlerinide göstereblirim bu boyut işinizi görür sanırım 4kişi rahatça kalıyo içinde yerde yatarı derse 1 kişi daha kalır:smiley:) bilginiz olsun saygılar

Sn. mrtctn

Özdal Bey'in gönderdiği linkteki araç tasarım şekli bence en kullanışlı olanı. Bunu çok düşündüm ve ben de aracımı bu tasarıma benzer bir şekilde yaptım. Ufak bir araç boyutları ile park sorunu yaşamamak ve günlük kullanımda binek otomobile ihtiyaç duyulmaması gibi üstünlükleri var. Bu araçlardan 2 kişilik yatma kapasitesi olan araçlar oluyor. Daha konforlu kamplar için daha büyük araçlar tabii ki daha iyi. Aracı dönüştürmeden önce bütün döşemeleri söküp aradaki boşluklara izolasyon malzemesi yerleştirmelisiniz.

Sayın mrtctn,

genelleme yapmadan, bir önceki mesajımda saydığım kriterlerin araç ve tasarım seçiminde ciddi rol oynadığını tekrar hatırlatarak, kendi aracıma ve deneyimlerime dayanarak bazı sorularınızı cevaplamak isterim.

"Özellikle öndeki ikili koltuk tekliye dönüştürlmeli ve arkadaya doğru 180 derece dönebilecek hale getirilmeli. (sürücü koltuğunun da aynı özelliğe sahip olması durumunda, aracın vites ve el freni bunu engeller mi?)"
Benim kullandığım VW T4 transporter'de sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu tekli ve kolçaklı koltuktu ve herhangi bir şekilde engellemiyordu (aşağıdaki fotograf). Sadece el freni çekili halde iken sürücü koltuğunu çevirmek gerektiğinde el frenini indirip, koltuğu çevirdikten sonra el frenini tekrar çekiyordum. Bu durum Starex'te nasıldır bişey diyemem.
masa_11.jpg

"Ön koltuklar arasına uygun bir buzdolabı yerleştirlmeli."
Bu durumda ön koltukları döndüremezsiniz.

"Bu alanda da, köşe kısma60*100cm boyutunu portatif tuvalet koyacak şekilde bölmek, içine yüksek dar temiz su deposu ve duş koymak"
Araç yüksek tavan değilse wc/duş kabini yapmanızın bir anlamı kalmaz sanırım. Portatif tuvalet kullanabilirsiniz ancak. Portatif tuvalet için de herhangi bir kabine gerek olmaz.

"...portatif klima olarak adlandırılan ve oldukça küçük boyutlu(40*50*15) ve dışarıya yanlızca gerekirse baca ile bağlanan klima ile ısıtma ve soğutma sağlamayı düşünüyorum."
Bu boyuttaki araçlarda aracın kendi kliması dışında bir klima takmanız biraz yersiz olur. İyi izolasyon, kamp yaptığınız yerde alacağınız gerekli izolasyon önlemleri ve yeterli havalandırma ile buna gerek duymayabilirsiniz. Kışın ise motordan bağımsız ısıtma sistemlerinden birini tercih etmenizde yarar görüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR