Hep Belgesel Hep Belgesel... Sonunda D.Karadeniz'deyiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan virago Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,090
Ynt: Hep Belgesel Hep Belgesel... Sonunda D.Karadeniz'deyiz

Çamlıhemşin[attachment=1][attachment=2]

IMG_5949.jpg

IMG_5950.jpg

Etiketler

Ayder'den Hazindak yaylasına yürüyoruz. Haritada 3,5km fakat hep tırmanma, canımız çıktı[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_5951.jpg

IMG_5953.jpg

IMG_5954.jpg

IMG_5955.jpg

Hazindak tırmanışı manzara[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_5956.jpg

IMG_5957.jpg

IMG_5958.jpg

IMG_5959.jpg

Bitmez mi bu tırmanış?[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_5961.jpg

IMG_5964.jpg

IMG_5962.jpg

IMG_5963.jpg

Hazindak, elektriği olmayan bir yayla. Biz bitmiş bir durumda karanlığa doğru varıp, kamp için yer bakıyoruz. Yaylacılardan birisi camide yatın diyor. Nerede cami? Meğer merdiveninde oturduğumuz yayla evini mescide çevirmişler. Kapıyı bir açtık içerisi 5 yıldız. Yemek yiyip yatacakken karanlıklardan çıkan bir adam bizi çay içmeye davet etti. Düşünmeden evet. Sabah ta kahvaltıya davet. Daha ne olsun :D
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_5965.jpg

IMG_5966.jpg

IMG_5968.jpg

Hazindak yaylası sakinleri uzak bir köyde oturuyorlar. Birkaç sene evvelsine kadar araç yolu da yokmuş, patikadan yürüyerek-erzak da katır sırtında. Açılan araç yolundan da ancak arazi araçları, yolun büyük bir kısmını 1.viteste çıkabiliyormuş. Bence hep böyle kalsın. Ertesi sabah yine 5 yıldızlı bir kahvaltıdan sonra, rahat bir orman etabı olan Amlakit'e yürüyüş[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_5971.jpg

IMG_5972.jpg

IMG_5973.jpg

IMG_5975.jpg

Amlakit[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_5977.jpg

IMG_5978.jpg

IMG_5979.jpg

Vee bir araç ile Palovit, Trovit, Elevit, Çat, Zilkale dönüşü. 60km 3,5 saatte alındı[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_5981.jpg

IMG_5983.jpg

IMG_5984.jpg

IMG_5986.jpg

...[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_5987.jpg

IMG_5989.jpg

IMG_5990.jpg

Buralara kadar gelmişken Yukaru Kavrun tabiki[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_5993.jpg

IMG_6000.jpg

IMG_6002.jpg

IMG_6004.jpg

Ayder'den de bunlar, pek görecek bir şey kalmamış beton haricinde [attachment=1][attachment=2]

IMG_6011.jpg

IMG_6012.jpg

Cenk bey
paylaşım için çok teşekkürler.. Karadenizin hep karesi bir ayrı güzel.. sayeniz de yine gitmiş gibi oldum.. reha

reha' Alıntı:
Cenk bey
paylaşım için çok teşekkürler.. Karadenizin hep karesi bir ayrı güzel.. sayeniz de yine gitmiş gibi oldum.. reha
Reha Bey,
Ben de günlük hengameden bunalınca, iş yerimdeki odamdan dışarı bakıp betonu görünce açıyorum resimleri: 5dk'da motivasyon. Ama işin diğer yanı olan, bu paylaşımda göstermeye içimin elvermediği, Karadeniz'deki HES garabeti/yağması aklıma geldikçe yine daralıyorum. Artık macun da tüpten çıkmış geri dönüş yok; hem kurulmuş HES'ler, hem de proje aşamasındakilerin getireceği kirli gelire duyulan o açlık/ihtiras.

Kusura bakmayın konuyu dağıttım.

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler