Her CJ Sahibinin Bilmesi Gereken Ustalık Bilgileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,030

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
bu konuyu başlıgı altında kendi yapabicegimiz boyutta ustalık bilgilerini paylaşalım
mutlaka bi arkadaşımıza faydalı olur emin olun sizde neler var bakalım

cj serisinde sık yaşanan sorunlardan biridir orjinal kontak bozulması ben eski cj dehatrı sayılır bi para karşılıgında 3 saatte boşuna komple dagıtılarak toplanılan kontagımı yakınzamanda ögrendimki 5 dk da bir çakıyla degişebilirmişim

öncelikle yeni aldıgınız ORJİNAL kontagı inceleyin üzerinde siyah bir tırnak ve tam karşı yönünde çıkıntılı bir kızak olması gerek
eski kontagı çıkarılması :i kontak kapalı pozisyonda iken direksiyonu sökmeniz yeterli olacak korna yayınıda aldıktan sonra
ince bir çakıyla kontagın tam üzerinde ince bi yarık göreceksiniz ordan ittirerek kontagı geri çekin çıkacaktır

yeni kontagınızı kapalı pozisyonda tırnagı basarak bkızagı oturtarak ittirin kilik sesi geldiginde yerine oturmuşolacaktır işlem tamam

direksiyonu yerine takmayı unutmatın ;D

Etiketler
Ynt: Her CJ Sahibinin Bilmesi Gereken Ustalık Bilgileri

normalde bu bilgileri devlet sırrı gibi saklarlar ama cj aşkı işte paylaşmaya deger :smiley:

bu konu başlıgıdaki amaç paylaşmak
biz bunları ögrenenkadar bir araba parası gitti amaç basit ama teknik konuların paylaşımı. zor kısımlarıda ustaya bırakın derim:smiley:

cj ler bazen 4 çekerden 2 çekere geçmez, bazen de 2 çekerden 4 çekere..

böyle bi sıkıntı yaşarsanız ön tekerler karşıya bakacak şekilde 5 metre kadar ileri geri yapın ve yeniden deneyin, vites cuk diye oturacaktır.

direksiyondaki boşluğun birazını almak için direksiyon kutusunun üzerindeki somunu, ızgaranın önünden yanaşıp gevşetiyoruz, çırağımız sağ- sol yaparken somunun içindeki vidayı iyice sıkıyoruz, sonra somunu yeniden sıkıyoruz. boşluk eski haline göre baya bi azalıyor.

cj nin far ayarı da çok kolaydır, şimdiye kadar hep ben yaptım. biraz bakın siz de yapabilirsiniz.

ayak fireni yeterince tutmuyorsa,teli sürücu tarafının altından gerilebilir,yeterince yumuşak çalışmayan sinyal kolunu korna lastiğinin altından ulaşıp temizletip gresleyebliyorum.

Eğer önlerdeki Hubs lar eski ise bozulabilir. Nedense tam da o zaman araç 4 çekere geçmeyebilir.
Eğer böyle bir durumdaysanız ve araçınızı o an 4 çekere almanız gerekiyorsa, elinize bir taş alın ve ön hubsları içine göçürene kadar vurun.
Ön hubsların bağlantısı kırılacak ve aracınız 4 çekere geçecektir...

Cj'Leri 4x4'den cıkarıp 4x2 almanın en basit yolu.Kalkış yapın (4X4 iken ) gaza biraz basın ,sonra gazı bırakın ve 4x2 çekn cok rahat girecektir. ;)

Dikiz aynasına baktığınızda arkanızda arabalar var ve önünüzde trafik yok ise ve olmasından daha yavaş gidiyorsanız trafiği engelliyorum diye gaza basmayın ,arkadakiler sizi izliyorlardır:smiley:
Şaka değil kullanan bilir ben 2-3 haftadır cj sahibiyim geçende ağabeyim "hızlanmana gerek yok seyrediyorlar dedi" daha sonra dikkat ettim genelde durum bu:smiley:

Arıza için özellikle kavis verdirmek için, ilçe veya köylük yerlerdeki ustalara gidin.İzmir-Menemen'de salıncakların tanesini 20TL'ye düzeltiyorlar.Krırık-bozuk her bir sustayı yenilemek için kilosunu 6 TL'den hesaplıyorlar.
Konuştuğum ustaya gideceğim; telefonda dediğine göre "balyozla"düzeltmek gerek makasları prese verince ne kadar bozuk olduğunu anlayamıyoruz dedi.Presimiz var ama biz yine siz gelince balyoz kullanacağız dedi.Sonucu ayrı bir konu açıp bildiririm.

cj üsdtadlarına teşekürler...
sanal-dijital-hdd takım çantama kaydedilenler arasına aldım.

Yazan üstadlarımıza cok teşekkurler sonsuz saygılar :smiley: Ustalar bu nazlı gelinlerin derdi bu kadar olmaması lazım :D yardım etmek isteyen her CJ kullanıcısnın pratik cözümleri vardır onları burda görmekten mutluluk duyarız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR